Double ItDouble It 2 5 10
RaversRavers 2 6 3
Double ItDouble It 40% 43% 38%
RaversRavers 59% 56% 61%
Aiemmin lähinnä Divarissa puhaltaneena odotan tämän kauden liigadebyytiltäni tuomaroinnin saralla jännittävää ottelua. Vastakkain asettuvat toistamiseen jo tänään Double It ja Ravers. Aiemman pelin Ravers vei nimiinsä 4-3 viimisen erän huimalla nousulla.

Double It lähtee otteluun kolmen hyökkääjän ja yhden ylemmän puolustajan taktiikka. Puolustukseen alemman pakin tontille asettuu aiemmin mainetta hyökkääjänä niittänyt Mikke. Mikke onnistui ensimäisessä ottelussa varsin mallikkaasti ja katseet kiinnittyvätkin pelaajatarkkailussa lähinnä häneen. Täydellisellä onnistumisella juuri Mikke voi olla pelaaja, joka siivittää Double Itin kauden toiseen voittoon.

Ravers lähtee otteluun hyökkääjinään Trn, Saku ja viime kauden komeetta Holden. Puolustukseen asettuu Ilja ja Rodr. Raversin riveistä poimittakoon esille Trn, joka pelaa ensimäisiä pelejään korkeimmalla sarjatasolla. Nuori hyökkääjä lupaus onkin syttynyt ilmiliekkiin offseasonilla tulleen maajoukkuekutsun myötä ja on varmasti kova pähkinä purtavaksi Double Itin puolustukselle. Trn aloittaa ottelun kuitenkin vaihtopenkiltä, mutta tullee pelaamaan kaksi viimeistä erää.

1. erä:

Ottelun alku menee Raverssin kommennossa ja kiekko liikkuu mallikkaasti Double Itin puolustuspäädyssä. Avausmaalia saadaan odottaa reilu parin minuutin verran. Kiekko pyörii Double Itin päädyssä ja Holden kiepauttaa maalin takaa kiekon maalintekosektoorille unohtuneelle Sakulle, joka läimäyttää kiekon voimalla etunurkkaan ja siirtää vierasjoukkueen 0-1 johtoon.

Double It pääsee oikeestaan ensimäistä kertaa hyökkäysalueelle. Seuraa kiekonmenetys, Emelin rynnii pahemman kerran ja Raversille aukeaa 2vs1-hyökkäys. Saku pelaa kiekon Rodrille joka ampuu kiekon hiukan ohi maalin. Veskari jäätyy, Rodr pelaa kiekon takaalta tulevalle Sakulle, joka lyö kiekon tyhjään etukulmaan ja tilanteeksi 0-2.

Seuraavasta hyökkäyksestä Ravers siirtyy ottelussa jo 3-0 johtoon Holdenin iskiessä kiekon verkkoon, syöttäjinä toimivat Rodr ja Saku. Ottelu näyttää jo ratkenneen.

Ravers karkaa jälleen heti seuraavasta hyökkäyksestä 2v1-hyökkäykseen, jonka päättää Rodr tyhjään Double It -maaliin ja taululle turvallisen tuntuisen 0-4 tilanteen.

Double It alkaa hajoilemaan ja tämä kostautuu. Emeliniltä kiekonmenetys, josta Rodr pelaa Holdenin puolittaiseen läpiajoon ja Holden nakuttaa kiekon takanurkkaan ja tilanteeksi 0-5.

Lukemista 0-5 lähdetäänkin erätauolle. Double Itin tulisi nyt koota rivistönsä, mikäli mielee välttyä jo viime kaudella pariin kertaan tutuksi tulleet kaksinumeroiset perseraiskaukset.

2. erä:

Ja meno ei rauhoitu ottelun toisessa erässä lainkaan. 44 sekuntia pelikellossa ja kentälle tullut Trn lataa kiekon 2vs1-hyökkäyksestä Sakun oivasta manuaalipassista tyhjään rysään ja taululle 0-6.

Käy kyllä Double Itin puolustajia hieman sääliksi, kun hyökkääjien turhautumisesta johtuen saavat hoitaa puolustukseen lähes täysin kahden miehen voimin.

Double Itin otteissa alkaa näkyä jo jonkinlaista selkä rankaa, kun ottelun puoliväliin tultaessa ei omissa ole soinut lähes kolmeen minuuttiin. Double It kaventaakin tilanteeksi 1-6, kun Drury pelaa manuaalipassilla näppärästi ponkelle tyhjän maalin ja Double Itin pelinsielu kuljettaa kiekon pömpeliin.

Double It virittelee jo hienoista nousua, kun ponkke ajaa rohkeasti keskelle ja lämää kiekon voimalla takakulmaan ja tilanteeksi 2-6. Alkaako Ravers-pelureiden silmissä kiiltää liikaa henkilökohtaiset tilastot, sillä Double Itin tasoinen joukkue kyllä rankaisee armotta, jos Ravers sortuu turhaan hyökkäysintoiluun ja ylimielisyyteen.

3.erä:

Double Itin pyristely päättyy ainakin tältä osin, kun Holden lyö taululle 2-7. Holden pääsee laukomaan 2vs1-hyökkäyksestä, veskari sylkee kiekon omituisesti eteen ja holden kuljettaa kiekon tyhjään maaliin. Syöttäjinä Trn ja ennätystehonsa koonnut Ilja (0+3)

3-7 maali näkee myös päivänvalonsa ottelun kolmannen erän ensimäisen minuutin aikana. Parit passit emelin ja ponken toimesta, kiekko Drurylle, joka lataa etukulmasta Double Itin takaisin neljän maalin päähän.

Ottelun viimeinen erä on ollut kaikkea muuta kuin liigakiekkoilun näköstä ja tasoista. Peliä pyöritetään päästä päähän ja teinarit juoksee kentällä blokki pohjassa miten sattuu viisveisaten puolustuksesta.

4-7 maali syntyy erän puolivälissä. Drury riistää kiekon Ravers mylläkästä ja pelaa kiekon kärkkymässä olleelle Emelinille. Emelin hassuttelee Iljan kahveel ja kisuttaa kiekon etukulmaliu'ulla sisään. Double It mukana pelissä taas?

4-8 maalin tykittää Rodr. Maali meni ohi tuomarilta, ku ei tässä oikeen kerkee kirjotellu samalla ja seurata peliä kun sielä vedellään semmosta hawaijiaa, et regissäki huimais.

4-9 3vs1-hyökkäys, Rodr pelaa kiekon Trn:lle, joka laukoo ohi ja kuljettaa maalintakaa pompanneen irtokiekon etukulmaan.

4-10 Kiekko pelataan maalineteen, josta Holden naputtaa kiekon tyhjään rysään syöden samalla syöttäjät maalista.

4-11 Ilja riistää kiekon puolessa kentässä ja pelaa kiekon ylös, jossa kirmaavat Holden ja Trn jo onessa. Trn viimeistelee Holdenin passista.

4-12 Rodr pelaa kiekon keskelle ja Trn viimeistelee läpiajon päätteeksi kiekon ranteella maaliin. Kakkossyöttäjänä Holden.

4-13 Ravers pyörittää juoksevia Double It pelaajia ja Rodr pelaa kiekon Trn:lle, joka lataa etukulmasta jo illan viidennen maalinsa.

Ottelun yhteenveto: paskin liigapeli mitä oon ikinä nähnyt ja ehkä vittumaisin peli mitä oon ikinä tuomaroinut. Hatunnosto toki Ravers-hyökkääjille.