Kiekkoliiga
Mitalistit – 2/2018
Manhattan
Gunz For Hire
Devils
Uutinen

Päätösteksti - kausi 3/2017Kiekkoliigan kausi 3/2017 pistettiin pakettiin sunnuntai-iltana, kun liigafinaalit Manhattanin ja Anaheim Mighty Ducksin välillä houkuttelivat kymmeniä katsojia kiekkolehtereille. 

Elokuun 14. päivänä alkanut kausi lähti liikkeelle 11 joukkueen voimin. Loppujen lopuksi näistä joukkueista kahdeksan onnistui viemään myös kautensa loppuun. Tasaisessa runkosarjassa sarjataulukon kolmen kärki pysyi lähes samana myös pudotuspelien jälkeen - ainoastaan sarjakakkonen ja -kolmonen vaihtoivat paikkaa.

Kultaa: Manhattan
Hopeaa: Anaheim Mighty Ducks
Pronssia: HC TeamJoukkue
4. sija: HC Tyrmäys

Suvereenilla tavalla pudotuspelejä dominoinut Manhattan ajoi ylitse jokaisesta playoff-vastustajastaan. Puhtaalla pelillä post-seasoninsa suorittanut manhattanilaisryhmä hallitsi myös pistepörssejä, kun niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin pörssin kärjestä löytyi Manhattanin hyökkääjä. Myös palkintogaala oli hyvinkin yksipuolista juhlaa; nelikosta Etelä - Yan - lassi01 - Trn jokainen pokkasivat henkilökohtaisen pystin itselleen. Voit lukea palkintogaalan tuloksista tarkemmin täältä.

Kauden yllättäjäjoukkue Anaheim Mighty Ducks pelasi 26-kautisen Kiekkoliiga-uransa parhaimman kauden sijoittuen runkosarjassa kolmanneksi ja kirien lopulta finaaleihin asti. Joukkue pysyi voitokkaana jopa 14 perättäisen ottelun ajan kauden aikana. Suurin yllätys nähtiin välierissä, kun joukkue kaatoi ennakkosuosikki HC TeamJoukkueen 2-3-otteluvoitoin ja eteni pitkän historiansa ensimmäisiin Kiekkoliiga-finaaleihin. Finaaleista ei kuitenkaan jäänyt paljoa käteen, kun Manhattan höyhensi ankkalaumaa niin, että sulat pöllysivät. Joukkueen pelaava kokoonpano kauden 3/2017 pudotuspeleissä koostui kuudesta pelaajasta; hyökkäyskolmikosta Daasaman - Arca - sharb ja puolustusrivistä Ratakses - Örkki - Kaarto.

Pronssia nappasi lopulta debyyttiryhmä HC TeamJoukkue, joka kaatoi pronssiottelussa HC Tyrmäyksen numeroin 5-3. Runkosarjassa toiselle sijalle päätynyt joukkue joutui tyytymään pronssimitalitaistoon kaaduttuaan kirvelevästi Anaheimille, mutta onnistui kuitenkin keräämään motivaationsa pronssiottelua varten. Joukkueen pelaajistosta hyökkääjä mos valittiin kauden yllättäjäksi. Muut tärkeät pelaajat HCTJ:n tämän kauden menestyksessä olivat puolustajat JuhaMieto ja teippi sekä hyökkääjäparin toinen lenkki Kalezki, joka sijoittui pudotuspelien pistepörssissä toiseksi.

Kiekkoliiga hakee kuumeisesti joukkueita kaudelle 1/2018. Ensi torstaina tiedetään ensi kauden suunnitelmista enemmän; tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että Kiekkoliigan taival päättyy noin 13 ja puolen vuoden rupeaman jälkeen. Vielä on kuitenkin aikaa hakea mukaan, linkki hakutopiciin löytyy etusivun tervetulotekstin alta.

Kiekkoliigan johtokunta kiittää Liigan pelaajia kaudesta 3/2017 ja toivottaa oikein rauhallista talven odotusta!

Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 13.11.2017 02:04
Luettu: 501 kertaa

Kommentit
Bogdan 13.11.2017 09:11
Yhteistyö puuttuu muiden liigojen kanssa. Alasarjoista pitäisi nostaa porukkaa kiekon "viralliseen" liigaan. Kiekon ikuinen ongelma, noobit ja starat pelaa keskenään ja se katotaan hyvällä. Tsemppiä :-D
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.