Foorumi

Päätösteksti 2/2014
Daasaman

25.07.2014 13:45
Kauden 2/14 päätösteksti:
Kiekkoliigan 34. kausi päättyi kesäkuun alussa playoffeihin. Kesä tuli, jonka myötä myös hiljaiselo alkoi osittain johtokunnankin toimesta. Kiekko Cup järjestettiin kesän aikana ja jäljellä onkin enää finaali ja pronssiottelu. Muistellaanpa mitä tapahtui viime kaudella ennen kuin jatketaan seuraavaan kauteen.
Liigan runkosarja käynnistettiin 13 joukkueella kuten kaudella 1/14. Koko kausi oli tiukkaa taistelua runkosarjan ykköspaikasta PePon, Turtlesin ja Starsin välillä. Lopulta PePo sai runkosarjavoiton yhden pisteen turvin, vaikka olikin lähellä mennä Turtlesille PePon miinuspisteiden takia. Myös sijoista 4. - 8. oli tiukkaa taistelua, sillä Metallurg Magnitogorsk, Voodoo People, Drunken Leprechauns, Neal Chaucer ja Anaheim Mighty Ducks olivat 4 pisteen sisällä kaikki. Pirut jäi playoffien ulkopuolelle jääden samoihin pistelukemiin kuin Neal Chaucer ja Anaheim Mighty Ducks, mutta huonommalla maalierolla.
Pudotuspelit pelattiin normaalilla tavalla 4 otteluparilla. Playoffit eivät yllättäneet ensimmäisellä kierroksella ollenkaan, sillä jokaisen sarjan vei runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue, paitsi Metallurg Magnitogorsk (4.) - Voodoo People (5.) -ottelusarjassa, jossa VP vei otteluvoitoin 3-0. Muut ottelut päättyivät PePo (1.) - Anaheim Mighty Ducks (8.) 3-0, Turtles (2.) - Neal Chaucer (7.) 3-1 ja Stars (3.) - Drunken Leprechauns (6.) 3 - 0.
Myöskään välierät eivät tuoneet yllätyksiä. PePo vei Voodoo Peoplen ottelusarjassa 3-1 ja Turtles vei Starsin ottelusarjassa 3-2. Selvää dominointia ei kuitenkaan nähty, koska Voodoo People sai kairattua yhden voiton ja 3 ensimmäistä peliä olivat tasaisia ja tiukkia. PePo kuitenkin näytti kaapin paikan ratkaisevassa ottelussa vieden sen murskalukemin 8-0. Turtles ja Stars oli myös hyvin tasainen. Stars karkasi jo 2-0 johtoon ottelusarjassa, mutta ei saanut katkaisua sitä, vaan Turtles tuli takaa ja ratkaisevassa 5. ottelussa he murskasivat Starsin luvuin 6-1.
Finaalisarja oli tiukka kaikin puolin, mutta 2 edellistä mestaruutta voittanut PePo osoitti jälleen, minkä takia he ovat Kiekkoliigan paras joukkue. He veivät ottelusarjan Turtlesia vastaan suoraan 3-0 ja ansaitsivat täten kolmannen kultansa putkeen. Pronssiottelu pelattiin Starsin ja Voodoo Peoplen välillä, jonka Stars vei 1-0.
1. Divari järjestettiin pitkästä aikaa yhden lohkon voimin. Joukkueita oli mukana 14 joten kaikille tuli otteluita 26 ottelun verran. Runkosarjan osalta Brutal Killers hallitsi niin kuin odotettiin. Takana tulivat kokenut Old & Notorious, joka jäi vain 3 pisteen päähän Brutal Killersistä. Tämän jälkeen tuli Siniviiva HT ja seuraaviin joukkueisiin olikin jo matkaa 8 pistettä. Yllätyksiä ei nähty, mutta ikäviä asioita kylläkin. IHT Guerrillas kaatui kesken kauden ja Teräskiekolta jäi puolet runkosarjasta pelaamatta.
Divarin pudotuspelit mentiin läpi normaalilla tavalla eli runkosarjan ensimmäinen kohtaa kahdeksannen jne. Puolivälierät eivät tuoneet suuria yllätyksiä. Valitettavasti Brutal Killers - Delirium Tremens -ottelusarja jäi kokonaan pelaamatta epäaktiivisuuden takia. Johtokunta päätti päästää Brutal Killersin seuraavalle kierrokselle todeten Delirium Tremensin syylliseksi tapahtumaan. Muissa ottelusarjoissa Old & Notorious vei Roversin 3-0, Siniviiva HT vei FantasyHockeyn 3-0 ja Ferrari hävisi Helsingin Jokereille 1-3
Välieriin päässeet joukkueet eli Brutal Killers, Helsingin Jokerit, Old & Notorious ja Siniviiva HT ansaitsivat liigakarsintapaikat. Välierät menivät myös odotetusti Brutal Killersin voittaessa Helsingin Jokerit 3-1 ja tiukassa sekä vähämaalisessa sarjassa Old & Notoriouksen ja Siniviiva HTn välillä päättyi O&N:lle 3-2.
Finaalissa kohtasivat Brutal Killers ja Old & Notorious. Ottelusarjan voittaja nousisi suoraa Liigaan joten panokset olivat korkeat Divarin mestaruuden ohella. Finaalisarja olikin tiukka ja vähämaalinen. Ottelusarja päättyi 3-2 Brutal Killersille ja ainoastaan viimeisessä ottelussa nähtiin yli 3 maalia. Pronssiottelussa kohtasivat Siniviiva HT ja Helsingin Jokerit jonka Jokerit veivät yhdessä ottelussa 2-3.
Liigakarsinnat pelattiin Liigan kolmen heikoimman jatkajan (TSA, HCT, HuHu) sekä Divarin pudotuspelien 3:n parhaan (O&N, HJ, SHT) voimin, sillä Club Of Härmän lopettamisen johdosta Brutal Killers ansaitsi suoran nousun Liigaan ja jäljellä oli enää 3 paikkaa. Divarin parhaat saivat valita otteluparinsa, jolloin pareiksi muodostuivat O&N - TSA, HJ - HCT sekä SHT - HuHu. Kaiken kaikkiaan Liigaan nousivat kauden päätteeksi Divarin mestari Brutal Killers sekä karsintojen kautta Old & Notorious ja Siniviiva HT. HC Tyrmäys onnistui säilyttämään paikkansa, Team Sahara ja Huittisten Huima putosivat Divariin sekä Helsingin Jokerit jäi sinne.
Divarin karsinnat pidetään aikavälillä 4.8 - 10.8, jonka aikana selviää, ketkä joukkueet pelaavat ensi kaudella Divaria.
Kaudella ei pelattu enää liiga- sekä divaricuppia. 3vs3-liiga pyöri myös ohella, joka kaatui epäaktiivisuuden takia. Kauden jälkeen käynnistyi myös Kiekko Cup IX, joka on kahta ottelua vaille paketissa.
Kiekkoliigan ulkopuolelle jäi IHT Guerrillas. Näiden lisäksi kaudella 3/2014 eivät jatka: Club Of Härmä, Borussia Dortmund sekä Teräskiekko. Olympic Fitness saa jatkaa Divarissa eikä sen tarvitse osallistua Divarikarsintoihin.
Voisi sanoa, että kausi 2/2014 päättyy vasta 3.8., sillä silloin pidetään all-stars tapahtuma, josta tulee lisätietoa viikon sisällä. Kiekkoliiga otti haltuunsa myös Teemun ylläpitämän 1vs1-rankingin. Tämän myötä johtokuntaan otettiin ylläpitämään tätä 1vs1-rankingia Falco ja Fafi on jätetty johtokunnan ulkopuolelle. Palkintogaalassa palkittiin tuttuun tapaan kauden parhaat, jotka valittiin pelaajien äänestyksessä.
Johtokunta kiittää pelaajia viime kaudesta ja toivottaa kaikille hyvää syksyn odotusta ja kauden 3/14 odotusta. ps. tulevalle kaudelle ennakontekijähalukkaat yhteyttä johtokuntaan (myös muita kirjoituksia otetaan vastaan ja niillä saa tienattua pelimerkkejä).

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.