Foorumi

VS: Kakkosnickit pois Kiekkoliigan sisältä
Anonymous

27.01.2005 02:12
Vaikka ei se ketään kiinnostakaan, voin omasta puolestani (ja luultavasti koko Ja-Liigan sotilasjuntan puolesta) sanoa, että päätös on hyvä ja selkeä kannanotto tärkeään asiaan.

Säännöt ovat sääntöjä ja on tärkeää saada jonkinlaisia normeja, joihin nojata. Tämänkaltainen päätös vahvistaa kiekkoliigaorganisaation pohjaa ja luo edellytyksiä voimakkaammalle joukkueitten väliselle harjoitusottelusysteemille (pre-season).

Tärkeintä on pelaajien ymmärtää, että tehdyt päätökset ovat liigan yhtenäisyyttä eteenpäin ajavia ja lisäävät pelaajien sitoutumista yhteen joukkueeseen.
Vs: VS: Kakkosnickit pois Kiekkoliigan sisältä
Anonymous

27.01.2005 15:58
Mitenköhän tämä vaikuttaa esim. Darraan kun meidän tilanne on ihan eri kun mitä tässä halutaan kitkeä?

Faktat
1. Kaikki tietää että Ozolinsh ja Lindros pelaa kakkosnikeillään darrassa
2. Kaikille on myöskin selvää ettei kyseiset herrat ikinä tule liigaa pelaamaan darrapaidassa vaan pelaavat darrassa harkkapelejä "tiimin sisällä vallitsevan hyvän/mukavan/rennon meiningin ja hurtin huumorin" takia.
3. Ozolinsh ja Lindros ovat olleet darrassa kakkosnikeillään tiimin synnystä asti ja ovat täten suuri osa darran "sydäntä".

Tähänhän ei päde perustelut jotka on esitetty eli:

Lisäksi pelaajien kontrolloimaton siirtyminen ja palloilu jengien välillä on yksi negatiivinen lieveilmiö, jota Kiekkoliigassa on esiintynyt. Kieltämällä kakkosnickit kauden aikana saadaan rauhoitettua tilanne ainakin kauden ajaksi ja lisäksi tämä antaa joukkueille "työrauhan" keskittyä kauden läpiviemiseen


He eivät ole siirtymässä ja kaikki sen tietää, työrauha säilyy kyllä löysilläkin ;)

Lisäksi ainakin itse pelatessani haastematsia esim. Darraa vastaan, haluaisin mieluiten pelata juuri sen tiimin kanssa mikä voi Kiekkoliigassakin tulla vastaan (liigakarsinnoissa...), en Löysien Boyssien kaksikolla maustetun viritelmän kanssa.


Kun nyt jälleen negatiivisessa asiassa darra otettiin esimerkiksi niin tähän taasen voisi ottaa kantaa niin että tämähän on vain sopimus asia. Treenimatsia sovittaessa sopii että darralla pelaa liigakokoonpanon pelaajat.

Kaiken kaikkiaan ymmärrän täysin sääntöuudistuksen syyn. Pelaajat kieltämättä surffaa kakkosnikeillään milloin missäkin try-outilla ja kesken kaudenkin ja se kieltämättä on ikävää ja synnyttää kitkaa tiimin sisällä. Meidän tapaus on kuitenkin TÄYSIN TÄSTÄ TILANTEESTA POIKKEAVA sillä mitään tiiminvaihtoa kyseiset herrat eivät ole ikinä harkinneetkaan. Vain darran lupsakkaasta menosta pitävät ja sen takia haluavat siellä kakkosnikeillään pelailla. Kuten divarikarsintoihin ilmoittautuessa ilmoitin, pakkohan meidän on herrat poistaa riveistä jos sääntö niin sanoo mutta mielestäni olemme spesiaalitapaus. Entäs teistä? :)
Vs: VS: Kakkosnickit pois Kiekkoliigan sisältä
Anonymous

27.01.2005 16:28
Mutta silti teillä ei ole kentällä darran pelaajat, vaan kakkosnikkäjä toisista jengeistä, joka taas vie ideaa koko joukkuejärjestelmästä.

Oikea ratkaisu. Hyvä hyvä.

PS. Olen henkilökohtaisesti nipottamisen kannalla. Kliigan kuuluu olla kiekon parasta lätkää. Näitä sekunda turnauksia ja liigoja on ihan tarpeeksi, että pidetään edes yhdellä pää pinnalla, eikä sorruta lepsuiluun. Kyse on kuitenkin nykyään useamman sadan pelaajan käsittävästä organisaatiosta, eikä parin joukkueen leikillään pelailusta, jossa säännöt voivat taipua. Ei tapeta peli-iloa, muttei myöskään altisteta liigaa kaaokselle.
Vs: VS: Kakkosnickit pois Kiekkoliigan sisältä
Anonymous

27.01.2005 21:03
Darran pojat + ozolinsh ja lindros: Tehkää 2nick tiimi erikseen, pelatkaa siellä niitä 2nick pelejä ja pitäkää ykkösnickit erillään.
Vs: VS: Kakkosnickit pois Kiekkoliigan sisältä
Anonymous

28.01.2005 22:13
Todella ikävää, mielestäni kaikilla pitää silti olla samat säännöt.
Vs: VS: Kakkosnickit pois Kiekkoliigan sisältä
Anonymous

29.01.2005 19:19
Loistava ratkaisu!! Kakkosnickejä ei ole koskaan tuettu ( ellei omassa tapauksessani kakkosnickin avulla säilytettyä  omaa tiimiä lasketa mukaan  :P )
Vs: VS: Kakkosnickit pois Kiekkoliigan sisältä
Anonymous

30.01.2005 03:17
Joukkueiden nimenvaihdosten ja kakkosnickien kieltämisen myötä Kiekkoliiga on selvästi ottamassa uutta linjausta ja aktiivisempaa roolia sen sisällä pelaavien joukkueiden asioiden määräämisessä, vaikka nämä asiat eivät sinällään Kiekkoliigaan liittyisikään. Tämä on yleensä huono juttu, mutta näissä tapauksissa vielä ymmärrettävää.

"Promeiningillä" voi vetää itsensä vaikka jojon jatkoksi saakka, mutta kakkosnickien kitkeminen lähtee hyvältä pohjalta. Halutaan kitkeä niiden aiheuttamia lieveilmiöitä, kuten noviisijoukkueiden kurittamista kakkosnickein ja pelaajien pomppimista joukkueiden välillä, Kiekkoliigan joukkueiden osalta. Kakkosnickit nähdään siis selkeästi negatiivisina ja ongelmana Kiekkoliigassa. Mukaan ei mahdu näkemystä kakkosten hyvistä puolista, joita Puasonen onkin jo puinut yllä Darran tapauksessa. Säännön haittapuoleksi joukkueiden osalta - ei Kiekkoliigan - sanoisin myös uusien pelaajien värväämisen vaikeutumisen, vaikka rosterimuutokset ovat juuri sitä mitä säännöllä yritetään vähentää.

Kaikki tämä on tässä tapauksessa vielä hyväksyttävää. Pahinta uudessa säännössä on kuitenkin aikataulu, jolla muutos toteutettiin. Muutama päivä ilmoituksesta on yksinkertaisesti liian lyhyt aika sääntömuutokselle, joka vaikuttaa oleellisesti joidenkin joukkueiden Kiekkoliigan ulkopuolisiin kokoonpanoihin. Mitä jos 4vs4-pelityyli olisi vedetty läpi samalla nopeudella? Toivottavasti tämä ei silti ole viittaus Kiekkoliigan uudesta linjauksesta.
Vs: VS: Kakkosnickit pois Kiekkoliigan sisältä
Anonymous

30.01.2005 08:52

mielestäni olemme spesiaalitapaus. Entäs teistä? :)


Jaa, joka ikinen muu kakkosnick joukkue voisi käyttää tuota samaa perustelua. Ei meilläkään esim (Team Jupiterissa) - pasin kakkosnick - Kiprusoff olisi ollut seuraa vaihtamassa. Kai se vaan tykkää pelata meidän kanssa, eikä todellakaan olisi syyllistynyt minkäänlaisiin sääntörikkomuksiin. Turha tässä on Darralle mitään vapauksia antaa, sama tilanne on monella muullakin joukkueella.

Hyvä uudistus mielestäni, vaikkakin on ikävää kun joukkueista lähtee huippupelaajia pois.

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.