Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

D:n aloituspuheenvuoro ja KIEKKODIVARI - Ennakkokatsaus 3/04

Morientes vaan kaikille! Nyt pääsi Iso-D näppäimistön taakse ja luvassa on viiltävää asiaa divarikansalle. Divarihan on liigaan nähden pimennossa ja paljon kertoi jo se, että ainoan katsauksen divariin teki, kukas muukaan kuin, Tenkrat. Siitä sainkin ajatuksen aloittaa divarin tunnetuksi tekeminen "suurelle yleisölle" ja mikäs sen parempi tapa kuin pistää palstaa paitsioon. Kiitokset Porolle ja Yuizylle tästä hyvästä. Sen enemmittä löpinöittä sitten itse asiaan eli divarin (mikä kausi tämä sitten divarille onkaan - 3?) ennakkokatsaukseen.

Mukana olevat joukkueet:

FHR, HC Rävelöt, Kalma HC, Narrilauma, Tsernobilit, HC Humba, Löysät Boys, Höpelöt Apinat

Joukkueanalyysi:

HC Humba

Kiekko Cupin voittaja lähtee suosikkina matkaan kauden divaritaistoihin. Joukkueessa vallitsee hyvä tasapaino. Hyökkäyspään tehoista vastaavat Karppa ja corpp0r, puolustuksen tilkkeenä on liigatason Gifu. Kun soppaan lisätään pätevät paikkaajat nann0r (hyökkäys), Libero (molemmat paikat) ja aikaisemmin katsastamaton kortti wwizard (puolustus) ei voi muuta sanoa kuin, että tämä joukkue on valmis menestymään.

Arvio sijoituksesta: 1-2

Löysät Boys

Humban kovin haastaja on ehdottomasti Löysät. Tämän tiimin vahvuus piilee siinä, että se pelaa lähes tulkoon permanenttikokoonpanolla - slut, Lindros, Ozolinsh. Tämä kolmikko on yhdessä kovaksi keitetty ja todettu. Jos tämä kolmikko pelaa valtaosan peleistä, voivat Löysät haastaa Humban tiukkaan taistoon runkosarjan voitosta. Entiset liigamiehet Herkula ja Ruuf paikkaavat "vanhoilla päivillään" voimakolmikkoa takuuvarmalla rutiinilla. Joukkueen ainoaksi heikkoudeksi voisi laittaa pelityylin nojaamisen vahvasti slutin kiekolliseen peliin hyökkäyspäässä. Jos se saadaan kiinni, mitkä ovat aseet tämän jälkeen?

Sijoitus arvio: 1-2
-------------------------------------------------------------------------------------

Nyt on suosikit katsastettu. Seuraavana ovat vuorossa haastajat.

Tsernobilit

Pari viikkoa sitten olisin asettanut Tsernot kolmanneksi suosikkien joukkoon. Mutta sen jälkeen on joukkueen aktiivisuus laskenut ja tällä hetkellä joukkueen pakka on jonkin verran sekaisin. Viimeisimmät harjoituspelitkään eivät anna olettaa liian hyvää, mutta uskon joukkueen materiaalin vievän heidät pudotuspeleihin asti. Kuka siellä sitten tulee vastaan ei liene merkityksellistä, jos sijoittuu kärkikaksikon taakse. Vastus tulee olemaan kova. Tsernobilit ovat tunnettuja kovasta puolustamisestaan ja se tulee olemaan heidän aseensa divariin lähdettäessä. Puolustuksessa luutii ärhäkkä jörri, jota ja jonka kanssa D-Fence & CeeMa yrittävät pitää maaliverkkoa puhtaana. Hyökkäysarsenaalista on vaikea tällä hetkellä sanoa mitään, koska maalijyvä tuntuu olevan hukassa yhdellä jos toisella. Stepanek, ippe, STLouis, Vykoukal kaikki ovat vireeseen päästyään oivia hyökkääjiä. Myös jörri ja CeeMa näkevät aikaa hyökkääjän paikalla, kun Tsernobilit käyttävät eri strategioita menestystä tavoitellessaaan. Sijoitusta arvioidessani uskoin siihen, että tämän hetken suvantovaihe saadaan käännettyä myötätuuleksi lähi aikoina. Jos näin ei käy niin sulkeissa on "siltä varalta" ennustus.

Sijoitus arvio: 3-4 (3-6)

Kalma HC

Viime kauden tippuja ja heittopussikin Kalma on saanut riveihinsä muutaman vahvistuksen, jotka nostavat heidät taisteluun pudotuspelipaikasta. Hurtaj, Nakki ja pilli kaikki ovat pelimiehiä, joilla on kokemusta liigasta. Tasaisessa keskikastissa on kaikki mahdollista, ja mahdollista on myös se, että Kalma menee pudotuspeleihin.

Sijoitus arvio: 3-6

Höpelöt Apinat

Joukkue joka menestyi divarikarsinnoissa ja on pelannut kohtuullisen hyvin harjoituspelinsä. Tasainen joukkue, jolla on paljon materiaalia. Se kuinka tasokasta se on jää kysymysten varaan. Joukosta voidaan poimia muutama tutumpi nimi, mutta kokonaisuudessaan joukkue koostuu pelaajista jotka eivät vielä ole lyöneet itseään läpi. Oikeastaan kenenkään nimeäminen tästä tiimistä olisi vääryys toisia kohtaan. Vaikka nimet ovat vain puolituttuja, uskon tämän tiimin jatkavan siitä mihin karsinnoissa jäivät. Tiukkaa taistelua, ilman egojen konflikteja. Tasaisella materiaalilla voi päästä pitkälle, mutta pääseekö sillä tarpeeksi pitkälle?

Sijoitus arvio: 3-6

FHR

Legendaaristakin legendaarisempi FHR. Jos nimet painaisivat vaakakupissa niin tämä joukkue olisi ennakkokatsauksen keulilla. Mutta ikävä kyllä näin ei ole. Jdawg, Kenu, Mino... Historian lehtien havinaa, mutta ikävä kyllä vain sitä. Mukaan on tullut myös muutama uusi nimi. Sekka, Vihko ja Ipa, jotka tuovat tarvittavaa laatua tiimiin. Mutta nimistä huolimatta jotain puuttuu ja sen myös näkee harjoitusotteluiden tuloksista.
Jälkimmäinen kolmikko ryyditettynä Porolla ja Ospalla on pelannut lähinnä kaikki viime aikaiset matsit. Vaikka tilanne ei parhaalta mahdolliselta näytä, on joukossa muutama tulos jotka antavat toivoa (FHR - Humba 2-0). Ehkä sittenkin... Mitä mieluisin asia olisi nähdä perinteikäs seura jälleen ensi vuonna liigassa! Peukut pystyyn, tämä joukkue ansaitsee kaikkien vankkumattoman kannatuksen.

Sijoitus arvio: 3-6

-------------------------------------------------------------------------------------
Ja viimeisenä altavastaajat

HC Rävelöt

Erittäin nimetön joukkue, joka todennäköisesti ei kauteen lähdekään kuin varmistamaan oman sarjapaikkansa. Materiaalista ei voi nimetä ketään ylitse muiden, enkä löytänyt kunnon 3 vs 3 pelejäkään harjoituskaudelta. Porukka on pitänyt kynttilää vakan alla, toivottavasti he saavat liekin syttymään kun kausi nyt on alkanut.

Sijoitus arvio: 7

Narrilauma

Viime liigakauden heittopussi. Joukkue on saanut riveihinsä enemmän pelaajia, joten luulisi pelien pelaamisen sujuvan paremmin. Sinänsä nimilistaa katsoessa ei voi kovin suurta ääntä pitää. Jo se, että tiimiin on otettu mukaan Machulda, joka kai on kenttien paha poika maineeltaan sanoo jotain. Joukossa on mukana myös Tiina. Tekevätkä narrit historiaa ja peluuttavat ensimmäisenä naista kiekkoliigan alaisessa kilpailussa? Saavutus sekin. Harjoitusotteluita Narrilauma ei myöskään ole kovin paljoa pelannut, joten suurta menestystä tältä kaudelta ei voi luvata.

Sijoitus arvio: 8

Kaiken kaikkiaan uskoisin divarin poikkeavan liigasta siinä, että täällä ei nähdä maaleja yhtä paljon. Samanlaisia maalitykkejä on harvemmassa ja taso on ehkä muutenkin tasaisempi - tai harmaampi - kuin liigassa. Joten tiukkoja ja vähämaalisia pelejä odotellessa (niistähän minä pidän) Ison D:n iso MOI!

P.S. Ensi kerralla luvassa vertailua liigan, divarin ja kiekkoliigan ulkopuolisten joukkueiden (ei kakkosnickit) välillä...

P.P.S. Kritiikkiä ja palautetta saa laittaa!

Kirjoittanut: D-Fence
Julkaistu 28.06.2004 18:42
Luettu: 1276 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.