D.Beckham 1+2=3
Kesis 0+1=1
Madonna46 0+1=1
Masse 2+0=2

Ajax Amsterdamin jääkiekkopyhätöstä poistui ottelun jälkeen juhlivia katsojia. Kotijoukkue Ajax Amsterdam oli juuri lyönyt runkosarjassa dominoineen VZEM:n lukemin 3-2. Koko ottelun ajan katsomossa riehunut nelikytpäinen yleisö sai rahoilleen vastinetta, sillä ottelusta muodostui todellinen trilleri.

1. erä - Tasaista vääntöä

Ajax sai otteluun sellaisen alun, jota he halusivatkin. D.Beckham pääsee heti ottelun alkajaisiksi vetopaikkaan, mutta yllätyksekseen oma joukkuetoveri hyppää kiekon eteen ja näin ottelun ensimmäistä maalia saadaan vielä odottaa. Pian tilanteen jälkeen lasse89:lle siunaantuu hyvä vetopaikka, mutta kiekko kimpoilee vain muutaman sentin ohi maalin. VZEM:n peli oli hieman hermostunutta alusta saakka, joten Ajaxille siunaantui maalipaikkoja. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin kahden minuutin kohdalla, kun Masse ja D.Beckham pääsevät 2vs1-hyökkäykseen. Hankalaan tilanteeseen joutuneella Ookella ei ole mitään saumaan Massen ja Beksin pyörittäessä Malmin Casanova aivan kahville ja näin peli oli 1-0. Ookke kommentoi omaa peliään kesken ottelun lähettämällä tuomarille privaviestin: "En osaa pelata yhtään, kun olet katsomossa".

VZEM:n vastaiskua ei kauaa tarvinnut odottaa. Kiekko pyörii Ajaxin päädyssä ja Koala on jätetty maalille vapaaksi. Lasse89 siirtää kiekon näppärästi Jackalille, joka taas syöttää maalin edessä seisoneelle Koalalle ja hän laukoo taululle numeroiksi 1-1. Maalin jälkeen Völlärit saa turbovaihteen päälle ja heti edellisen maalin perään, lasse89 riistää kiekon Ajaxin puolustajalta ja laukaisee hienon vedon aivan alakulmaan. Erätauolle mentiin Völlärien johtolukemissa 1-2.

2.erä - Ajaxin hallintaa

Toisen erän alku oli kaikin puolin flipperimäistä kiekonpeluuta. Erän puolivälissä Ajax kuitenkin saa tehtyä erän ainokaisen, kun Kesis syöttää Beckhamille kulmaan. Beksi pyöräyttää parit näppärät kikat, jonka jälkeen keskittää jalkapallomaiseen tyyliin maalilla seisovalle Masselle, jolla on helppo työ lyödä kiekko ilmasta suoraan verkon perukoille. Erän loppu mentiin tasaisissa merkeissä, sillä molemmilla oli omat paikkansa, mutta yleensä sumppu tai maalivahti oli kiekon edessä.

3. erä - Ajaxin ratkaisu

Ottelun ratkaisu tuli mitä hienoimmalla maalilla. Koko ottelun mainiosti pelannut Cassidy pyörittää Völligien pakit nakkikioskille, jonka jälkeen hän syöttää Beksille aivan avopaikkaan. Beksi laukaisee raudanlujan vedon alakulmaan ja tilanne on 3-2 Ajaxille ja VZEM on tiukan paikan edessä. Loppuerä mentiin Völlärien pitäessä kiekkoa ja Ajaxin sumputtaessa. Neljän minuutin kohdalla lasselle avautuu hyvä paikka aloituksesta, mutta epäonnekseen hurja laukaus sinkoaa tolppaan, jonka jälkeen Hietsu pääsee reboundiin, mutta jäätyy harmikseen ja vetää suoraan maalivahtia päin, vaikka koko toinen kulma oli avoinna. Viimeisellä minuutilla Völlärit ottavat maalivahdin pois, mutta eivät saa luotua maalipaikkoja ja näin Ajax ottaa playoff-sarjan toisen voiton ja on nyt voiton päässä finaaleista!

Tähdet:

*** Cassidy - Aivan mahtavaa puolustustyötä, sekä hienoja tukemisia hyökkäyksessä.
** D.Beckham - Loistavaa pelinlukua, sekä jakeli maukkaita passeja.
* lasse89 - Völligin parhaimmistoa, vaikka ei aivan yltänyt omalle tasolleen, jota totuttiin näkemään runkosarjassa.
Tuomari: Mauska
Lisätty: 11.04.2006 00:04