Anaheim Mighty DucksAnaheim Mighty Ducks - Jalattomat PuukädetJalattomat Puukädet 0-3

Jalattomat PuukädetJalattomat Puukädet 42% 34% 45%
Heips. Alkamassa on Kiekkoliigan korkeimman sarjatason jumbofinaali, jossa vastakkain asettuvat Anaheim Mighty Ducks sekä Jalattomat puukädet. Molemmilla on tällä hetkellä 3 pistettä kasassa, joten melko samanlailla ovat joukkueet pelanneet. Sen mitä minä tiedän joukkueista, niin anaheimia pidän hiukan parempina. jpk on kärsinyt muutamasta pelaajalähdöstä, sekä nousi liigaan melkoisen yllätyksen kautta. Niin tai näin, ansaittu nousuhan se oli. Kuitenkin viime kauden 1kkp ei ole enään sama, joka vaikuttaa hieman jpk:n peliin.

AMD:n vahvuudet: Joukkuepeli. Kaverit ovat tahkoneet jo pitkään samalla kokoonpanolla, joka on suuri etu. Kemiaa löytyy, mutta kuka nousee ratkaisijan paikalle? Heikkouksista en oikein osaa sanoa, sillä en joukkuetta ole tarkemmin tarkaillut, mutta kai niitäkin löytyy sillä joukkue majailee viimeisenä.

JPK:n vahvuudet: Joukkuepuolustus. Joukkue on täynnä vanhoja partoja, jotka osaavat puolustaa. Näitä kavereita ei ole käsillä pilattu, mutta eikös se niin ole että puolustus on paras puolustus? Tai ei, mutta sitä kautta lähdetään. Pelejä ei vaan voi hävitä jos päästää 0 maalia selän taakse. Mutta jos jpk haluaa voittaa, niin jonkun on otettava ratkaisijan rooli tässäkin joukkueessa, enkä usko että se on käpytikka.

Oma tulosveikkaukseni ottelusta 3-1 ankoille.

1.erä
Kiekko siirtyy samantien jpk:n päätyyn, yhden laukauksen saattelemana jatketaan kuitenkin ankkojen päätyyn. Pingistyyliin mennään ensimmäinen minuutti.
AMD pääsee 2 minuutin kohdalla ylivoimahyökkäykseen, beeltä veto jonka käpytikka kuitenkin torjuu hienosti kulmaan.
3 minuutin kohdalla pyöritään hieman jpk:n päädyssä, muutaman hyvä syöttö ankoilla ja veto joka menee etukulmaa kohti, mutta veska kuitenkin torjui tämän. Siinä oli jo kuvion poikasta oli hyvä tilanne.
4:30 pelsu syöttää baileylle joka vetää samantie, mutta veskaa päin. Aika avoimesti pääsi laukomaan. (saattoi myös olla että bailey syötti pelsulle)
05:10 Oijoi! Hai hakee ankkojen päädystä kiekon, nopea vilkaisu maalille ja kiekkoa sinne. Jatkajana tällä kertaa uble ja jpk siirtyy 0-1 johtoon! Ensimmäinen kunnon tilanne jonka jpk myös hyödynsi.
0-1 uble, Hai

ERÄ LOPPUU!
Ankkojen hallinnassa mentiin. Muutaman hyvän paikan kera, muttei osanneet hyödyntää niitä joten kaveri päätti tehdä avausmaalin. Yksi nukahdus ja se on sielä. JPK hyödynsi hyvin paikkansa ja hoiti myös puolustuspelaamisen kohtuu hyvin. Tästä toiseen erään.

2.erä
Ensimmäinen minuutti takana eikä mitään mainitsemisen arvoista ole tapahtunut. Tasaista vääntöä puolelta toiselle.
2 minuutin kohdalla käpytikka lagaa ja pienen tauon jälkeen pääsee peli taas jatkumaan.
3 minuutin kohdalla uble on pääsemässä läpiajoon, mutta teki jalkakynän (en tiedä miks) ja näin amd sai karvattua kiekon.. Olipas outo ratkaisu.
Hetkeä myöhemmin pelsu on maalinedessä nokikkai käpytikan kanssa, siitä veto joka ei kuitenkaan tuota käpytikalle vaikeuksia.
04:24 uble polkee laitaa pitkin AMD:n päätyyn, siitä autopassi Haille joka pienen sivuttaisliikeen jälkeen lataa kiekon etukulmasta sisään! Jpk:n toinen paikka ja siellä lepää jälleen! Nyt niitä ratkaisijoita löydettiin.
0-2 Hai, uble.

ERÄ LOPPUU!
Ankkojen hallinnassa mentiin jälleen, mutta kun ei paikoista saa sisään niin se kostautuu. Heikon puolustuspelaamisen takia on jpk päässyt hyville paikoille 2 kertaa ja rokottaneet kummastakin. Risuja ankkojen tämän hetkiselle puolustuspelaamiselle. JPK:n puolustuspelaaminen taas toimii hyvin.

3.erä
2 minuuttia takana ja tasaista vääntöä alla. Kummallekaan ei ole siunaantunut kunnon paikkoja. AMD:n pitäisi alkaa ottamaan enemmän riskejä, jos mielii ottelusta viedä kotiin muutakin kuin nyrpeän naaman.
03:16 Samila syöttöö ublelle joka tekee jyrkän sivuttaisliikkeen ja lataa kiekon kohti etukulmaa, jonka veska kuitenkin torjuu.
5 minuuttia kellossa takana viimeistä erää ja ankkojen puolustus jälleen unessa, sillä uble pääsee läpiajoon eikä erehdy. Ottelu jo 0-3 ja voittaja on selvillä!
0-3 uble, Hai.

OTTELU PÄÄTTYY!
JPK teki käsittämättömällä prosentilla maaleja joka tuotti tänään 3pistettä. AMD:n puolustus oli heikkoa, eikä hyökkäyskään toiminut. Nyt löytyi syy, miksi joukkue on viimeisinä.

*** uble, pelasin hyvin hyökkäyspäässä ja ratkaisuillaan toi joukkueelleen voiton.