Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kaikkien aikojen kovimmat kiekkoilijat.

Jaahas, sitten onkin taas aika Nomadicin pakinoiden. Edellisestä onkin vierähtänyt aikaa jo kuukausi, joten nyt saatte jälleen kuulla kunniaanne senkin edestä.

Tällä kertaa pulisen itsekseni aiheesta Kiekkoliigan kaikkien aikojen kovimmat kiekkoilijat. Koska Liigaa on pelattu vasta viittä vaille kolme kautta, ei legendoja ole vielä ehtinyt syntyä... Mitä nyt muutama negatiivisessa mielessä, mutta kovia pelimiehiä Liigassa on pelannut jo useita.

Kiekkoliigan runkosarjan kaikkien aikojen pistepörssi löytyy osoitteesta http://tuote.org/~nomadic/kiekkoliiga/kaikkienaikojen.htm. Tähän mennessä siellä tosin on tilastot vain kausista 1 ja 2, mutta kun kauden 3 runkosarja on saatu loppuun pitäisi niidenkin tilastojen ilmestyä sinne.

[code:1]
1 Tenkrat 24 190+20=210
2 Yuizy 32 117+34=151
3 Mino 19 105+20=125
4 Herkula 24 89+24=113
5 Heatley 19 95+12=107
6 Anzi23 25 40+48=88
7 JuDe 33 49+30=79
8 Poro24 26 33+37=70
9 Piku 19 46+20=66
9 Ospa 24 33+33=66
[/code:1]

Aloitetaan tilaston järjestelmällinen tutkiminen alusta. Eli numerosta yksi.

Tenkrat -  Ukrainan Rajut, HCH
Tenkrat on ollut Kiekkoliigan huipulla Liigan perustamisesta lähtien, joten mikään ihme ei ole että Oulun lahja Kiekko.tk:lle tilaston kärjessä roikkuukin. Tenkratin johto toisena tulevaan Yuizyyn on 59 pistettä, joka nykykiekossa on järjettömän suuri määrä. Tällä kaudella Kiekossa ei kukaan taida saada 59:ää pistettä edes koko kauden aikana. Koska Tenkrat on kolmannellakin kaudella ollut hyvässä vireessä, en usko kenenkään syrjäyttävän häntä kärkipaikalta vielä pitkään aikaan.

Yuizy - Hobiitit
Yuizy kamppaili ensimmäisellä kaudella tasaisesti Tenkratin kanssa pistepörssin voitosta, ja johtikin pörssiä vähän aikaa, mutta toisella kaudella Tenkrat otti niskalenkin ja lähti karkumatkalle. Kahdella ensimmöisellä kaudella Yuizy laskettiin vielä Liigan ehdottomiin kärkinimiin mutta jo kolmannella kaudella Yuizy tippui melkein tavallisen rivipelaajan tasolle, mistä kertovat hänen tehonsa 11 liigaottelun jälkeen; 3+16=19. Yuizyn sijoitus Top 10:ssä on kuitenkin melko taattu, sillä kahden ensimmäisen kauden pistetehtailun ansiosta haastajat ovat turvallisen kaukana takana.

Mino - FHR
Kiekon yksi puhtaimmista snaippereista tulee tässä. Mino. FHR:n supermaalitykki tehtaili kahdella kaudella liigassa yhteensä 105 maalia, johon määrään nykyliigan parhaan maalintekijän tämän kauden tahdilla menisi viisi kautta. Nykyään Mino tehtailee maaleja Hockey Revolutionin tiliin divarissa, jossa Mino onkin yksi kirkkaimmista tähdistä. Minon tehot tämän kauden divarissa neljän ottelun jälkeen ovat 11+1=12, joten maalitykin maine ei Mino harteilta karise minnekkään.

Herkula - PP
Paatuneimpien Passaajien huippuhyökkääjä Herkula latoi Liigassa pisteitä tahdilla, joka oikeuttaa kaikkien aikojen tilastossa neljänteen sijaan. Joukkueen nimen vastaisesti suurin osa Herkulan pisteistä tuli kuitenkin maaleista, joita hän paukutteli yhtä vajaa 90 liigauransa aikana. Nykyään Herkula murjoo lätkää reppuun divarin Löysät Boysissä, mutta aikaisemmin hurjana maalintekijänä tunnetun Herkulan pistetiliä lihottavat nykyään enemmän syötöt, Herkulan tehot divarissa ovat 12 ottelun jälkeen 9+10=19.

Heatley - TT, HCH
Kanadalaiselta taskuraketilta Dany Heatleyltä nickinsä ottanut Heatley nousee kolmannen kauden jälkeen kaikkien aikojen tilastossa ohi Herkulan, joten oikeastaan voidaan puhua Liigahistorian neljänneksi parhaasta pistemiehestä. Heatley pelasi TT:ssä liigakaudet 1 ja 2, jonka jälkeen siirtyi HCH:hon parempien pelikavereiden toivossa. Heatleyn nousua pistepörssissä estää kuitenkin se asia, että hän sai Liigan johdolta kahden kauden pelikielloon pelattuaan kauden 3 divarikarsinnassa kakkosnickillä. Tippumisen pelkoa Heatleyllä ei kuitenkaan vielä ole, sen verran kaukana lähimmät haastajat Heatleyn takana ovat.

Anzi23 - Ukrainan Rajut
Kärkikymmeniköstä ainoa lopettanut pelaaja on Anzi23. Tenkin aisaparina Rajuissa toiminut Anzi23 latoi pisteitä tasaiseen tahtiin kaksi kautta, jonka jälkeen katosi kuin pieru Saharaan - vai miten se sanonta meni. Anzista ei oikein kerrottavaa löydy. Pelitaidoiltaan Anzi23 on hiukan keskivertoa parempi, pääosa pisteistä on selitettävissä Tenkin loistavalla maalivainulla.

JuDe - Habs
Kaikkien aikojen tilastossa seitsemännellä sijalla tasapainoileva JuDe on tiputtanut lopettaneen Anzin jälkeen kärkikymmenikön pelaajista eniten tasoaan peliuransa aikana. Kahdella ensimmäisellä kaudella Habsin kärkäs hyökkääjä paukutteli 33:ssa ottelussa tehot 49+30=79. JuDen saavutukset tössäsivät kuitenkin kauteen kolme, josta hänellä ei vielä ole pisteen pistettä taskussa.

Poro24 - FHR
Kiekkoliigan legendaarinen perustaja Poro24 sinnittelee listalla ainoana selvästi puolustavana pelaajana. Poro24 on pelannut koko uransa FHR:n joukkueessa, josta onkin noussut kärkikymmenikköön eniten pelaajia, peräti kolme. Nykyään Poro latoo pisteitä divarissa, jossa 12 pelissä on tullut pisteet 0+4. Poronkin sijoitus Top 10:ssä on laskemaan päin.

Piku - VVV, TT
Valko-Venäjän Vauhdin ja Takapenkin Tyttöjen Ruud van Nistelrooymainen hyökkääjä on kaikkien aikojen listassa Ospan kanssa jaetulla sijalla 9. Pikun pistesaldo on tällä kaudella karttunut tasaiseen tahtiin, ja Piku onkin kauden kolme pistepörssissä kirjoitushetkellä sijalla 12 tehoilla 10, 8+6=14. Näillä tehoilla Piku nousee pörssissä sijalle 7 ohittaen divarijyrä Poro24:n ja hiipuneen JuDen.

Ospa - FHR
Finnish Hockey Revolutionin kotkalaisvahvistus Ospa latoi ensimmäisellä ja toisella kaudella kiekkoja reppuun Minon aisaparina hyvin tuloksin. Ospan maalien ja syöttöjen suhde on kohdallaan, kumpiakin on tasan yhtä monta. Ospan sijoitus on muiden FHR:n pelaajien tapaan laskemassa päin FHR:n divariin tippumisen johdosta, mutta toivo elää liigapaikasta kaudelle 4. Tällä kaudella Ospan tehot divarissa ovat 9, 1+3=4.

Otetaanpa sitten käsittelyyn kaikkien aikojen listalta vielä muutama mielenkiintoinen nimi.

Warlock - Rävelöt
Rävelöiden Warlock johtaa kirkkaasti kaikkien aikojen tilaston pisteitä/ottelu -tilastoa. Vain viisi ottelua liigassa pelannut Warlock teki niissä uskomattomat 42+3=45 pisteet. Näihin lukemiin ei Kiekossa enää kukaan tule yltämään. Joten mystisesti kadonnut Warlock saa luultavasti pitää paikkanssa P/O-tilaston ykkösmiehenä loppuun asti.

Janz - Rävelöt
Toinen Rävelöiden P/O-tilastossa loistava pelaaja on Janz. Janz pelasi liigassa kolme ottelua tehoilla 11+5=16, ja hänen sijoituksensa P/O-listalla onkin selvästi nousemaan päin nykyisestä seitsemännestä sijasta.

Sasha - PP
Neljänneltä sijalta pisteitä/ottelu-tilastossa löytyy PP:n Sasha. Sasha pelasi PP:n riveissä vain yhden ottelun uskomattomilla tehoilla 5+1=6, ja hävisi sen jälkeen kuin tuhka tuuleen.

Palataan astialle jälleen kauden kolme runkosarjan jälkeen, jolloin Kaikkien aikojen tilasto seuraavan kerran päivittyy. Näkemiin ja kuulemiin, täällä Nomadic, Tampere.

Kirjoittanut: Nomadic
Julkaistu 08.07.2004 18:23
Luettu: 1198 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.