lasse89 1+0=1
QkkeliQ 0+0=0

ENNAKKO
Avellino Capellier vs Pelijengi
Runkosarjassa Pelijengi teki hienon nousun loppukaudella. Kauden kuusi viimeistä runkosarja ottelua voittanut PJ nousi sarjataulukossa lopulta S.S.K:n perään toiseksi. Runkosarjassa Pelijengin paras pistemies oli uusi tulokas –piku-. Avellino sen sijaan menetti loppukaudesta kärkipaikan pelaamalla loppukaudella peräti neljä tasapeliä ja yksi häviökin napsahti tilille. Avellinon paras pistemies oli kaikille tutuksi tullut Sean.
Molemmat joukkueet joutuivat uurtamaan ensimmäisellä kierroksella täydet viisi peliä päästäkseen toiselle kierrokselle. Pelijengi pelasi jännittävän sarjan HC Kauhavaa vastaan. Kauhava vei kaksi ensimmäistä ottelua luvuin 6-3 ja 5-0. Pelijengi ryhdistäytyi ratkaisu hetkillä ja otti kolme voittoa putkeen menettämättä maaliakaan. (0-3, 0-3, 0-2). Avellino sen sijaan joutui tiukille Kouvola Sabresta vastaan. Sabres vei ensimmäisen ja kolmanen ottelun, mutta toisen ja neljännen sekä ratkaisevan viidennen ottelun vei Avellino. Playoffeissa pelijengin paras pistemies on ssk:sta hankittu Lasse89. Avellinon paras pistemies on runkosarjan tavoin Sean
.
Puollustus:
PJ: Pelijengillä on kaksi kovaa alempaa puollustajaa. Pelijengissä upean uran uurtanut Koksu on jo osoittanut kuuluvansa ehdottomasti kiekon puollustajien eliittiin. Koksu oli yksi Pelijengin kulmakiviä vuoden takaisena mestaruus kautena. Jengillä on myös uusi vahvistus pakin tontille, eli Sampe. Runkosarjassa Sampe poistui kentältä joka kerta voittajana! Ylemmän pakin tontin hoitaa Justi aka ”kiekon kovin ysinelonen”. Justi on pelannut monta upeaa kautta Pelijengin leivissä. Justi omaa tyhjän pään lisäksi nätin vedon. Moni varmaan miettii, että miksi yksi kiekon parhaimpiin puollustajiin kuuluva lumpsa ei ole kokoonpanosta. Tämä johtuu siitä, että sopimusta tehdessä lumpsa turvautui sääntöön luku 8 §1a, jonka mukaan hänen ei tarvitse vaivautua pelaamaan nakkiliigoissa.

AC: Avellino saa aina huippu vahvan nelikon jäälle. Kiekon parhaimpiin (ehkä jopa paras!) alinpuollustaja Sydis sekä kaksi huippuluokan ylempää puollustajaa Davidoff sekä HautausmaaTarkistajista hankittu Hauer pitää huolen että italiaanolauman päätyyn ei montaa maalia tehdä. Hrew on myös huippuluokan puollustaja, mutta hän on joutunut ikävään kakkosmiehen rooliin. Mikäli Sydistä kiinnostaa cs enemmän kuin playoffit niin Hrew on loistava korvaaja. Molemmat ylemmät pakit tehtailevat myös paljon maaleja, joten heitä saa varoa todenteolla. Varsinkin Davidoff muistetaan parista hienosta ratkaisumaalistaan aijemmilta kausilta.

Hyökkäys:

PJ: Pelijengillä on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta hyökkäyspäässä. Runkosarjan pistepörssin 12. –piku- on lyönyt itsensä läpi heti ensimmäisellä liigakaudellaan. PJ:n hyökkäyksen kokenutta kaartia edustaa Lasse89 ja Arto sekä PWANGEr. Lasse89 (Lac) Hankittiin S.S.K.:sta tehtailemaan Pelijengille pisteitä. Runkosarjassa Lasse89 ei kuitenkaan ollut ihan odotetulla tasolla. Playoffeissa hän on kuitenkin noussut pj:n parhaaksi pistemieheksi ja on varmasti paha tutkapari yksinkin :P. PWNAGEr omaa loistavan kudin ja on varmasti ratkaisu hetkillä yksi niistä joka voi ratkaista ottelun. Arto on kylmä hermoinen mies. Artsi ei paljoakaan kaudella pisteillä mässäile, mutta ratkaisuhetkillä ei kannata tätä miestä unohtaa. Parikin pistettä riittää mikäli ne tulevat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

AC: Avellino voi turvallisesti luottaa hyökkääjiin. Sieltä löytyy kiekon kovin tutkapari Sean & weza. Mikä toinen heistä puuttuu niin AC:lla on viellä yksi kova nimi eli Ezko kokoonpanossa. Sean on yksi liigan ja samalla koko pelin parhaimpia hyökkääjiä. Mies on joukkueiden unelma pelaaja. Sean tekee paljon työtä niin alakerrassa kuin hyökkäyspäässä. Seanin yhteistyö wezan kanssa oli viime kaudella yksi suurimpia syitä miksi Avellino vei mestaruuden. weza omaa ihan mahtavan vedon. Runkosarjassa wezaa ei paljoo nähty, mutta ratkaisuhetkillä on weskuliakin alkanut kiekko taas kiinnostaa. Ezko on monelle vähän vieras nimi. Ezko raatoi tehokkaasti runkosarjapelejä wezan ollessa poissa. Mikäli weza tai Sean ei ole kentällä, niin Ezko varmistaa että hyökkäyspäässä tapahtuu edelleen. Ja onhan siellä tämä miljardööriomistaja Asthonkin. Asthon on kiken rikkain mies.

Maalivahdit:
Jouko on koodanut molemmille ihan hyvät pakit. Ei mollata niitä!

Historia:
Pelijengi ja Avellino ovat joutuneet viime aikoina pelaamaan toisiaan vastaan tärkeissä otteluissa. Ei tarvi kovin kauaksi selata historiaa taakse päin. Mennään viime kauden finaaliin. Ketäs siellä olikaan? Pelijengi ja Avellino. Tuolloin Avellino vei pidemmän korren ja voitti täten ensimmäisen kiekkoliiga mestaruutensa. No entäs 1/09 kauden kiekkocupin finaali? No tietenkin siellä nähtiin vanha tuttu finaali kaksikko Pelijengi ja Avellino. Tuolla kerralla kuitenkin Pelijengi vei voiton. Historian kulun mukaan tällä kertaa olisi jälleen Avellinon vuoro, mutta pelataampas pelit ensin ja katsotaan sitten, että kumpi jatkaa finaaliin.

2.kierros
Toisella kierroksella otteluvoitot ovat AC:lle 1-0. Ensimmäinen ottelu oli hyvin tasainen molemmin puolin. Pelijengi laukoi hiukan ahkerammin kuin Avellino, mutta Sydiksen ja Hauerin ansioista Pelijengi jäi ottelussa maaleitta. Lasse89:lle kävi vähän hassusti, sillä hän menetti omassa päädyssä kiekon ja weza pääs tehtailemaan yksi – nolla voittomaalin vanhanaikaisella.

1/3
0:00 pelijengi vie ottelun ekan aloituksen.
30sek.offside by pelijengi
30sek.Pelijengi rakentaa hyökkäystään keskikentällä
1min lasse89 antaa hyvän kudin maalille. Hasekki torjuu.
1.5min Sean pääsee ekaa kertaa kiekon kanssa pj:n alueelle.
1.5min pelijengi katkasee nopeasti AC:n tilanteen.
2min AC saa ekan hyvän hyökkäyksen aikaan. Koksu katkasee sen kuitenkin hyvin nopeesti.
2.5min Arto menee maalille maskiin ja koksu laukoo tulisesti. Kuti pamahtaa hiukan ohi.
3min PJ jatkaa myllytystä hyvällä passipelillä.
3min AC pääsee katkaisemaan ja rakentaa hyökkäyksen. Sean passaa wezan melkeen vapaaksi, mutta Justi on hyvin wezassa kiinni.
3.5min Molemmat hakee hyökkäystä keskikentältä.
4min weza tuo kiekon laidasta pj:n alueelle ja laukaisee suoraan artoa selkään. Näin pj saa purattua.
4.5min PJ saa loistavan tilanteen. lasse89 vetää ja arto on vähällä pistää irtokiekkoa sisään.
5min Noniin nyt AC sai hyvän hyökkäyksen aikaan. Pari hyvää vetoa, mutta irtokiekkoihin ei päästy kunnolla.
5.5min PJ hyökkää. Arto laukoo päin Hrewiä.

AC saves: 0, Poss:53%
PJ saves: 2, Poss:46%

2/3
0:00 PJ Vie jälleen aloituksen.
30sek. Koksu avaa nätisti lasselle, mutta Davidoff riistää.
35sek. weza pääsee puolittain läpi. Ahtaassa paikassa weza turvautuu rannariin ja tolpat kilisee.
1min Justi yrittää antaa maalulle PWANGEr:lle ja lasselle zippiä, mutta Hrew on hyvin kiekon tiellä.
1.5min AC saa laukauksen PJ:n maalille.
1.5min PWNAGEr laukoo kaukaa ja maalivahdilla on helppo työ siivota kiekko.
2min Sean pääsee kokeilemaan vetoaan, mutta veto kopsahtaa Justiin.
2.5min Justi katkasee pariin otteeseen AC:n syötöt. PJ Pääsee hyökkäämään.
3min joku apina huutaa publalla.
3min Koksu katkasee hyvin wezan tulon laidasta.
3.5min lasse89 tekee loistavaa maskia ja koksu pääsee vetämään hyvästä paikasta. Veto menee ohi.
3.5min weza kiekon kanssa kulmassa. Justi katkasee ja antaa keskialueelle Koksulle. Koksu antaa harhasyötön Davidoffille.
***4:04 1-0 by Davidoff (weza)::Koksun virhe tuli kalliksi. Davidoff pääsee hyvään paikkaan ja antaa maalilla vetopassia Seanille. Passi kimpoaa PJ:n pelaajasta suoraan Doffin lapaan ja siitä on helppo työ pistää pörsä.
5min Lasse häärää maalin takana. weskuli katkasee ja AC pääsee hyökkäämään.
5.5min Doffi antaa kulmasta vetopassia maalille, mutta passi kilahtaa tolppiin.
***5:48 lasse89 ::Kiekko kimpoaa lasselle. Lasse nousee ja iskee hienolla vedolla pizzan uuniin.

AC saves: 1, Poss:54%
PJ saves: 2, Poss:45%

3/3
0:00 weza vs Koksu. Koksu vie aloituksen.
12sek. Sean pistää rännin kautta wezalle toiseen laitaan. weza vetää, mutta Justi on tiellä.
1min weza pääsee vetämään, mutta veto on huono.
***0:57 Davidoff (Sean) ::Sean passaa doffille viivalle. Doffi tulee lähemmäksi ja sihtaa jonka jälkeen vetää. Veto osuu maalilla kulkevaan wezaan jonka kautta se lipuaa kohti maalia.
2min Sean vetää tulisesti, mutta veto menee justin kautta hiukan ohi.
2.5min lasse vetää huikean kovaa, jonka jälkeen maalilla on kamala kiista. Siellä on ainaki 3 PJ:n miestä tunkemas kikee reppuun. Ei se mee :S
3min PJ yrittää rakentaa hyökkäystä. Sean ja weza katkasee. Weza pääsee nousemaan laidasta ja vetää kovaa mutta ohi.
3.5min PJ pääsee hyökkäämään. Justi vetää kovaa ohi.
3.5min Davidoff pistää päädyn kautta wezalle kiekon. Weza yrittää vetää mutta maalivahti on hyvin mukana.
4min PWNAGEr yrittää vanhaa. Ei mee ja pj pistää miehet maalivahdin alueelle. Sit katkolla haske pois ja Arto kentälle hakemaan tasoitusta.
4.5min Peli on hienosti PJ:llä. Lasse89 pääsee vetämään.
5min weza pääsee nousemaan laidasta. Tyhjä maali edessä, mutta veto menee ohi.
***5:07 3-1 by Sean (weza) ::Sean pääsee laittaa kign tyhjiin.
5.5min Asthon tulee kentälle ja samalla PJ pistää miehet maalille ja haske pois. Doffi tulee takas. Oli kai kiristämäs luistimiaan. Asthon perääntyy rahoineen.
6min Davidoff vetää kovaa kaukaa, mut ohi.

AC saves: 1, Poss:47%
PJ saves: 2, Poss:52%

Pelistä:
Olipa tasainen ottelu. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä päästä päähän. Huippu hyviä maalipaikkoja ei oikein tupsahtanut eteen kummallekkaan. Toisessa erässä Davidoff iskee. Davidoffin veto osuu maskissa olevaan wezaan, mutta kiekko lipuaa silti maalin perukoille. Erän lopussa lasse89 pääsee tasoittamaan tilanteen. lasse sai hieman tuurillakin itsensä vapaaksi ja pääsi läheltä vetämään kauniin kudin sisään. Kolmannen erän alussa Davidoff iskee jo toisen kerran. Tälläkin kertaa mukana oli hieman tuuria. Koksu tekee pahan virheen ylhäällä ja Davidoff pääsee wezan kanssa nousemaan. Davidoff yrittää antaa vetopassia maalin edessä poikittain wezalle, mutta kiekko kimpoaa takaisin ja doffi saa vetopaikan ja iskee AC:n 2-0 johtoon Lopussa PJ ottaa hasekin pois ja yrittää kovasti tasoittaa tilannetta, mutta Hrew kestää. Ihan lopuksi Sean pääsee vapaaksi ja siinä oli sitten helppo työ pistää loppu numeroiksi 3-1 taululle.

Ottelu olis voinu kääntyä kummalle vaan, mutta tällä kertaa se päätyi AC:n voittoon. Tästä on hyvä jatkaa. Ottelu voitot on nytten 2-0 italialaisten hyväksi.