Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kauden 1/2004 pistepörssin 5 parasta

Kauden 1/2004 ensimmäisissä otteluissa tulokset olivat huikeita. Loppukautta kohti mentäessä kiekko.tk peliin tehtiin sarjan kannalta hyviä uudistuksia, joka tiputti ottelua kohti tehtyjen maalien määrää huomattavasti. Paitsiot ja pitkäkiekko toi peliin myös enemmän realistisuutta ja paistio teki kyttäämisestä vaikeampaa.

Runkosarjassa viiden parhaan joukkoon ei mahtunut alle 53 pisteen ja kun pelejä oli vain 14, niin pisteet/ottelu nousee melkein koripallo lukemiin ;)

Seuraavassa runkosarjan viidestä parhaasta pistemiehestä juttua.

1. Tenkrat (Ukrainan Rajut)
Parin ottelun perusteella Tenkrat on puhdas maalintekijä. Laukoo kiekon suurella prosentilla maaliin ja pystyy pelaamaan itselleen maalipaikkoja taitavalla mailan käsittelyllä. Hänen heikkoutenaan on ehdottomasti hänen omapäisyys ja syötöt jäävät ottelua kohti vain muutamiin. Pistepörssissä huikeat tehot 11 ottelussa 122+21=143 ja pisteet/ottelu oli huikea 13 pistettä. Playoffeissa Tenkrat oli myös pistepörssin voittaja 6 ottelussa 25+3=28.

2. Mino (FHR)
Mino on myös maalintekijä tyyppiä, mutta syötellä hän osaa Tenkratia enemmin. Runkosarjassa hän takoi 9 ottelussa pisteet 75+11=86 ja pisteet/ottelu oli lähes 10 pistettä. Mino on FHR:lle elintärkeä lenkki. Ilman häntä joukkue voisi olla pulassa maalinteon kanssa. Playoffeissa 3 ottelussä Mino teki 8 maalia. Jossiteltavaksi jää olisiko pronssiottelun tulos ollut toinen jos Mino olisi ollut mukana?

3. Yuizy (Hobiitit)
Yuizy on pelaaja, josta ei tiedä saako hän ottelussa mitään aikaan vai tekeekö hän 10 pistettä. Kelkkailee kentällä välillä ollen aivan pihalla ottelun tapahtumista, mutta yllättää sitten tekemällä ratkasevia osumia joukkueelle. Runkosarjassa pisteitä tuli 13 ottelussa 65+19=84 ja pistekeskiarvo ottelua kohti oli 6,5 pistettä. Playoffeissa Yuizy oli joukkueeansa sisäisessä pistepörssissä toinen pistein 4+3=7 ja otteluita kertyi 4.

4. Herkula (Paatuneimmat Passaajat)
En ole nähnyt kuin yhden pelin jossa Herkula oli pelaamassa. Sen pelin mukaan Herkula on PP:n kirkkain tähti joka tekee maalin aina paikan tullen. Ehkä hieman Tenkratin tyylinen sniper-pelaaja. Runkosarjan pistepörssin 4. sija irtosi 68 (52+16) pisteellä ja otteluita kertyi 8. Playoffeissa Kiekkoliigan hopeajoukkueen tähdelle kertyi tehot 18+2=20, otteluita hän pelasi 5. Noilla pisteillä hän oli pistepörssissä toinen Tenkratin jälkeen.

5. Anzi23 (Ukrainan Rajut)
Runkosarjassa en nähnyt Anzin yhtään ottelua, mutta playoffeissa yhden jossa hän näytti syöttötaitonsa. Yksi liigan parhaista pelinrakentajista joka löytää joukkuekaverinsa hyvistä maalintekopaikoista. Runkosarjassa 9 ottelu 28+25=53. Playoffeissa Anzi23 ei henkilökohtaisten syiden takia kerennyt pelaamaan kuin 2 ottelua, mutta niissäkin loistavilla oivalluksilla 1 maalin lisäksi 7 syöttöä eli 8 pistettä.

Tulevalla kiekkokaudella pistepörssin kärkisijoille tulee olemaan tunkua. Joukkueita on tullu tuplaten edelliskauteen ja uusia huipputason pelaajia monia.

-CeeMa-

Kirjoittanut: CeeMa
Julkaistu 26.04.2004 20:21
Luettu: 1201 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.