Silent SaintsSilent Saints - Pohjolan KiekkoPohjolan Kiekko 2-1

HKlenkki 0+0=0
Juha84 0+1=1
Kieku 1+0=1
Sawyer 0+1=1

Nelosdivarin kamppailussa pisteitä havittelevat kaksi sarjaviimeistä joukkuetta, PoKi johtaa Silent Saintsia yhden pisteen erolla.
PoKi:lla on allaan huono ottelu SaiPaa vastaan, viiden maalin tappio täytyy saada pois mielistä.
Silent Saints sai lohtua huonoihin otteisiinsa eilen, voittamalla ensimmäisen ottelunsa Reisitanssia vastaan selvin numeroin.
Ennakkosuosikkia ei ole, joten jumbo-ottelusta tulee varmasti jännittävä.
Oma veikkaus: 4-3

1.ERÄ

0:52 HKLenkki pääsee kokeilemaan läheltä maalivahtia, mutta molari vastaantulemalla hoitaa tilanteen

2:28 Orano laukoo tulisesti, kiekko pomppii mutta Juha84 siivoaa kiekon melkeinpä maaliviivalta

3:15 1-0 Poliz (Orano, LetQ)
Orano petaa Polizille hyvän vetopaikan, ja takakulmaan uppoaa

3:25 Saintsmylly jatkuu kun vipi yrittää vetoa etukulmaan, maalivahti venyttää

Saints saves 2 poss 52%
PoKi saves 4 poss 49%

Molemmat joukkueet pitivät oman siniviivansa mainiosti tukossa, vihulainen ei päässyt vain luistelemaan hyökkäysalueelle.
Saints mursi puolustuksen tehokkaammin ja saikin joitakin hyvä maalintekopaikkoja. Pari häkkärätilannetta oli Pohjolankin toimesta, mutta tarpeeksi organisoituja ne eivät olleet.
Peli täysin auki ensimmäisen erän perusteella, ja kahdessa erässä voi tapahtua mitä vain

2.ERÄ

0:37 2v1 -tilanne Saintseilla, vetopassi epäonnistuu

1:08 1-1 Liima (Juha84, Sawyer)
Liima tasoittaa keskeltä! Kova veto uppoaa maalivahdin ohi.

4:17 HKLenkki kopauttaa tolppaan.

4:48 vipi nousee keskelle laukomaan, ja laukookin vihaisesti. Molari torjuu laitaan.

Saints saves 4 poss 51%
PoKi saves 5 poss 48%

Kakkoserä sisälsi piristyneen Pohjolan Kiekon, joka sai omissa silmissäni Saintsien peliä hetkittäin sekaisin nopeammalla syöttötemmolla ja liikkumisella.
Myös maalipaikkoja siunaantui pyörityksen ansiosta, toki Saintsien puolustus piti hienosti parhaimmat maalipaikat ummessa.
Saintsit jatkoivat samalla laukomistahdilla, ja vihulaismaalivahti pysyi työllistettynä. Yhtäkaikki, tasainen erä, ja ratkaisu jää viimeiseen erään.

3.ERÄ

0:30 HKLenkki katkoo hyvin, mutta avaus lähtee aivan muualle kuin pitäisi. Hyvä vastahyökkäystilanne tuhriutuu.

1:23 2-1 Poliz (Orano)
Poliz iskee illan toisensa kovaa takanurkkaan, b-pisteitten välistä. Puolustuksen nukahdus kostautui.

2:53 PoKi ottaa riskiä ja maalipaikkoja syntyy omaan päähän; vipi laukoo kovaa mutta maalivahti torjuu

Saints saves 1 poss 63%
PoKi saves 2 poss 36%

Tiukka ja hieman yllätyksellisen kovatasoinenkin ottelu päättyi siis äärimmäisen tiukasti yhden maalin voittoon Silent Saintseille.
PoKi laittoi kovasti hanttiin viimeisen erän voittomaalin jälkeen, mutta Silentit eivät passivoituneet vaan säilyttivät peliliikkeen, ja pitivät puolustuksen koossa.
Ottelu olisi voinut päättyä muullakin tavoin, niin tasaväkistä kamppailua.
Tälläkertaa Saintsit kuitenkin veivät tärkeä pisteet mukanansa, ja jättivät Pohjolan Kiekon sarjaviimeiseksi.