Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kahdessa kerroksessa - liiga ja divariennakot 3/2004

Ensimmäinen kahden sarjatason kausi vierähtää käyntiin 1.7. Liigasta tulee tasaisempi, ja taktiikat ovat ratkaisevassa osassa. Divari tulee olemaan Tsernobilien hallintaa, koska he ovat ainoa joukkue, jolla on kentällä samaan aikaan 4 maalivahtia.

Liiga - kahdeksan kovan koitos

HCH - tasainen tähtisäkki

Viime kauden mestari omaa takuulla liigan kovimman hyökkäyspään. Kolmikko Heatley-Hossa-Tenkrat jyrää tasaisesti saadessaan yhteispelin toimimaan. Aluksi Heatleyn siirron jälkeen mentiin alamäkeen, mutta otteluiden kuluessa peli on parantunut. Jospa siitäkin vielä selvitään. Puolustuspäässä Kada on varma pakki, mutta häntä on huhuttu FHR:ään.
Varma pleijaritiimi.

Arvio runkosarjaan: 2.
Playoffs: 1-2

Tähdet: Heatley, Hossa, Tenkrat

Hobiitit - jännä porukka

Hopeajoukkue Hobiitit on vahvoilla alkavallakin kaudella. Joukkueessa on tasaisia maalintekijöitä... Zizou, epro. Tässä porukassa kukaan ei ole ylitse muiden, eikä välttämättä tarvitsekaan olla. Tasaisuus joukkueessa on hyväksi ja parantaa henkeä. Yksi kovimmista mestarisuosikeista.

Arvio runkosarjaan: 3.
Playoffs: 3-4

Tähdet: -

HC BL - kovat sällit

BL on tiukka tiimi, josta löytyy pari huikeaa maalintekijää. Kovalchuk on ehkä hieman lannistunut ajan mittaan, ja ohi on mennyt Macki, joka pistää verkot tötterölle käsittämättömistä paikoista. Puolustuspään tilanne näyttää hyvältä - monta pelaajaa, jotka ovat kykeneviä tarkkaan puolustuspeliin. Tulee nousemaan korkealle mitaleita jaettaessa.

Arvio runkosarjaan: 1.
Playoffs: 1-2.

Tähdet: Macki

HC PU - Mikä?

Neljänneksi jätetty tiimi on kysymysmerkki monessa mielessä. Onko maalintekijää? Onko pakkia? Onko monitoimiseen peliin kykenevää pelaajaa? Vaikea sanoa. Mieleen nousee Vahalahti, mutta muut pelaajat eivät muistu mieleen. Himmeä joukkue jäänee ulos pleijareista.

Arvio runkosarjaan: 6.

Tähdet: -

TT - pakka sekaisin

TT:n alamäki oli alkanut jo ennen kuin Heatley nakattiin ulos porukasta. Se ei ainakaan tilannetta parantanut, sillä nyt kokoonpanossa ovat oudot nimet, joiden taidoista ja tyylistä ei ole joukkueellakaan kuulemma mitään tietoa. Divariin putoaminen lähellä.

Arvio runkosarjaan: 8.

Tähdet: PakkiH

UKRR - nouseva aurinko

Sensaatiomaisesti HCH:n cupissa pudottanut UKRR on nostanut tasoaan. Cupin voitto ei ole kaukana, ja valmistautuminen alkavaan kauteen on meneillään. Korppi, ManZan ja Yoni ovat kaikki kovia pelaajia. En usko, että pystyvät pelaamaan huippuotteluita yksi toisensa jälkeen. Yksi playoff-tiimeistä, mutta jää pronssiotteluun.

Arvio runkosarjaan: 4.
Playoffs: 3-4

Tähdet: ManZan, Korppi

Habs - korttipakka ilman kuninkaita

Vakuuttava Habs pelaa varmasti hyvän runkosarjan. Playoffeihin tällä tiimillä ei kuitenkaan näin kovassa seurassa ole asiaa, vaikka Veivari ja Orr ovatkin kovia jätkiä. Loppumiehistö on tasaista kymppiä, ja kelpo porukka onkin kasassa. Kuninkaat tästä kuitenkin puuttuvat, ja ilman niitä on vaikea säväyttää kovin useasti.

Arvio runkosarjaan: 5.

Tähdet: -

KEA - kupla

Keskisen poissaolo upotti KEA:n. Nyt stara on taas kuvioissa mukana, ja kelvollisia esityksiä voidaankin odottaa. Muu porukka on kuitenkin vähän heikkotasoista, joten mitaleille ei ole mitään asiaa.

Arvio runkosarjaan: 7.

Tähdet: Keskinen

Divari - Tutun ja tuntemattoman väliasema

FHR - Pettymys

Kova FHR putosi divariin viime kauden tuloksena. Ylijumala Poro24:n johdolla noustaan liigaan ensi kaudeksi varmuudella.

Nousija.

HC Rävelöt - Vahvistunut

Rävelöt ovat kovasti vahvistuneet. Tämä tiimi on divarin kärkikamppailussa mukana.

Löysät Boys - Divarin nyyp nro 1.

LB on kova jengi. Myös kärkikahinoissa, ja voipi yllättää ja nousta liigaankin. Itse veikkaan heitä sijalle 3.

Kalma HC

Viime kauden heittopussi on parantanut peliään. Saa nähdä minne se riittää.

Divarista putoaja.

Tsernobilit - Divarin nyyp nro 2.

Naurettavalla taktiikalla pelaava Tsernoporukka on vahva nousijasuosikki. Heille haluaisin muistuttaa, että jääkiekossa kentällä on vain 1 maalivahti.

Mahd. nousija.

Höpelöt Apinat - Divarin nyyp nro 3.

Keskiverto porukka, joka pelannee divarissa myös seuraavan kauden. Potaitchuk on hyvä pelaaja.

Narrilauma - uinujat testissä

Viime kauden aktiivisuusongelma Narrilauma on ehkä hieman vahvistunut, mutta on heikoilla. Voi pudota pois divaristakin.

Putoaja.

HC Humba - Cupin kovanaama

Hyvä joukkue voi olla nousija. Saa nähdä, kykeneekö porukka vahvaan peliin läpi kauden. En usko.

Jatkaa divarissa seuraavallakin kaudella, luulen.

Tähän mennessä olen nähnyt monenlaista ennakkoa - useita eri sijoituksia useille eri joukkueille, monet niistä kaukaa haettuja. Loppujen lopuksi levein materiaali ja yhteispeli ratkaisee, liigassa näitä joukkueita on muutama, kuten divarissakin.
  Taktiikat ovat mielenkiintoisia. Erilaisia hyökkäyskuvioita kannattaa kehittää, sillä nykyisten puolustajien ohi ei enää pääse kovin helposti yksin. Toivottavasti sekä divarissa että liigassa nähdään maalirikasta hokia, josta ei puutu jännitystä.

Areenalla tavataan.

-Tenkrat-

Kirjoittanut: Tenkrat
Julkaistu 22.06.2004 19:10
Luettu: 1167 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.