Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Van mään shou

On se ikävää katsottavaa.

Yksi mies pitää kiekkoa kulmassa. Pyörii pyörimistään, odottaa virhettä. Kaksi muuta istuvat viivalla odottamassa että kaveri tekee häkin. Ja tuo kaveri on kuitenkin tavallaan helppo jäädyttää.

Ensin kuitenkin. Jääkiekko on joukkuepeli - yksin otteluita olisi äärimmäisen vaikea voittaa, vaikka nimeltämainitsematon onkin uhonnut voittavansa UKRR:n vaikka yksin - jokaisella pitäisi vähintään olla oma osansa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

Joukkuepeli ei koske yksistään maalintekoa. Jos koskisi, niin minä en kehtaisi edes ottaa tätä aihetta esille - en olisi oikea henkilö puhumaan. Ja maalithan on yksinkertaisempi tehdä kun on joku järjestämässä maalille hässäkkää - ja se kolmas kaveri varmistaa. Tällä tavalla kuvion täydellisessä onnistumisessa kiekko saadaan reppuun pienessä ajassa. Eikä sen tarvi mennä ihan täydellisestikään.

Joka tapauksessa tämä kiekon kulmaan vienti ja kavereiden "houkuttelu" sinne on näyttänyt aikaisemmin toimivan. Jospa siitä saataisiin tehtyä loppu. Ratkaisu on yksinkertainen, mutta kärsivällinen tuossa kyseisessä pelitilanteessa pitää olla.

Heatley pitää kiekkoa kulmassa. Eräässä pelissä ne 2 muuta vain seisoivat viivalla varmistamassa, eikä niiden tarvi sielläkään olla, menkööt vaikka maalille. Kuvion juoni on rakentaa kahden miehen muuri maalin sille puolelle, jossa Heatley pyörii. Se viimeinen äijä menisi kimppuun (hallituilla liikkeillä, sellaisilla että ei lähde Heatleyn ja laidan väliin). Ja tietenkin Heatleyn liikettä seurataan... maalin taakse, ja kulmat blokkiin. Hallitut liikkeet. Niillä liikkeillä myöskin lähelle Heatleytä - vedot kannattaa blokata, muuten tulee kuolema, on se sen verran kova kaveri kuitenkin.

Tämä systeemi pakottaa toimiessaan Heatleyn syöttämään, tai yrittämään toivotaantoivotaan kiekkoa, ja tietääkseni Heatley ei ole ruotsalainen. Jos se onkin svedu, niin olen neuvoton.

Sillon tulee yhden miehen näytöstä.

-Tenkrat-

Kirjoittanut: Tenkrat
Julkaistu 03.05.2004 20:42
Luettu: 1238 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.