Xirean 2+0=2

0-1 Puasonen (Tony, Bouck)
0-1 Puasonen (Tony)
1-2 Gwarth (Kuhta, Sugar)

Arvio erästä: Pari ensimmäistä minuuttia mentiin jopa hieman Penejen komennossa, mutten sitten jöötä alkoi pitää DOY. Kahden maalin välillä oli vain hetki, ja Puasonen viimeisteli molemmat samalla tavalla - maalin nurkalta sörkkimällä. Vain puolisen erää pelattu ja Darra johtaa jo mahdollisesti ratkaisevaa matsia 0-2. Ei hyvä aloitus Peneille. Penetraattorit kuitenkin piristyivät, ja Kuhta antoi Gwarthille maukkaan syötön b-pisteiden väliin, josta hän tykitti Peneille kavennuksen. Pelissä taas uusi rytmi. Penetraattorit hallitsivat myös lopun erää, laukauksia ei silti satanut.

--

1-3 Puasonen (Tony)
2-3 Gwarth (Kuhta)

Arvio erästä: Toinen erä meni aluksi Darran hallinnassa, ja noin puolimatkan krouvin kohdalla Tony zippasi kiekon maalille, josta Pusu-Puasonen teki wilzua jäljitellen omanlaisensa kikan, siirtäen Darran kahden maalin karkumatkalle. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Penejen vyörytyksen päätteeksi darrapakisto sortui virheeseen - Gwarth&Kuhta-kaksikko one-timerissa. Tuloksena 2-3 kavennus, ensin mainitun tekemänä. Viimeiset hetket Penet kontrolloivat kiekkoa, vain tarkoituksenaan säilyttää lukemat.

--

2-4 Xirean (Juakko, Welbert)
3-4 Sugar (Kuhta)
4-4 Gwarth (Kuhta)

Arvio erästä: Viimeisen ja todella huikean viimeisen erän aloitti Penetraattorit vahvasti kuitenkaan maalia tekemättä, vaikkakin paikkoja riitti. Aivan puolenvälin kohdalla penepuolustus uinahti, ja päästi Juakon syötöstä Xireanin aivan vapaasti maalin eteen hääräämään, ja lukemat olivat 2-4. Darra menossa jatkoon seuraavalle kierrokselle. Vaan mitä tapahtuikaan; samassa tilanteessa edettiin viimeiselle minuutilla huikean jännityksen saattelemana, kun Sugar täräytti kiekon aivan etunurkasta sisään, jäljellä 56 sekuntia. Penetraattorit yrittävät väellä ja voimalla puskea tasoitusta, ja lopulta se myös tulee. Kuhdan tarkka syöttö ohittaa koko Darran linjan, ja kiekko siirtyy Gwarthille takanurkalle joka tekee tasoittavan maalin, yleisö repeää - toiset riemusta, toiset surusta. Jatkoerä on tosiasia.

----

1. jatkoerä

4-5 Xirean (Puasonen)

Arvio jatkoerästä: Jatkoerän alkuhetket mentiin Penetraattoreiden hallinnassa, pari terävää laukausta kohti maalia, kuitenkin sen verran kaukaa että maalivahti ei joutunut parastaan esittämään. Penejen paikkojen jälkeen painopiste kääntyi Darran hyökkäysalueelle, ja maalinedussumpun jälkitilanteesta Xirean zippaa kiekon reilusti verkkoon, ja hallin katto alkaa hajota, yleisö huutaa täyttä päätä - Darra OY selättää HC Penetraattorit viimeiseksi jääneessä ottelussa tässä sarjassa 1. jatkoerässä maalein 4-5, ja vie koko sarjan nimiinsä voitoin 3-1. Darra jatkaa eteenpäin, Penet lomille.