Pönssi 1+1=2
Scott 0+1=1
Sekka 1+0=1

Ennakkoasetelmat:

Kangasalan Voitto vastaan S.S.K. Kiekkoliigan kolmannessa finaalissa, voitot Kavolle 2-0. Voittaessaan KaVo hoitaisi kannun kotiin ja saisi kunnian olla ensimmäinen tiimi Kiekkoliigan historiassa, joka voittaa runkosarjan kärkipaikalta mestaruuden! Aikaisemmissa matseissa Sissien maalinteko on ollut tervanjuontia, vieläkö Kavon puolustus pystyy estämään SSK:n taidokkaat hyökkäykset? Entäpä pystyykö Sissikiekon puolustus pitämään pakan kasassa aikaisemmin sarjassa loistaneita Tonya ja Karpovia vastaan.

Ei tilastomerkintöjä

Arvio erästä: Jo ennen kymmentä pelisekuntia SSK:n puolustuksessa harhasyöttö, jonka tuloksena 2vs1-tilanne - Karpov laukoo kuitenkin päin. Ensimmäiset minuutit Kavo painaa päälle vimmatusti ja saa muutaman todella hyvän paikan, maalia tilanteista ei kuitenkaan synny. Tilanne tasoittuu pelin edetessä, mutta Kavolla ehkä lievä ylivoima. 03:09 pelattu ja Scott kiertää koko kentällisen hyökkäyspäässä. Tilanteessa lähestulkoon one-timer, mutta syöttö ei löydä Pönssiä. Noin neljä ja puoli minuuttia pelattu kun Tony-Shefki 2vs1-hyökkäyksessä, Tony on miltei vapauttaa Shefkin mutta molari iskee ihransa eteen ja torjuu. Tauolle finaalilukemissa 0-0.

--

00:05 1-0 Tony (Shefki, Karpov)

Arvio erästä: Toiseen erään Kavo saa salama-alun. Heti aloituksen jälkeen SSK:n puolustus hajaantuu ja Shefki, Karpov sekä Tony 3vs1-tilanteessa. Shefki antaa vapauttavan syötön Tonylle, joka pistää millintarkasti kiekon takanurkkaan. Minuutin paikkeilla lagishow, Shefki kaatuu, tilalle Tollo. Peli on puolin ja toisin aikamoista sekoilua, varsinkin SSK:n puolustuspäässä, muutamaan kertaan kiekko on jo löytää tiensä verkkoihin. Sekunteja ennen toisen erän päätöstä Sissit saavat hyvän myllytyksen aikaiseksi, mutta Sekan etunurkkavetoa parempaa ei saada aikaiseksi, joten varsinaisen pelin viimeiseen erään tilanteessa 1-0 Kavolle. Katsojia tässä vaiheessa n. 240.

--

04:03 1-1 Pönssi

Arvio erästä: Kolmannen erän ensi minuutit pelataan aikamoista hawaijipalaa. Molemmat tiimit yrittävät vimmatusti maalia, mutta ei pompi. Ajassa 04:03, painostuksen jälkeen SSK tasoittaa matsin 350. katsojan edessä. Pönssi saa vapaan paikan ja iskee kiekon takanurkkaan komeasti b-pisteen etukaaren kohdilta. Jännitys tiivistyy loppua kohden. Kymmenen sekuntia ennen erän loppua maalille pistetään ohjauskiekko maalille. Kiekko on upota sisään Tonyn tökkäyksestä, mutta maaliviivalta molari pelastaa. Ensimmäiseen jatkoerään huikean jännityksen saattelemana, tilanne 1-1.

--

1. jatkoerä

02:16 1-2 Sekka (Pönssi, Scott)

Arvio erästä: Jatkoerässä hallinnan ottaa SSK ja saa hyviä hyökkäyksiä kohti Kavon maalia. Lopulta, painostuksen päätteeksi SSK ratkaisee ottelun. Sekka luikertelee vapaaseen vetopaikkaan ja tykittää kiekon tolpan kautta maaliin. SSK kaventaa sarjan tilanteeksi 2-1!