Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Ennakoiva katsaus kauteen 3/2004

28.6 se pyörähtää jälleen käyntiin! Liiga ja nyt myös Divari, tässä minun arvioni siitä kuinka tulee käymään.HCH
HCH:n Hyökkäys on vertaansa vailla tässä liigassa. Tenkrat-Hossa kaksikko on todella vaarallinen ja jommankumman näistä herroista ollessa poissa on tilalle laittaa vielä Heatley, joka missä tahansa muussa tiimissä olisi ehdottomasti tähti, on nyt vain peliaikaa kärkkyvä hyökkääjä, tosin erittäin hyvä sellainen. HCH puolustus on kauan ollut vain yhden kortin varassa, nimeltä Kada. Nomadic on ollut kadoksissa jo jonkin aikaa. HCH on kuumeisesti etsinyt pakkia ja tätä kirjoittaessa kokelaana ovat olleet Göran ja Villan, joista Göranilla on paremmat mahdollisuudet nousta luottopakiksi.

HCH karvaa kärkkäästi kahdella hyökkääjällä, sekä hyökkäys että puolustuspäässä. Hyökätessä syötöt löytävät kanssapelaajat murhaavalla prosentilla ja tähän kun lisätään yksilöiden huima taito sekä laadukkaat vedot on tulos murhaavaa. HCH pyrkii siis lähtemään hyökkäykseen heti saatuaan kiekon ja hyökkäykset pyritään viemään maalille, eikä vie sitä kiekkoa nurkkiin pyörimään.

HCH tulee yltämään helposti Pudotuspeleihin ja taistelee selkeästi myös mestaruudesta. Jos joukkue johonkin kaatuu, se on yli-innokas hyökkäyspeli.

Hyökkäys *****
Puolustus  ***
Taktiikka  ***

Tähdet            : Tenkret, Hossa, Heatley, Kada
Luottopelaajat:
Rivimiehet     : Nomadic, Göran, Villan


HC BL
Joukkue yltänee helposti pudotuspeleihin. Joukkue tasapainoinen kokonaisuus, josta löytyy niin maalinteko taitoa kuin puolustuspään osaamista. Jasoniten liittyminen joukkueeseen vahvistaa hyökkäyspään peliä huomattavasti entisestään, sekä tuo oman panostuksensa myös puolustus peliin. Macki ja Kovalchuk ovat pelottavan kovia hyökkääjiä, vaikka ehkä Koval ei niin pelottava ole lähiaikoina ollutkaan.

En juuri ole HC BL:n pelejä nähnyt, enkä oikein sen takia tiedä heidän taktiikastaan juuri mitään. Heikko muistikuva olisi, että he olisivat jossakin vaiheessa käyttäneet vastahyökkäystä ja menetettyään kiekon hyökkäyspäässä, kääntyivät heti kaikki omaan päähän. Mutta tämä on vain heikko muistikuva ja onkin suurella todennäköisyydellä väärä.

Hyökkäys ****
Puolustus ****
Taktiikka ****

Tähdet            : Macki, Kovalchuk, (Jasonite)
Luottopelaajat: Metro, Varvio, Wänämönen, Werade
Rivimiehet     : Jokeri65, Boomhauer


Habs
Viime kaudella minut yllättänyt joukkue voisi yltää myös tällä kaudella pudotuspeleihin, mutta jää kuitenkin niukasti niiden ulkopuolelle. Myerz, Orr, Clash ja lienee ne jotka ratkaisevat pelit Habsille. Myerz maaleillaan, Orr maaleilla ja maalipaikkojen luonnilla ja Clash puolustuksen lukkona.
Habs puolustaa hyvin kahdella tai jopa kolmella. Periaatteessa habs näyttäisi pelaavan ns. 1-1-1 peliä, mutta se ei ole aivan sitä vaan pikemmin 1-2. Myerz aloittaessa karvauksensa jo ylhäältä asti, vaikeuttaen vastustajan pelin avausta, toisen hyökkääjän pitäessä keskikentän puolustajan ollessa omalla sinisellä. Puolustaja nousee hyvin, hyvin harvoin hyökkäyksen tueksi, pysytellen lähinnä punaviivan paikkeilla.

Hyökkäys ***
Puolustus ***
Taktiikka ***

Tähdet            : Myerz
Luottopelaajat: Orr, Veivari, Clash
Rivimiehet     : Psycho, Jude, J4N1


Hobiitit
Pudotuspeleihin mahtuu vain neljä joukkuetta, mutta Hobiitit on ilmeisemmin yksi näistä neljästä jotka sinne yltävät. Zizou ja Epro hyökkäyksessä, Hooni puolustuksessa, siinä se. Asu paikannee melko hyvin Hoonia, mutta Sozz lienee hieman hukassa. Yuizyä emme tällä kaudella ilmeisesti juuri näe, mikä onkin harmi, ainakin Hobiiteille. Hobiitit hyökkää ja puolustaa hienosti joukkueena ja se onkin heidän suurin salaisuutensa. Jos joukkue pystyy pelaamaan parhaalla miehistöllään koko kauden, on viimeinen pudotuspelipaikka heidän, mutta käsittääkseni jonkin sortin mustia pilviä on horisontissa. Toivon parasta ja pelkään pahinta.

Hyökkäys ****
Puolustus ***
Taktiikka ****

Tähdet              : Zizou
Luottopelaajat: Epro, Hooni, Yuizy
Rivimiehet     : Asu, Sozz


UKRR
Yoni on yksi tämän hetken parhaimpia pitkien syöttöjen, eli avaus syöttöjen antaja liigassa/koko kiekko.tk:ssa. Tästä syystä epäilenkin Yonilla olevan suuri rooli tämän kauden UKRR:ssa. Yoni osaa myös tehdä maaleja, mutta se vastuu ei kaadu pelkästään hänen vastuulleen, kun joukkueesta löytyy Korppi ja myös Manzan. Jo nämä herrat riittäisivät viemään joukkueen pudotuspeleihin, mutta sitten takalinjoille on iskeä sellainen lukko kun Gylle, niin alkaa lyyli kirjoittaa. On ihme jos rajuja ei pudotuspeleissä nähdä. Vielä kun rosterista löytyy Angkarn, Anzi23 ja Mauritz, ei tasokkaista pelureista ole pulaa.

Hyökkäys *****
Puolustus ***
taktiikka ****

Tähdet            : Korppi, Yoni, Manzan
Luottopelaajat: Angkarn, Gylle
Rivimiehet     : Mauritz, Anzi23


HC PU
Jotenkin penkkiurheilijat eivät sytytä, joukkue on jotenkin hajuton, väritön ja mauton. En silti lähtisi heitä aliarvioimaan. Uskon PU:n taistelevan pudotuspelipaikasta viimemetreille asti, enkä nyt olisi yllättynyt vaikka sinne yltäisivät.

Maalinteko taitoa sekä puolustus taitoa kyllä löytyy, mutta jotenkin tuntuu, että sitä pelin luojaa ei löydy. Vopat ja Halkimo lienee jonkin sortin pelillisiä johtajia ja uskoisin myös Vahalahden nostavan kauden mittaan profiiliaan, kuinka korkealle nämä herrat sitä nostavat, riippuu myös paljon joukkueen menestys. Silti Gunnar ja Säkkikin ovat kovan luokan pelureita ja Mapis tulee nousemaan kansan tietouteen tällä kaudella.
Joukkue tulee hyötymään suuresti näistä aliarvioinneista ja siihen heidän pitäisikin iskeä. Jos pitäisi nimetä mustahevonen tälle kaudelle, se olisi HC PU.

Hyökkäys ***
Puolustus ***
Taktiikka **

Tähdet            : Vopat
Luottopelaajat: Blizk, Vahalahti, Halkimo, Säkki, Gunnar
Rivimiehet     : Mapis


KEA
Keskinen on tällä kaudella todellakin suuressa osassa, ehkä liian suuressa osassa, kantaen vastuun maalipaikkojen luomisessa sekä itse maalien tekemisessä. En ole joukkuetta juuri yhdessä nähnyt viime aikoina, joten epäilenkin onko joukkue valmis tähän kauteen. Preasher on ehdottomasti liigan parhaita puolustajia, mutta on täysin selvää että pelaamattomuus tulee näkymään otteissa.
Tämä kaikki ei tiedä hyvää ja olen melko varma, että Kea tulee tällä kaudella jäämään ulos pudotuspeleistä, mikä on harmi.

Taitaa käydä niin, että KEA joutuu kauden lopuksi jopa taistelemaan liigapaikastaan, eikä ole niin selvää että sen pystyisi pitämään. Sillä Divarista on nousua kärkkymässä monia erittäin kovia tiimejä.

Hyökkäys **
Puolustus *****
Taktiikka *

Tähdet          : Keskinen, Preacher
Luotto          : Cyrus
Rivimiehet   : Afro, Mäkelä, Sollo, Torso


TT
Takapenkin Tytöt on kokenut todellisen kasvojen uudelleen kohotuksen, uusia pelaajia on tullut ja mennyt, mutta nyt joukkue on lopullisessa kokoonpanossaan. Täysin selvää on, että Tyttöjen peli ei ainakaan vielä aivan alkukaudesta voi olla parhaimmillaan. Kysymys kuuluukin, saako TT pelinsä valmiiksi ajoissa?
Uudet pelaajat ovat juuri sitä mitä haettiinkin, mutta yhteispeli etsii vielä itseään. Jos peli löytää uomansa ajoissa, pelaa Tytöt viimeisestä pudotuspelipaikasta. Muuten joukkue joutuu keskittymään pitämään liigapaikkansa.
Paljonvartioina ovat joukkueen maalienteosta päävastuun kantavat Piku ja Legion6 ja puolustuksessa PakkiH:n on nostettava tasoaan nykyisestään. Joukkueesta toki löytyy hyökkäykseen vielä Neithan ja Rolsku, joilta odotetaankin paljon kauden edetessä, sekä pakkeina Koli ja Pikkis saanevat myös vastuuta.

Hyökkäys **
Puolustus ***
Taktiikka ***

Tähdet            : -
Luottopelaajat: Piku, Legion6, PakkiH
Rivimiehet     : Koli, Rolsku, Pikkis, Neithan

Sarjataulukko kaudenlopuksi voisi näyttää tältä:
8)
HC BL
HCH
UKRR
Hobiitit
HC PU
Habs
TT
KEA


Luku ohje!!!!
Erotteluni tähti, luotto ja rivipelaajiin ei tarkoita, että Rivimiehet olisivat huonoja peljaajia. Jos tälläinen väärä mielikuva on päässyt syntymään!

Hyökkäys, Puolustus ovat kuvausta joukkueen näidenalueen osaamisesta jne.
Taktiikka ei kuvasta pelkästään joukkueen käyttämää taktiikkaa, vaan esim. joukkueen valmiutta voittaa, joukkuehenkeä, perinteitä ja tietenkin taktiikan toimivuutta. Eli se on sellainen yleinen, jossa on kaikki muut osa-alueet!

Jos tämä nyt mitään selvensi!

Kirjoittanut: PakkiH
Julkaistu 26.06.2004 00:12
Luettu: 1251 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.