Foorumi

Yahoo! Fantasy Hockey 2010-11 - Kiekkoliiga
Boomhauer

27.08.2010 12:51
Kyllä! Se on taas täällä! Nimittäin Yahoon NHL-fantasy, jonka Kiekkoliiga valmistautuu jo kuudenteen kauteensa.

Kyseessä on siis eräänlainen NHL-fantasypeli, mutta tämä poikkeaa aika paljon suurimmasta osasta muita vastaavia. Tässä ei ole mitään "palkkakattosysteemiä", jota pelaajien yhteishinta ei saa ylittää, vaan joukkueet määräytyvät draftin perusteella.

Draft

Ennen draftia jokainen manageri listaa pelaajat siihen järjestykseen, jossa hän haluaa nämä joukkueeseensa. Pelaajat listataan Pre-rank players-toiminnolla, jossa on valmiina Yahoon tekemä järjestys, mutta on tietenkin suositeltavaa että jokainen tekee oman listansa. Listauksessa on myös exclude players-toiminto, johon voi laittaa pelaajat, joita ei missään tapauksessa halua joukkueeseensa. Draft suoritetaan Yahoon toimesta näiden listojen perusteella, kuitenkin niin että joukkueessa on tarvittava määrä pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Yksi pelaaja voi siis edustaa vain yhtä joukkuetta liigaa kohti. Draft järjestetään sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, kun liigan johtaja (sivullekirjoittanut) on tyytyväinen joukkueiden määrään, ja jokainen on ehtinyt tehdä oman pre-rankinsa.

Kokoonpanot

Joukkueessa on 20 pisteitä keräävää pelaajaa: 2 maalivahtia (G), 6 puolustajaa (D), 4 keskushyökkääjää (C), 4 vasenta laitahyökkääjää (LW) ja 4 oikeaa laitahyökkääjää (RW).  Näiden lisäksi joukkueessa saa olla neljä varapelaajaa (Bench), jotka eivät kerää pisteitä.

Pelaajien paikkaa voi vaihtaa päivittäin, eli esim. pelaavan pelaajan vaihtaminen pelaamattoman tilalle on mahdollista joka päivä. Tämän takia kokoonpanoja kannattaa vaihtaa lähes joka päivälle. Tämä ei toki tarkoita sitä, että sivuilla on vierailtava joka päivä, vaan kokoonpanot voi laittaa etukäteen joka päivälle erikseen. Itse esimerkiksi laitan kokoonpanot kerran viikossa viikoksi eteenpäin. Päivää voi vaihtaa pelaajalistan yläpuolelta kokoonpanosivulla. Muistakaa kuitenkin painaa Submit changes-kohtaa aina yhden päivän kokoonpanot laitettuanne.

Loukkaantumisen sattuessa voi manageri laittaa loukkaantuneen pelaajan IR-listalle, johon mahtuu 3 pelaajaa,  ja ottaa vapaista pelaajista jonkun tilalle. Tällöin joukkueessa saa siis tilapäisesti olla 1-3 pelaajaa enemmän kuin normaalisti, mutta kun pelaaja otetaan pois IR-listalta, poistuu myös tämä ylimääräinen paikka. Tämä tarkoittaa sitä että joku on potkittava pois vapaiden pelaajien listalle.

Pelaajavaihdot

Pelaajia voi yrittää vaihtaa toisen joukkueen kanssa tekemällä trade-ehdotuksen. Pelaajat, jotka jäävät draftissa valitsematta, joutuvat vapaiden agenttien listalle, josta mikä tahansa joukkue jossa on tilaa voi hankkia itselleen pelaajia.

Pelaajat jotka ovat saaneet potkut jostain joukkueesta päätyvät ns. waiver-listalle kahden päivän ajaksi. Tämän kahden päivän aikana liigan muut joukkueet voivat yrittää hankkia pelaajan itselleen. Jos halukkaita joukkueita on useampi, päätyy pelaaja joukkueelle jolla on korkeampi waiver-ranking. Waiver-ranking on aluksi ensimmäisen kierroksen draft-järjestys käännettynä. Tämän jälkeen waiver-pelaajan hankkinut joukkue putoaa aina listan viimeiseksi. Kahden päivän jälkeen pelaajat, joita mikään joukkue ei ole halunnut, päätyvät vapaiden pelaajien listalle. Waiver-sääntö koskee myös kesken kauden peliin lisättäviä pelaajia, esim. monia tulokkaita.

Pisteytys

Pisteytyssysteemejä on valittavissa kolme erilaista, mutta päädyin valitsemaan Kiekkoliiga-kimppaan ns. Head-to-Head-pisteytyksen. Tämä tarkoittaa sitä että joka viikolla jokainen joukkue pelaa jotain toista joukkuetta "vastaan". Näissä otteluissa voitto ratkaistaan 15 kategorian perusteella, jotka tässä liigassa ovat kenttäpelaajien osalta maalit, syötöt, pisteet, +/-, jäähyminuutit, ylivoimapisteet, alivoimapisteet, laukaukset maalia kohti, taklaukset ja blokatut laukaukset sekä maalivahtien osalta voitot, maalikeskiarvo, torjunnat, torjuntaprosentti ja nollapelit. Se joukkue, joka voittaa useammassa kategoriassa, on voittaja. Yksi "ottelu" kestää viikon.

Liiga

Liigan nimi on siis Kiekkoliiga. Toivon että liigaan saadaan mukaan mahdollisimman monta aktiivista manageria, jotka jaksaisivat käydä tarkistamassa joukkueensa tilan edes kerran viikossa. Joukkueiden maksimimäärä on 20, mutta mikä tahansa pienempi parillinen määräkin kelpaa.

Liigaan liittymisessä kysytään muistaakseni ID-numeroa ja salasanaa, jotka löytyvät alta muun infon seasta.

League ID#: 6409
League Name: Kiekkoliiga
Password: munqrunq
Custom League URL: http://hockey.fantasysports.yahoo.com/league/kiekkoliiga
Draft Type: Autopick Draft
Max Teams: 20
Scoring Type: Head-to-Head
Max Moves: No maximum
Max Trades: No maximum
Trade Reject Time: 2
Trade End Date: March 10, 2011
Waiver Time: 2 days
Waiver Type: Continual rolling list
Can't Cut List Provider: Yahoo! Sports
Trade Review: Commissioner
Post Draft Players: Follow Waiver Rules
Max Acquisitions per Week: No maximum
Min Games Played: 3
Weekly Deadline: Daily - Tomorrow
Start Scoring on: Week 1
Playoffs: Week 23, 24 and 25 (8 teams)
Note: Week 25 runs 7 days from Apr 4 to Apr 10
Divisions: No
Roster Positions: C, C, C, C, LW, LW, LW, LW, RW, RW, RW, RW, D, D, D, D, D, D, G, G, BN, BN, BN, BN, IR, IR, IR
Forwards/Defensemen Stat Categories: Goals (G), Assists (A), Points (P), Plus/Minus (+/-), Penalty Minutes (PIM), Powerplay Points (PPP), Shorthanded Points (SHP), Faceoffs Won (FW), Hits (HIT), Blocks (BLK)
Goaltenders Stat Categories: Wins (W), Goals Against Average (GAA), Saves (SV), Save Percentage (SV%), Shutouts (SHO)

Otan vastaan parannusehdotuksia näihin asetuksiin. Sen lisäksi on mahdollista että tässä viestissä saattaa olla jotain kummallisuuksia, sillä kopioin suurimman osan edellisvuoden viestistä ties kuinka monetta vuotta putkeen. Kysykää jos on epäselvyyksiä.

edit: pleijarijoukkuemäärä muutettu kuudesta kahdeksaan liigamme suuren suosion ansiosta
Yahoo! Fantasy Hockey 2010-11 - Kiekkoliiga
Boomhauer

12.09.2010 18:52
Liiga täynnä! Annan teille ainakin tulevan viikon (13.-19.9.) aikaa pre-rankingienne viimeistelemiseen. Liigan suuren joukkuemäärän vuoksi suosittelen että listaatte runsaasti pelaajia. Draftissahan tullaan nyt varaamaan yhteensä 480 pelaajaa (20 joukkuetta x 24 pelaajaa) joten pitkille listoille on tarvetta.
Yahoo! Fantasy Hockey 2010-11 - Kiekkoliiga
Hauer

21.09.2010 16:22
Tulkaahan ircnettiin kanavalle #fantasyhockey mikäli irkkaatte. Siellä voi sitten esimerkiksi sopia treideistä helpommin ja aukoa muutenkin naamaa vastapelureille. Tervetuloa!
On jälleen aika viiltävän draft-analyysin
Boomhauer

21.09.2010 21:11
- Ovetshkin palasi ykkösvaraukseksi vuoden tauon jälkeen, Crosbyn ollessa kakkosvaraus kolmatta kertaa peräkkäin.

- Henrik Sedin lopetti kaksi vuotta palkintosijoja hallinneen kolmikon ylivallan kiilaamalla kolmoseksi Malkinin edelle.

- Viime vuonna sijoilla 4.-7. varatut Parise, Carter, Lundqvist ja Perry putosivat kaikki ensimmäisen kierroksen ulkopuolelle.

- Miikka Kiprusoff oli ainakin neljättä vuotta putkeen korkein suomalaisvaraus, tällä kertaa toisella kierroksella ja koko draftin 36. valintana. Myös numerolla 39 varattu Tuukka Rask mahtui toiselle kierrokselle.

- Korkein suomalainen kenttäpelaaja oli yllättäen Ville Leino, jonka mainiot pleijariotteet riittivät kolmoskierrokselle koko draftin 43. varaukseksi. Samalle kierrokselle mahtui myös kolmas suomalainen maalivahti Pekka Rinne.

- Sadan ensimmäisen varauksen joukkoon mahtuivat suomalaisista myös neloskierroksen Antti Niemi, Niklas Bäckström ja Olli Jokinen sekä viidennen kierroksen Mikko Koivu, Antero Niittymäki ja Valtteri Filppula.

- Alex Steen valittiin tänä vuonna vasta 11. kierroksella yhteisnumerolla 206, mutta erikoisuuksia voimme hakea esimerkiksi toiselta kierrokselta Grabovskin muodossa. EHC näkee hänessä selkeästi jotain mitä muut eivät.


Alle vielä parin ensimmäisen kierroksen varaukset:

Round 1
1. Alex Ovechkin (Was - LW) Hapuajat
2. Sidney Crosby (Pit - C) May Beach Mu...
3. Henrik Sedin (Van - C) Nemesis
4. Evgeni Malkin (Pit - C) HC Kurttila
5. Ilya Kovalchuk (NJ - LW,RW) Rotten Veget...
6. Marian Gaborik (NYR - RW) The Unknown ...
7. Mike Green (Was - D) HIFK
8. Nicklas Backstrom (Was - C) Kuljun Kunin...
9. Steven Stamkos (TB - C) Running Blood
10. Daniel Sedin (Van - LW) Victorious S...
11. Ryan Miller (Buf - G) HC Kädettö...
12. Zach Parise (NJ - LW) EHC
13. Ilya Bryzgalov (Pho - G) HC RoikkuLämy
14. Roberto Luongo (Van - G) AVE
15. Anze Kopitar (LA - C) Humalassa Tehty
16. Martin Brodeur (NJ - G) Team Matin D...
17. Joe Thornton (SJ - C) Sopupallo
18. Jonathan Toews (Chi - C) Crooks
19. Patrick Kane (Chi - RW) Turat
20. Dany Heatley (SJ - LW,RW) NJD

Round 2
1. Henrik Lundqvist (NYR - G) NJD
2. Ryan Getzlaf (Anh - C) Turat
3. Rick Nash (Cls - LW,RW) Crooks
4. Jimmy Howard (Det - G) Sopupallo
5. Pavel Datsyuk (Det - C) Team Matin D...
6. Drew Doughty (LA - D) Humalassa Tehty
7. Eric Staal (Car - C) AVE
8. Shea Weber (Nsh - D) HC RoikkuLämy
9. Mikhail Grabovski (Tor - C) EHC
10. Duncan Keith (Chi - D) HC Kädettö...
11. Jaroslav Halak (StL - G) Victorious S...
12. Martin St. Louis (TB - RW) Running Blood
13. Alexander Semin (Was - RW) Kuljun Kunin...
14. Jarome Iginla (Cgy - RW) HIFK
15. Henrik Zetterberg (Det - C) The Unknown ...
16. Miikka Kiprusoff (Cgy - G) Rotten Veget...
17. Jason Spezza (Ott - C) HC Kurttila
18. Dion Phaneuf (Tor - D) Nemesis
19. Tuukka Rask (Bos - G) May Beach Mu...
20. Jeff Carter (Phi - C) Hapuajat

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.