Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kuka pääsee? Kuinka pelataan? Kausi 2/2004

A-lohkossa taistelu pudotuspeli ja näin myös liiga paikasta kiristyy, ja onkin vaikea sanoa ketkä selviävät voittajina tästä taistelusta.

KEA on paikkansa varmistanut. Habs (26p) ja Valko-Venäjän vauhti (25p) ovat oman osansa tehneet, ja toistaiseksi heillä on kiinnitys pudotuspeleihin, mutta takana paikkaa kärkkyvät vielä vähemmän pelejä pelanneet Ukrainan Rajut (19p), FHR (22p) ja Takapenkin tytöt (23p), joista viimeksi mainittu pitää tällä hetkellä viimeistä pudotuspeli paikkaa hallussaan.

UKRR:lla on pelejä pelaamatta 8 ja eroa pudotuspeli paikkaan tällä hetkellä on 4 pistettä, mutta koska myös TT:llä on 6 peliä pelaamatta ja FHR:llä 4 peliä pelaamatta, tarvitaan pudotuspeliin pääsyyn vähintään tuo 26 pistettä. Voi olla että viimeinen pudotuspeli paikka selviää maalisuhdetta vertailemalla.

Tytöille tärkeimmät pelit tulevat olemaan kaksi peliä UKRR vastaan. Tyttöjen voittaessa nämä pelit pudotus pelit ovat jo todella lähellä, mutta tappio näissä, voi käydä kalliiksi. Mutta vielä tärkeämmät nämä pelit ovat juuri UKRR:lle, vaikkei häviöt tarkoittaisikaan automaattisesti pudotuspeli haaveiden kaatumista, vaikeuttaisivat nämä tappiot sitä huomattavasti.
Mutta kaikilla näillä kolmella on kuitenkin kaikki vielä omissa käsissään. Tiukka ja huikea runkosarjan loppu on tulossa.

Jos täytyy villi veikkaus heittää, pudotuspeleihin yltävistä joukkueista, sanoisin TT:n ja UKRR:n ja Habsin vievän loput jaossa olevat A-lohkon pudotuspelipaikat. Eli KEA voittaa, Tytöt toiseksi, UKRR kolmas ja Habs neljäs.

Tähän vielä sanottakoon, että Habsin menestys on ollut minulle suuri yllätys. Kauden alussa arvioin Habsin pelaavan kolmesta viimeisestä sijasta, mutta kuinkas kävikään.

B-lohko onkin jo selvä. Zelen katraan olisin halunnut nähdä pelaavan pudotuspelissä, mutta kesken kauden liigaan tulleelta joukkueelta, ei löytynyt kuitenkaan riittävää rutiinia voittamiseen, mutta silti oli hienoa nähdä Zelen katras liigassa.

Pudotuspeli mietiskelyä tuonnempana, mutta minulle oli yllätys että pudotus pelit pelataan lohkon sisäisesti, eikä lohko A:n 1 vastaan B lohkon 4. Nykyinen mallihan varmistaa, että kummastakin lohkosta on varma pääsy finaaliin. Mutta palveleeko se liigaa? Onko Finaalissa siis kaksi liigan parasta joukkuetta, vai ei? Mielestäni parempi vaihtoehto olisi pelata eka kierros A1-B4, B1-A4, A2-B3 ja B2-A3. Seuraavat parit A1-B4 voittaja vs B2-A3 voittaja, ja toinen pari B1-A4 voittaja vs A2-B3 voittaja. Ja sitten olisikin jo finaali pari ja pronssi pari selvillä. Näin Finaalissa voisi olla vaikka kaksi B-lohkon joukkuetta, mutta ehdottomasti kaksi parasta!


Tämä siis vain oma mielipiteeni. Eroavia mielipiteitä saa olla! Ja enhän minä tätä päätä!

Kirjoittanut: PakkiH
Julkaistu 20.05.2004 13:09
Luettu: 1118 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.