Uutinen
Uusi Kiekkoliiga-kausi on jälleen valmis alkamaan!

Kiekkoliigassa kaudella 1/2019 pelaavat seuraavat kymmenen (10) joukkuetta:

Kausipaketti

Kaudella 1/2019 runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen sijoille 1. - 8. sijoittuneet joukkueet etenevät pudotuspeleihin. Tällä kaudella jo totuttuja säälipudotuspelejä ei siis nähdä.

Aikataulu
1. jakso 19.11. – 2.12. (2 viikkoa, 5-7 ottelua pelattuna)
2. jakso 3.12. – 16.12. (2 viikkoa, 9-12 ottelua pelattuna) & kaikkia vastaan kerran
3. jakso 17.12. – 6.1.2019 (3 viikkoa, 13-16 ottelua pelattuna) & värväysten deadline
4. jakso 7.1. – 20.1. (2 viikkoa, 18 ottelua pelattuna)
Pudotuspelit: 21.1. – 10.2. (3 viikkoa)

Yleistä

• Tasan päättyneen runkosarjaottelun jälkeen pelataan 6 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla 3vs3-pelimuodolla. Jatkoajan voitosta saa 2 pistettä ja tasapelistä sekä tappiosta yhden pisteen. Runkosarjassa ja karsinnoissa jatkoajat pelataan 3vs3-pelimuodolla, pudotuspeleissä jatkoerät pelataan totutusti 4vs4-pelimuodolla.

• Jatkoerää varten tulee luoda uusi huone 3vs3-pelimuodolla runkosarjaotteluissa.

• Jos toinen joukkueista ottaa maalivahdin pois jatkoajalla ja häviää ottelun tyhjällä maalilla, joukkue menettää pisteen, jonka se normaalisti olisi jatkoaikatappiosta saanut. Tämä sääntö pohjautuu oikean maailman jääkiekkosääntöihin.

• Deadline on aina jakson viimeisenä päivänä klo 22:00. Joukkueet saavat kuitenkin pelata yhteistuumin yöhön asti.

• Ilmoitukset johtokunnalle pelaamattomista otteluista tulee lähettää jakson jälkeiseen maanantaihin kello 22.00 mennessä. Syyllistä rangaistaan yhdellä miinuspisteellä per ottelu tai diskauksella.

• Kiekkoliigalla on käytössään Discord-kanava, jonne liittyminen on erittäin suotavaa kaikille ja myös pakollista yhdelle vastuuhenkilölle per joukkue pistemenetysten uhalla.

• Pelaamattomien otteluiden syyllisten etsinnässä pyritään ottamaan huomioon joukkueiden kokonaisvaltainen aktiivisuus. Deadline-päivän aktiivisuus on edelleen tärkeässä osassa, mutta johtokunta pyrkii ottamaan huomioon myös koko jakson tai playoff-viikon aktiivisuuden.

• Kaudella 1/2019 jaetaan pelimerkkipalkintoja. Myös kausimaksut ovat käytössä; 2pm per joukkue.