NightmareNightmare - HC RoikkuLämyHC RoikkuLämy 1-0

Alora 0+0=0
Dreamic 0+0=0
jugi 0+0=0
Lupaschuk 0+0=0

Alkaa KLiigan kauden 1/2010 ensimmäinen playoffkamppailu! Ylivoimaisesti runkosarjan voittanut Nightmare lähtee varmasti kovalla itseluottamuksella kaatamaan Roikkulämyjä, jotka runkosarjassa sijoittuivat playoffpelien ulkopuolelle.
Nightmaren peli on ollut kaunista katseltavaa katsojille, enkä usko että yhteispelin voima olisi hiipumassa välierissä ennakkoon heikompaa joukkuetta vastaan.
Ailahtelevaisesti pelannut RL lähtee siis altavastaajana pelisarjaan - ja kuten ennakkoraporteissa sanottiin, tulee heidän saada paras mahdollinen tunne päälle, onnistua yli sata prosenttisesti puolustuspelissä, ja iskeä tarvittavat maalit. Se on jo nyt selvää, että jos maalintekokilpailuun lähdetään, on Nightmare pelaava ensiviikolla semifinaaleissa.
Oma veikkaus: 2-3 ja.

1.ERÄ

5:55 Erän loppuun saa Jebsu syötettyä vetopassin maalineteen, mutta sml ei onnistu työntämään kiekkoa sisään.

NM saves 1 poss 40%
RL saves 1 poss 59%

Roikkujen puolustus toimi tiiviinä, maalinsuu pidettiin puhtaana niin kiekosta kuin NM:n pelaajista.
Kahden erän sumputus on kuitenkin erittäin haastavaa, kun Nightmare kokoajan yrittää rikkoa puolustusta hajalle.
Kunnon maalipaikkoja ei Lämyt saaneet, mutta eipä NM:n karvauspelikään tuottanut maalipaikkoja; enemmän töitä = enemmän maaleja.

2.ERÄ

1:50 Pitkäkiekko(hieman hätäinen) ja kiekko RL-päätyyn.

2:09 Väiski laukoo kovaa, mutta molari seivaa päin tulleen vedon

3:36 Dreamic ja jugi pelaavat NM-pakin ulos tilanteesta, mutta maalivahti venyttää Dreamicin vedon eteen.

5:20 Väiski saa Jebsulta kiekon, mutta veivausyrityksen blokkaa maalivahti.

NM saves 2 poss 43%
RL saves 3 poss 56%

Edelleen Nightmaren pelurit odottelivat enemmän RL:n pakkien virheitä, kuin olisivat itse tehneet enemmän ratkaisuja.
Virheitä ei tullut, sillä paine oli liian vähäistä, ja puolustajien pää kesti hyvin. Tästä johtunee myös kiekonhallinta prosenttien yllätyksellinen määrä Roikuille.
Muuten Lämyjen hyvä puolustus kesti hyvin NM:n hyökkäykset, vaikka kiekko olikin lähellä mennä maaliin pariin otteeseen.
Todellista playoffkiekkoa: maalittomassa tilanteessa päätöserään!

3.ERÄ

1:20 sml saa kiekon, mutta veto lähtee liian myöhään - puolustaja ehtii väliin

Kolmanteen erään on NM lähtenyt selvästi kovemmalla sykkeellä, ja paine pysyy hyökkäyspäädyssä.
RL:n pelaajat kuitenkin blokkineet kiekkoja.

3:05 Dreamic nousee päättäväisesti hyökkäysalueelle, muttei saa vanhanaikaista sisään

3:42 Hallin kuulutus(Lehtis) kertoo, että paikanpäälle on saapunut jopa 237 katsojaa!

NM saves 0 poss 54%
RL saves 2 poss 45%

Tähän mennessä on RL saanut jäädytettyä NM:n hyökkäyspelin omalla alueellaan, eikä maaleja
ole syntynyt. Harvat vastahyökkäykset eivät ole tuottaneet tulosta Roikkulämyllekään, joten
on aika jatkoajan! Tätä pelataan siis loppuun hamaan asti - kunnes maali syntyy ja voittajien
riemunlaulut alkaa!

1.JATKOERÄ

2:20 Jebsu lataa, kun maali ammottaa tyhjyyttään, sillä molari aaivan ulkona.
Miestä edessä kuitenkin niin massiivisesti, ettei maalia synny.

3:28 sml unohtuu maalineteen, saa kiekon, mutta maalivahti torjuu ilmiömäisesti.
Kiekko pyörii pelottavasti RL:n kannalta heidän puolustuspäässään.

4:09 Kiekko pyörii taas RL-maalivahdin edessä mutta ei maalia.

4:49 Vastahyökkäys lähtee, Dreamic kuljettaa mutta kiekko ei käy tolppaa lähempänä vanhanaikaisessa.

NM saves 0 poss 56%
RL saves 2 poss 43%

Ensimmäinen jatkoerä oli kovaa NM-pyöritystä, mutta Lämyt puolustivat suurella sydämellä, ja kuten
katsomosta todettiinkin; hyvällä itseluottamuksella. Jännitys tiivistyy; kumpi maalaa ensin?

2.JATKOERÄ

0:19 1-0 sml (tipzi, Väiski)
Siinä se tulee! sml pelataan vapaaksi b-pisteelle ja kova laukaus uppoaa takanurkkaan!

Roikkulämy puolusti todella tiiviisti, mutta ehkäpä odottivat enemmän milloin NM tekisi
ensimmäisen maalinsa, jolloin peliä tulisi avata. Lupaschuk jäi jugin kanssa enemmän puolustelemaan,
jolloin Dreamicin täytyi yrittää ratkaista usein vähäiset tilanteensa omine nokkineen.
Nightmare pyöritti peliä hyökkäyspäädyssä, mutta todellinen painostus alkoi vasta
varsinaisen peliajan kolmannessa erässä. Maali syntyi kuitenkin vasta kaksi erää myöhemmin.
Loistavaa kiekkoa, todellinen playoffhenki. Toivottavasti sama jatkuu myöhemmissä pelisarjan peleissä!