Kiekkoliiga
Mitalistit – 2/2018
Manhattan
Gunz For Hire
Devils
Uutinen

Kiekko Cup XIII

Kiekko Cup I HC Humba              Kiekko Cup VII Nightmare                          
Kiekko Cup II HC Humba             Kiekko Cup VIII Stars
Kiekko Cup III HC Ylikunto           Kiekko Cup IX Turtles
Kiekko Cup IV Pelijengi                Kiekko Cup X Devils (Pirut)
Kiekko Cup V Nightmare              Kiekko Cup XI Brutal Killers
Kiekko Cup VI Genesis                Kiekko Cup XII Manhattan

Kiekko Cup XIII Sinun joukkueesi?

Noin kolmetoista vuotta sitten alkanut kesäinen kiekkoperinne Kiekko Cup tulee jälleen! Kiekon johtavat liigat ovat vuosien ajan jääneet tauolle kesäkuukausien ajaksi, mikä on avannut hienon mahdollisuuden kaikille kiekkojoukkueille taistella arvostetusta Cup-mestaruudesta viilenevinä kesäiltoina. Tässä tekstissä käsitellään tiivistetysti sitä, mitä Kiekko Cup XIII tuo tullessaan, milloin se pelataan sekä miten ja ketkä turnaukseen voi ilmoittautua.

Mikä on Kiekko Cup?

Kiekko Cup on kilpailu, joka yhdistää kaikki Kiekon joukkueet saman pokaalin tavoittelemiseen kesän ajaksi. Normaaleilla liigasäännöillä (3x6min, 4vs4-pelimuoto) pelattava Cup on avoin kaikille Kiekon joukkueille; jos joukkueesi ei ole ikinä päässyt pelaamaan minkään liigan alaisuudessa, on Kiekko Cup hieno mahdollisuus maistaa kilpailullista pelaamista. Turnaus on lisäksi hyvä tapa osoittaa, että uusi joukkue on liigakelpoinen syksynä alkaville liigakausille niin aktiivisuutensa kuin käytöksensä puolesta.

Milloin Kiekko Cup XIII pelataan?

Tämän kesän Kiekko Cup on ajateltu alkavaksi kesäkuun 11. päivä. Vuoden takaisen Kiekko Cup XII:n tapaisesti juhannusviikko (18.6. - 24.6.) on suunniteltu ns. väliviikoksi, jolloin otteluja saa toki pelata, mutta Cupin aikataulussa se tarkoittaa viikon pidennystä. Kiekko Cup päättyy 29. heinäkuuta, jolloin jokin osallistuvista joukkueista kruunataan kolmanneksitoista Kiekko Cupin mestariksi - lähtemättömäksi osaksi Kiekkoliigan historiankirjoja!

On hyvä muistaa, että yllämainitut päivämäärät ovat vielä alustavia. Hakevien joukkueiden määrä, turnauksen pelisysteemi sekä mahdollisesti hakevien joukkueiden erityistoiveet otetaan huomioon, kun lopullinen aikataulu julkaistaan. Viime vuonna Kiekko Cupiin osallistui yhteensä 25 joukkuetta, ja yhtä ilahduttavaan osallistujajoukkoon pyritään myös tänä vuonna.

Mitä Kiekko Cupista jää käteen?

Vaikka kyseessä onkin rento kesäturnaus, myös Kiekko Cupissa riittää tavoiteltavaa. Kilpailulliset kiekkopelit ovat monien mielestä tämän nettipelin suola, eikä kesän aikana muita kilpailuja joukkueille ole. Mukana on totuttu näkemään kourallinen liigajoukkueita sekä hieno määrä liigattomia, nousua tekeviä ryhmiä, joille Kiekko Cup varmasti on jännittävä kokemus. Turnauksessa nähdään siis varmasti tänäkin kesänä monimuotoinen määrä erilaisia joukkueita, joille karttuu kokemusta tasokkaista otteluista tulevaisuutta varten. Kuten todettua, onnistunut Kiekko Cup -turnaus voi olla osoitus Kiekon kahdelle johtavalle liigalle siitä, että tietty joukkue voidaan ottaa mukaan uudelle liigakaudelle.

Hienon kokemuksen lisäksi Kiekko Cupissa on jaossa tyylikkäitä Kiekkoliiga-kiekkoja! Viimeisimmissä Cupeissa kiekkoja on myönnetty ainoastaan turnauksen voittajajoukkueelle, mutta tänä vuonna yhä useammalla pelaajalla on mahdollisuus hienoon koristeeseen kaapin päälle tai vitriinilasin taakse. Myös muita erikoispalkintoja on kehitteillä; niistä kerrotaan lisää myöhemmin, jos suunnitelmat toteutuvat. Ei toteutunut. Lisäksi Kiekko Cupissa jaetaan pelimerkkipalkintoja jo aikaisesta vaiheesta lähtien, jotta suurimmalla osalla joukkueista olisi hyvä mahdollisuus myös rikastua kiekkovaluutan merkeissä.

Miten Kiekko Cup XIII:een haetaan?

Voit ilmoittaa joukkueesi mukaan täällä. Kaikki halukkaat joukkueet otetaan mukaan turnaukseen; esimerkiksi aikaisemmat pelikiellot Kiekko- tai Superliigassa eivät päde tässä kesäcupissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että käytöksen tulee olla asiallista tai joukkueen cup-taival voi päättyä ennenaikaisesti. 

Ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 10.6. klo 22.00. Ilmoitathan joukkueesi hyvissä ajoin turnaukseen, jottei ilmoituksen deadline unohdu. Kiekkoliigan johtokunta ottaa mielellään vastaan kysymyksiä ja muita huolenaiheita; parhaiten yhteyden johtokuntaan saat Kiekkoliigan Discord-palvelimella "yhteys johtokuntaan" -kanavalla. Voit myös lähettää viestin osoitteessa www.kiekkoliiga.net löytyvästä livechatista tai lähettämällä notea Kiekossa jollekin johtokuntalaiselle.

Aurinkoisen helteistä kesää kaikille Kiekon joukkueille toivottaa

Kiekkoliigan johtokunta.


Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 04.06.2018 02:07
Luettu: 264 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.