Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Uutinen

Classic Cupin päätös

Classic Cupin taival oli mutkia täynnä, mutta sai lopulta arvoisensa päätöksen. Kiekkoliigan järjestämä Classic Cup pelattiin vanhoja aikoja kunnioittaen vanhalla pelinopeudella, joka innosti tusinan joukkueita hakemaan mukaan vielä kerran Kiekkoliigaan.

Classic Cupin mestariksi kruunautui Nightmare. Tämä legendaarinen joukkue on kahminut tämän turnausvoiton lisäksi urallaan 7 kultaa, 2 hopeaa ja 5 pronssia Kiekkoliigan korkeimmalla sarjatasolla tehden Nightmaresta Kiekkoliigan historian menestyneimmän joukkueen. Toinen finalistijoukkue Brazil joutui tyytymään hopeanväriseen mitaliin. Pronssiottelussa Godsent oli vastustaan Team Jokerit HC:ta vahvempi ja nappasi pronssin. 

Kultaa: Nightmare 
Hopeaa: Brazil 
Pronssia: Godsent 


Mitalistijoukkueet saavat menestyksestään pelimerkkipalkinnot vielä tämän viikon aikana. Onnea Classic Cupin mitalisteille ja kiitos kaikille joukkueille, jotka ottivat osaa tähän cuppiin - etenkin niille, jotka pystyivät sen myös kunniakkaasti viemään loppuun asti.

Vaikuttaa tällä hetkellä siltä, että Classic Cup tulee jäämään viimeiseksi turnaukseksi, jonka Kiekkoliiga järjestää. Nyt saattaakin olla siis sopiva hetki muistella hieman taaksepäin ja palata niihin unohtumattomiin hetkiin, joita tämä liiga tarjosi 13 vuoden ajan sadoille omistautuneille kiekottajille.

Mutta nyt on esiripun aika sulkeutua - ainakin toistaiseksi. Au revoir, adjö ja hyvästi vielä suomen kielellä!

Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 30.01.2018 22:14
Luettu: 782 kertaa

Kommentit
Lennart 01.02.2018 14:47
En tiedä tarkoitettiinko "viimeisellä turnauksella" nimenomaan näitä cuppeja vai liigaa. Anyway.

Mun mielestä on todella surullista, että Superliiga ajaa Kiekkoliigan alas. Yhtään Superliigaa väheksymättä kyllähän Kiekkoliiga on aina ollut _se_ liigaa kiekossa johon suurin osa pelaajista on aina halunnut pelaamaan. Nyt kun kiekossa on näin vähän aktiivisia joukkueita niin kyllähän nämä kaksi liigaa tulisi yhdistää yhdeksi liigaksi ja nimenomaan Kiekkoliigan nimen alle.

Nyt olisi se hetki kun Superliigan tulisi ottaa pää pois perseestä ja ruveta yhteistyöhön Kiekkoliigan kanssa. Superliigassa tehdään hyvää työtä pelaajien eteen, joten en näe miksei Superliigan johtokuntaa voisi liittää Kiekkoliigan johtokuntaan. Mikäli asia kuitenkin on niin, että kiekkoilijat tosissaan haluaa pelata mielummin Superliigaa kuin Kiekkoliigaa niin sittenhän asialle ei voi mitään. Epäilen kuitenkin.

Noh, tämmöinen pieni avautuminen. Toivottavasti ketään ei pahota mieltänsä. Etenkään Superliigan johtokunta, koska ajatukseni ei ollut väheksyä teidän työpanosta kiekon hyvinvoinnin eteen.
brandy 01.02.2018 15:47
Väki haluaa voittaa kiekossa, mutta ei halua tulla hyviks saati edes yrittää sitä, koska sillonhan olis se kuuluisa NÖRTTI! Tähän kun yhdistää kehityssuunnan, jossa harkkapeleissä vaan se + ratkasee ni eihän siinä mitään muuta lopputulosta voi ollakaan. Väki haluaa ennemmin pelata jopa sarjapeleissä helppoja huntteja kuin koittaa siipiään liigassa. Paskahousut hallinnu kovien sijasta pelin kehitystä.
Spears 02.02.2018 22:05
Samaa mieltä molempien ylläolevien kanssa. Kiekkoliiga on kuitenkin edelleen se VIRALLINEN liiga pelissä. Sekin on peliksi harvinaista, että jos oot hyvä niin sua rankaistaan siitä. <- et saa harkkapelejä, porukka solvaa ja mitä muita näitä haittapuolia nyt onkaan. Toivottavasti ei ole viimeiset kiitokset.

Mystistä.
sharb 06.02.2018 00:32
Tajusin nyt itsekin, että asiaa Kiekkoliigan lopettamisesta ei ole missään vaiheessa tehty selväksi, vaan siitä on ainoastaan vihjailtu edellisissä uutisissa. Koitankin siis korjata sen asian nyt:

Kiekkoliiga on lopettanut toimintansa kaikkia turnauksia sekä liigahommia myöten. Classic Cup järjestettiin paikkaamaan alkamatta jäänyttä kautta ja pitämään toimintaa - sekä jonkinlaista toivoa yllä siitä - että ehkä ensi kauden alussa asiat olisivat paremmin kiekossa ja uusi kausi olisi taas mahdollista järjestää. Nyt voi kaikkien ikäväksi kuitenkin todeta, että näin ei valitettavasti ole. Asian laita on siis yksinkertaisesti tällä hetkellä sellainen, että toimiston ovelle on ripustettu lopettamislappu ja hommat on laitettu jäihin.

En halua sanoa, että tämä homma on lopullisesti finito, vaan jätän mahdollisuuden paluulle vielä tulevaisuudessa auki. Paluu on mahdollista niin kauan, kun peli itsekin on vielä pystyssä. Vielä uutisen kliseistä loppusanomaa toistaen; esiripun on nyt aika sulkeutua - ainakin toistaiseksi.
sharb 06.02.2018 01:04
Lennartille vielä:

Oman näkemykseni mukaan yksi suuri tekijä Kiekkoliigan alasajoon oli se, että pikku hiljaa kiekon kovimmalta tasolta alkoi joukkueita lopettamaan yksi toisensa jälkeen, joka aiheutti tasoeron venymisen liian isoksi vielä pelaamista jatkaneiden ''huippujoukkueiden'' ja muiden joukkueiden välille. Kiekkoliigan korkeimpaan kastiin ei ollut enää tarpeeksi joukkueita tyrkyllä ja yksittäisen sarjan tasoerot kasvoivat liian suuriksi. Siinä vaiheessa ymmärtää, että ne heikompitasoiset eivät välttämättä halua pelata samaa sarjaa niiden huippujen kanssa vaan etsivät jonkun mieleisemmän paikan - tässä tapauksessa Superliigan.

Lopulta kaikentasoiset päätyivät kuitenkin saman katon alle ja voidaankin todeta, etteivät ne tasoerot kiekossa nyt niin suuria olekaan enää. Yksi positiivinen asia Kiekkoliigan lopettamisesta ainakin koitui - kiekossa on taas liiga, jossa on useampia sarjatasoja.

Liigojen väliseen yhteistyöhön vielä vähän. Sitä yritettiin tehdä, mutta asiasta ei ikinä oikein päästy ratkaisuun, joka olisi toiminut sekä miellyttänyt molempia osapuolia. Vaikka Kiekkoliiga Kiekon virallinen liiga onkin, ei meillä ollut mitään oikeutta vaatia Superliigaa liittymään meihin, sillä selkeästi suurempi osa kiekon joukkueista halusi pelata nimenomaan Superliigassa. Parempi ratkaisu oli siis luovuttaa selkeästi parhaat vuotensa kauan nähneen Kiekkoliigan suhteen, mutta säilyttää se kunnia ja historia koskemattomana minkä se keräsi 13 vuoden aikana kiekon ykkösliigana.
Falco 08.02.2018 18:19
Lisään vielä sen, että aloite yhteistyöstä ja yhdistymisestä tuli alun perin Superliigan puolelta ellen väärin muista. Olin ainakin itse valmis sulauttamaan jälleen kerran kaksi liigaa yhteen, mutta kuten sharb sanoi, emme tosiaankaan saanut lopullista niittiä tälle ja koko juttu jäi ajatustasolle.

Toivottavasti Kiekkoliiga tekee vielä paluun.
sharb 09.02.2018 01:04
Tuli niin ikävä olo ylläolevia viestejäni kirjoittaessa, että eihän sitä yksinkertaisesti voinut jättää vielä yhtä kautta pitämättä. THE LAST BANG - haku nyt auki!
Falco 09.02.2018 01:10
Ei siinä mennytkään kuin muutamia tunteja jotta toiveeseeni vastattiin.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.