Cassidy 0+1=1
D.Beckham 2+1=3
Madonna46 0+1=1
Masse 1+2=3

Kiekkoliigan kauden 1/2006 play-offien välierien ensimmäinen ottelu keräsi katsojia paikalle 102. Ennakkoon ottelusarjasta oli odotettavissa äärimmäisen tasaista - Ajaxin kovan puolustuksen ja Völligin hurjien hyökkääjien kamppailua.

1. Erä:

1.50 0-1 Masse (D.Beckham, Cassidy)

Ottelun alku, niin kuin alut yleensä, oli sekavaa peliä. Völligien pakkaa sekoittaa lisäksi Nikkken kaatuminen. Ajax saakin hallinnan pelin ensimmäisillä minuuteilla. Ensimmäinen todellinen maalipaikka ja Ajax rankaisee heti: Beckham vierittää kiekon ränniä pitkiä toiseen laitaan, jossa masse kieputtaa Völlig-pakin ja laukoo terävästi. 0-1. Ajaxien peli alkuminuuteilla on kiekon laukomista päätyyn, jolla he saavat hyvin painetta aikaiseksi. Toisaalta he tukkivat keskialueen estäen Völligin pelinrakentelun. VZ saakin koko erässä vain muutaman hyökkäyksen, joista vaarallisin tulee erän lopussa Starchildin päästyä laukomaan pienestä kulmasta kuitenkin.

2. Erä:

Maaliton

VZ tulee valmiimpana toiseen erään. Johtuneeko pelaajavaihdoista, mutta ideaa hyökkäyksiin tuntuu löytyvän astetta paremmin. Starchild virittää erän alkuun heti hyvän vedon, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Ajax jatkaa myös toisessa erässä rännikiekkojen vetelemistä, tämä tuottaa VZ pakeille tuskaisia hetkiä ja välillä heillä onkin vaikeuksa saada kunnon avauksia omille. Völligille avautuu varkain tilanne maalintekoon, kun siniviivalta ammuttu laukaus aiheuttaa härdelliä Ajaxin maalille, lopulta Madonna sutii kiekon väljemmille vesille. Toisessa päässä Beckham kokeilee VZ:n maalivahtia laukauksellaan sinisen tuntumasta. Tuloksetta. Erän puoliväli on tasaista keskialueen pelailua, mutta lopussa Ajax saa hyvän pyörityksen aikaan. Vetopaikkoja he eivät kuitenkaa saa rakennettua ja niinpä tauolle siirrytään 0-1 tilanteesta.

Toisen erätauon puoliaikashowsta vastaa Ajaxin miehistö joka pitää yleisölle upean valonäytelmän redi-nappuloillaan.

3. Erä:

1.10 1-1 Koala (Lasse89, Jackal)
2.59 1-2 D.Beckham (Masse, Madonna46)
5.11 2-2 Jackal (Starchild, Koala) im

Lasse89 tulee vauhdilla kolmanteen erään ja ampuu vaarallisen pomppukiekon puolesta kentästä, jonka maalivahti kuitenkin torjuu. Ajax toimittaa kiekon jälleen Völligin päätyyn, tällä kertaa Jackal on hereillä ja kääntää pelin nopealla avauksella pelaten Lassen puolustajien välistä puolittaiseen läpiajoon. Laukaus jää vaisuksi, mutta Koala tuikkaa irtokiekon sisään. Maalin jälkeen ote siirtyy Ajaxille ja maali roikkuu ilmassa. Ajax iskeekin toisen maalinsa vastahyökkäyksestä, joita tässä varovaisessa ottelussa nähtiin vähän. Masse zippaa kiekon Beckhamille läpiajoon ja mies iskee varman maalin, 1-2. Völligin kiri alkaa viimeisillä minuuteilla ja Ajax sumputtaa minkä kerkiää. Lopulta Jackal upottaa siniviivavedolla maskin takaa 2-2 -tasoituksen. Vielä 30 sekuntia ennen loppua lasse meinaa ratkaista ottelun, mutta ampuu maalivahtia päin.

1. Jatkoerä:

Maaliton

Jatkoaika alkaa Ajaxin painostaessa. Madonna ja Beckham syöttelevät hyvännäköisesti, mutta VZ:n puolustus peittää tehokkaasti. Ajaxin karvaus on yllättävän hurjaa ensimmäisessä jatkoerässä. Tämä luokin heille muutamia paikkoja, laukausten tullessa kuitenkin kaukaa. VZ tyytyy heittämään kiekkoa varmasti päätyyn. Erän lopussa Hietsu ampuu viivasta, mutta ratkaisua ei nähdä.

2. Jatkoerä:

Maaliton

VZ aloittaa tämän erän terävämmin ja saa hieman painetta aikaiseksi. Ottelun puolessa välissä hallinta kääntyy kuitenkin hienoisesti Ajaxille. Lähes koko erä mitäänsanomatonta pelailua.

3. Jatkoerä:

Maaliton

Kolmanteen jatkoerään lähdetään ainakin Ajaxin osalta taktiikalla "Tarkasti nyt saatana". Tämä näkyy kentän otteissa. Aluksi molemmat pyörivät, mutta VZ saa luotua joitain vetopaikkoja. Erän puolessa välissä Beckham pääsee puolittain läpi, tällä kertaa laukausta ei kuitenkaa tule ollenkaan ja pakki ajaa tilanteen nurkkaan. Lopussa Masse ampuu vielä hyvin, maalivahti torjuu ja tuomarin ja yleisön kiusaksi peli ei vieläkään ratkea.

4. Jatkoerä:

0.30 2-3 D.Beckham (Masse)

Ajax toimittaa kiekon päätyyn, Nikkke menettää rännissä, Masse kiertää ja tarjoaa Becksille tyhjän paikan. Ajax juhlat voivat alkaa.

Ottelu oli pitkälti pelailua, todellista play-off-kiekkoa, molempien varoessa virheitä. Ajax tukki keskialuuen loistavasti, eikä Völligien hurja kolmikko löytänyt kaivattavaa juonikkuutta. Otteluvoitot siis Ajaxille 0-1.
Tuomari: Karpov
Lisätty: 07.04.2006 00:18