Los AmigosLos Amigos - Darra OYDarra OY 2-2

Flappis 1+0=1
Murdox 0+0=0
Puasonen 1+0=1
Xirean 0+0=0

Ennakkoasetelmat: Kahden keskikastin joukkueen kohtaaminen deadline-päivänä. Molemmilla mahdollisuudet vielä jopa runkosarjan kolmanteen tilaan, mutta tasaisessa sarjassa karsintapaikkakaan ei ole kummallakaan varma. Darralle varsinkin elintärkeä peli painittaessa viivan yläpuolella pysymisestä. Peli alkoi Amigojen odotellessa Darraa, ainoastaan Emre oli sen löytänyt, heti sängystä noustuaan.

1. Erä

Round one, fight!
Amigot pelaa koko ottelun kokoonpanolla ftaaby-Jurgeni, Pulsu-Emre. Darra kierrättää kolmea hyökkääjää, Duntski ottaa penkkipaikan ensimmäisessä erässä.
Darran karvaus puree alussa aika hyvin ja Amigoilla on vaikeuksia päästä edes vastustajien alueelle. Pikku hiljaa peli tasoittuu, mutta ensimmäinen erä menee ilman loistavia paikkoja. Pisteet molempien joukkueiden puolustukselle, maalinedustalla ei ilmaista parkkitilaa löytynyt ja vedot kauempaa blokattiin hyvällä prosentilla. Hyökkäyspeli vastaavasti kummallakin vähän mielikuvituksetonta.

GOS: saves 1, poss 54%
DAR: saves 2, poss 45%

2. Erä

Toiseen erään Darra vaihtaa Duntskin kentälle. Puasonen ottaa yleisönsä ja astelee aplodien saattamana penkille.
Ajassa 1.20 nähdään ensimmäinen todella läheltä piti - maalipaikka. Xireanin pyssy kilahtaa pystypuuhun ja jää pyörimään maaliviivan tietämille. Jurgeni ehtii kuitenkin ensimmäisenä haaskalle ja siivoaa kiekon turvallisemmille vesille. Pari minuuttia myöhemmin Siivikkalan suuri mies, kaupungin toisiksi kuumin julkkis Pulsu saa maalipaikan, mutta ilman tulosta. Erän loppupuolella Darran tähän asti vakuuttavasti pelannut puolustus lahjoittaa kiekon Pulsulle, joka on selvästi saanut virtaa uudesta galtsumatskustaan. Pari terävää potkua ja ponneton veto veskarin syliin.
Toinen erä oli vähän samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Paketit pysyivät kummallakin puolella kivasti kasassa ja hyökkääjät tekivät nöyrästi töitä molempiin suuntiin. Pari maalipaikkaa, muttei mitään sen kummallisempaa.

GOS: saves 1, poss 46%
DAR: saves 4, poss 53%

3. Erä

Darra jatkaa hyökkääjärotaatiota. Puasonen tulee Xireanin tilalle ja saa kovan paikan heti alussa päästen nokikkain Amigo-kassarin kanssa. Jälleen raudanlujan ottelun pelannut ftaaby pääsee kuitenkin sutimaan Jofallaan sen verran, että kiekko irtoaa kulmaan.
Kahden minuutin jälkeen maalihanat saadaan auki. Ftb saa siirrettyä aloituksesta kiekon Pulsulle, joka ei hyvästä sektorista erehdy vaan naulaa kiekon rysään. Huipputärkeä maali Amigoille.
Darra nostaa hyökkäystempoa takaa-ajajana ja on onnistua. Kaatuneen Duntskin tilalle takaisun tullut Xirean leikkaa keskelle ja tykittää erän puolessa välissä, mutta ohi. Vastaiskusta ftaaby siirtää kiekon Emrelle, joka pääsee Pulsun kanssa namuttelemaan 2-0 hyökkäyksen ja jälkimmäinen siirtää Amigot turvallisen oloiseen johtoon. Hyökkäyskaksikko Emre-Pulsu sai maaleista virtaa selvästi ja pyöritteli aika terävästi vielä, mutta Darra ei myynyt nahkaansa halvalla. Puolen minuutin päästä tästä Puasonen nappaa kiekon Gossiveskan avauksesta ja siirtää sen verkkoon, 2-1. Minuutti ennen loppua Darra pääsee ylivoimahyökkäykseen, keskityspallo luukulle mutta ftaaby jälleen välissä, äärimmäisen täpärästi tällä kertaa.
Täysi pistepotti ei valu tänään Amigolaariin, parikymmentä sekuntia ennen loppua kiekko mainiosti pelannella Flapilla hyökkäysalueen laidassa. Hän leipoo hetken ja ampuu sitten hirveän ruuhkan takaa tyhjään etukulmaan tasoitusmaalin. Loppu menee neppaillessa.

Analyysi:

Pitkään näytti siltä, että tasainen vääntö kääntyy Amigoille, joka sai kaksi maalia harvoista Darravirheistä. Puntti tutisi lopulta myös siellä puolella kenttää sen verran, että peli tasoittui lopussa, voisi sanoa tasapelin olleen melko ansaittu. Puolustuspelistä molemmille hyvät arvosanat, hyökkäys vähän tahmeampaa, joskin loppua kohden molemmat muutamie paikkoja loivat.

3 tähteä:

*** ftaaby, puolustuspäässä melko virheetön peli ja pari syöttöpinnaa päälle
** Flap, tasoitusmaalin lisäksi sekä kiekottomana, että kiekollisena varmoja otteita läpi matsin.
* Jurgeni, yksi virhe joka maksoi 2-1 maalin, mutta muuten vakuuttava peli
Tuomari: Tikki
Lisätty: 18.11.2007 16:40