Foorumi

Yahoo! Fantasy Hockey 2011-12 - Kiekkoliiga
Boomhauer

04.09.2011 15:31
Kyllä! Se on taas täällä! Nimittäin Yahoon NHL-fantasy, jonka Kiekkoliiga valmistautuu jo seitsemänteen kauteensa.
Kyseessä on siis eräänlainen NHL-fantasypeli, mutta tämä poikkeaa aika paljon suurimmasta osasta muita vastaavia. Tässä ei ole mitään "palkkakattosysteemiä", jota pelaajien yhteishinta ei saa ylittää, vaan joukkueet määräytyvät draftin perusteella.
Draft (HUOM! Muuttunut aiemmista kausista)
Aiempina vuosina liigamme joukkueet ovat valikoituneet autodraftin perusteella, ja olen vuosien varrella kuullut toiveita livedraftista. Viime kauden liiga oli aiempia vuosia aktiivisempi ja kovatasoisempi, joten olen nyt päättänyt kokeilla livedraftia liigassamme. Draftin alustava ajankohta on 25. syyskuuta klo 20:30. Jos ajankohta ei sovi, voi pelaajat listata vanhaan tyyliin pre-rank players-toiminnolla. Tällöin Yahoo valitsee jokaisella vuorolla korkeimmalle rankatun vielä vapaana olevan pelaajan, kuitenkin niin että joukkueessa on lopulta vähintään seuraavassa kohdassa mainittava määrä pelaajia eli pelipaikoille.
Kokoonpanot
Joukkueessa on 20 pisteitä keräävää pelaajaa: 2 maalivahtia (G), 6 puolustajaa (D), 4 keskushyökkääjää (C), 4 vasenta laitahyökkääjää (LW) ja 4 oikeaa laitahyökkääjää (RW).  Näiden lisäksi joukkueessa saa olla neljä varapelaajaa (Bench), jotka eivät kerää pisteitä.
Pelaajien paikkaa voi vaihtaa päivittäin, eli esim. pelaavan pelaajan vaihtaminen pelaamattoman tilalle on mahdollista joka päivä. Tämän takia kokoonpanoja kannattaa vaihtaa lähes joka päivälle. Tämä ei toki tarkoita sitä, että sivuilla on vierailtava joka päivä, vaan kokoonpanot voi laittaa etukäteen joka päivälle erikseen. Itse esimerkiksi laitan kokoonpanot kerran viikossa viikoksi eteenpäin. Päivää voi vaihtaa pelaajalistan yläpuolelta kokoonpanosivulla. Muistakaa kuitenkin painaa Submit changes-kohtaa aina yhden päivän kokoonpanot laitettuanne.
Loukkaantumisen sattuessa voi manageri laittaa loukkaantuneen pelaajan IR-listalle, johon mahtuu 4 pelaajaa,  ja ottaa vapaista pelaajista jonkun tilalle. Tällöin joukkueessa saa siis tilapäisesti olla 1-4 pelaajaa enemmän kuin normaalisti, mutta kun pelaaja otetaan pois IR-listalta, poistuu myös tämä ylimääräinen paikka. Tämä tarkoittaa sitä että joku on potkittava pois vapaiden pelaajien listalle.
Pelaajavaihdot
Pelaajia voi yrittää vaihtaa toisen joukkueen kanssa tekemällä trade-ehdotuksen. Pelaajat, jotka jäävät draftissa valitsematta, joutuvat vapaiden agenttien listalle, josta mikä tahansa joukkue jossa on tilaa voi hankkia itselleen pelaajia.
Pelaajat jotka ovat saaneet potkut jostain joukkueesta päätyvät ns. waiver-listalle kahden päivän ajaksi. Tämän kahden päivän aikana liigan muut joukkueet voivat yrittää hankkia pelaajan itselleen. Jos halukkaita joukkueita on useampi, päätyy pelaaja joukkueelle jolla on korkeampi waiver-ranking. Waiver-ranking on aluksi ensimmäisen kierroksen draft-järjestys käännettynä. Tämän jälkeen waiver-pelaajan hankkinut joukkue putoaa aina listan viimeiseksi. Kahden päivän jälkeen pelaajat, joita mikään joukkue ei ole halunnut, päätyvät vapaiden pelaajien listalle. Waiver-sääntö koskee myös kesken kauden peliin lisättäviä pelaajia, esim. monia tulokkaita.
Pisteytys
Pisteytyssysteemejä on valittavissa kolme erilaista, mutta päädyin valitsemaan Kiekkoliiga-kimppaan ns. Head-to-Head-pisteytyksen. Tämä tarkoittaa sitä että joka viikolla jokainen joukkue pelaa jotain toista joukkuetta "vastaan". Näissä otteluissa voitto ratkaistaan 15 kategorian perusteella, jotka tässä liigassa ovat kenttäpelaajien osalta maalit, syötöt, pisteet, +/-, jäähyminuutit, ylivoimapisteet, alivoimapisteet, aloitusvoitot, taklaukset ja blokatut laukaukset sekä maalivahtien osalta voitot, maalikeskiarvo, torjunnat, torjuntaprosentti ja nollapelit. Se joukkue, joka voittaa useammassa kategoriassa, on voittaja. Yksi "ottelu" kestää viikon.
Oikean NHL:n runkosarjan kolme viimeistä viikkoa ovat fantasyliigassamme omistettu pudotuspeleille, joihin selviytyy kahdeksan parasta joukkuetta. Oikeat NHL-pudotuspelit eivät siis ole mukana liigassamme, vaan mestari selviää NHL:n runkosarjan viimeisellä viikolla.
Liiga
Liigan nimi on siis Kiekkoliiga. Toivon että liigaan saadaan mukaan mahdollisimman monta aktiivista manageria, jotka jaksaisivat käydä tarkistamassa joukkueensa tilan edes kerran viikossa. Joukkueiden maksimimäärä on 20, mutta mikä tahansa pienempi parillinen määräkin kelpaa.
Viime vuoden harvinaisen onnistuneen liigan kunniaksi olen jo reilu viikko sitten lähettänyt kutsut kaikille viimevuotiseen liigaan osallistuneelle. Kutsut lähtivät siihen sähköpostiosoitteeseen jolla kukin viime vuonna osallistui. Kirjoitushetkellä noin puolet näistä on jo löytänyt tämänvuotisen liigan. Pidän vielä jonkin aikaa paikkoja varattuna kaikille viimevuotisille osallistujille, lukuunottamatta niitä viittä jotka eivät koko kauden aikana tehneet yhtään siirtoa. Tämäkin viisikko on toki tervetullut takaisin, mutta jostain oli löydettävä avoimia paikkoja, joten nämä paikat tuntuivat sopivimmilta.
Liigassa on siis tällä hetkellä vain muutama vapaa paikka, mutta lisää vapautunee lähiviikkoina. Jos yrität liittyä liigaan ja ruudulle ilmestyy punainen teksti joka kertoo liigan olevan täynnä, ota yhteyttä minuun. Nopeiten minut saa yleensä kiinni irkistä (liigamme kanava on #fantasyhockey.kl @ IRCnet), jossa nimimerkki on sama kuin täällä. Myös yksityisviesti tällä foorumilla käy, mutta vastausaika saattaa olla huomattavasti pidempi kuin irkissä.
Liigaan liittymisessä kysytään muistaakseni ID-numeroa ja salasanaa, jotka löytyvät alta muun infon seasta.
League ID#: 450
League Name: Kiekkoliiga
Password: munqrunq
Custom League URL: http://hockey.fantasysports.yahoo.com/league/kiekkoliiga
Draft Type: Live Standard Draft
Draft Time: Sun Sep 25 8:30pm EEST [ Add to My Calendar ]
Max Teams: 20
Live Draft Pick Time: 1 Minute
Scoring Type: Head-to-Head
Max Moves: No maximum
Max Trades: No maximum
Trade Reject Time: 2
Trade End Date: March 8, 2012
Allow Draft Pick Trades: No
Waiver Time: 2 days
Waiver Type: Continual rolling list
Can't Cut List Provider: Yahoo! Sports
Trade Review: Commissioner
Post Draft Players: Follow Waiver Rules
Max Acquisitions per Week: No maximum
Min Games Played: 2
Weekly Deadline: Daily - Tomorrow
Start Scoring on: Week 1
Playoffs: Week 23, 24 and 25 (8 teams)
Note: Week 25 runs 6 days from Apr 2 to Apr 7
Playoff Reseeding: No
Lock Eliminated Teams: No
Divisions: No
Make League Publicly Viewable: No
Roster Positions: C, C, C, C, LW, LW, LW, LW, RW, RW, RW, RW, D, D, D, D, D, D, G, G, BN, BN, BN, BN, IR, IR, IR, IR
Forwards/Defensemen Stat Categories: Goals (G), Assists (A), Points (P), Plus/Minus (+/-), Penalty Minutes (PIM), Powerplay Points (PPP), Shorthanded Points (SHP), Faceoffs Won (FW), Hits (HIT), Blocks (BLK)
Goaltenders Stat Categories: Wins (W), Goals Against Average (GAA), Saves (SV), Save Percentage (SV%), Shutouts (SHO)
Otan vastaan parannusehdotuksia näihin asetuksiin. Sen lisäksi on mahdollista että tässä viestissä saattaa olla jotain kummallisuuksia, sillä kopioin suurimman osan edellisvuoden viestistä ties kuinka monetta vuotta putkeen. Kysykää jos on epäselvyyksiä.
Vs: Yahoo! Fantasy Hockey 2011-12 - Kiekkoliiga
Boomhauer

22.09.2011 22:23
Liiga täysi, live draft sunnuntaina!

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.