Foorumi

Supercupin Finaalin otteluraportti.
Anonymous

19.01.2005 19:42
Tammikuisena maanantai-iltana sai ensimmäinen Kiekon SuperCup arvoisensa päätöksen kun kaksi Pohjola-lohkon kärkijoukkuetta, FC MalPo ja Zambolaatio kohtasivat finaalipelissä.

Molemmat joukkueet olivat selvittäneet tiensä finaaliin tiukkojen välieräpelien päätteeksi, kuriositeettina mainittakoon että molempien pelit päättyivät 1-0. Alkulohkoissa molemmat olivat hävinneet yhden pelin, joista erityisesti Zambolaation tappio Malpoa vastaan kenties vaikutti eniten tähän otteluun.
Zambolaation hyökkäysvoima jakaantui selkeästi turnauksen pistepörssikuninkaitten Jasoniten ja Gempan kesken, kun taas Malpo oli selvästi DjBobon maalien varassa.
Ennakkoasetelmat peliin olivat siis selkeästikin mielenkiintoiset, kykenisikö Ozoran johtama Malpopuolustus pitämään taas kerran ”Dynamic Duon” aisoissa? Katsojia hallin lehtereille ei kuitenkaan jännittävistä lähtöasetelmista huolimatta juurikaan eksynyt, liekö katsojasuosikki, teini-idolijoukkue Veljekset Mysiinien tippuminen vähentänyt Cupin arvostusta tavallisten katsojien silmissä. Kuitenkin n. 20 katsojaa seurasi jännittyneenä Cupin ratkaisua.

Valmistelut finaaliin olivat joukkueille täysin erilaiset. Siinä missä Malpo hioi kuvioitaan usealla harjoitusottelulla liigajoukkueita vastaan, Zambolaation pelaajat vielä etsiskelivät itseään vain minuutteja ennen finaalin alkua. Finaalia oltiin jo siirtämässä kunnes Göran yhtäkkiä ilmestyikin turnauksen Irc-kanavalle ja ottelun pelihuone voitiin luoda.

Oliko syynä ehkäpä Malpon harjoitusotteluista syntynyt rasitus ja kehno palautuminen vaiko Jasoniten tuoreet jalat, koska peli alkoi varsin selkeänä Zambolaation hallintana Malpon ollessa jatkuvasti luistimenvedon jäljessä. Täysin tilanteitta ei Malpokaan alussa jäänyt, mutta hyvät hyökkäyssommitelmat päättyivät varsin usein keskinkertaiseen vetoon, eikä maineikas lämärihirmu DjBobokaan oikein saanut kunnon vetoja aikaan. Selkeästi Varvion ja Göranin otteista näkyi, että pelivideoita oli tullut katsottua ja puolustuspelissä oli täysin uusi ote aikaisempaan Malpo-peliin nähden.

Kenties syynä oli Malpon pelitaktiikan akilleenkantapää, hyökkäyspelaajan surffailu poissa puolustuksesta, kenties vain Jasoniten tahto ja taito, mutta ensimmäisen erän loppupuolella ottelu sai odotetun avausmaalinsa. Jasonite karvasi kiekon itselleen ja pääsi etenemään B-pisteen alueelle, josta kova tulinen veto yllätti Malpon maalivahdin ja tuloksena oli irtokiekko maalin edustalle. Ennen kuin Malpopuolustus pääsi siivoamaan kiekkoa pois omalta alueelta, oli Jasonite jo kiekossa kiinni ja viritti vetoaan kohti vapaata kulmaa, maalivahdin ollessa yhä jäässä. Huolimatta puolustuksen estelyistä Jasonite pääsi ampumaan kiekon vapaaseen nurkkaan ja ottelun ensimmäinen maali oli tosiasia. Ensimmäisen erän loppu meni molemmilta joukkueilta varmistellessa ja mitään mainittavaa ei tapahtunut.

Toinen erä jatkui Zambolaation hallinnassa ja Malpohyökkäys ei tuntunut löytävän lääkkeitä Varvion ja Göranin ohittamiseen. Zambolaatio sai jatkuvalla syötöllä laukauksia kohti maalia ja erän puolivälissä tulostakin syntyi Gempan toimesta.
Gempa sai kiekon Jasonitelta maalin edessä, mutta ei laukonut vaan vei kiekon maalin taakse, jossa ovelasti harhauttaen pääsi irti wert182:lta ja luisteli takaisin kohti B-pisteen kaarta. Nopea kääntyminen kohti maalia, tiukka laukaus suoraan yläpesään ja tilanne oli 2-0.
Malpopuolustus seisoi hämmästyneenä paikallaan eikä oikein tiennyt mitä pitäisi tehdä liukkaitten Zambohyökkääjien kanssa.
Erän loppu pysyi Zambolaation myllytyksenä ja erätauolle mentäessä tilanteen karuus näkyikin tilastoissa, laukaukset Zamboille 8-0 ja hallinta 55-45.

Kolmanteen erään lähdettiinkin sitten hermostuneissa tunnelmissa, eritoten Malpoleirissä saatettiin jo mailaa puristaa liiankin kovaa, koska pelin ratkaisuun ei kulunut kovinkaan montaa hetkeä.
Kiekko ajautui kulmaan, josta Ozora otti kiekon haltuunsa ja avasi keskialueella viilettävälle DjBobolle. Tai piti avata, mutta avaus epäonnistui ja päätyi suoraan Jasoniten lapaan suoraan maalin edessä. Tällaisista paikoista ei kokenut hyökkääjä erehdy, eikä erehtynyt Jasonitekään vaan pisti kiekon tylysti maaliin.
Ozoran virheen jälkeen Malpo näytti menettäneen ryhtinsä ja takaa-ajon tyrehtyessä noin äkillisesti, luovuttamisen usva leijui jään yllä. Herpaantunut puolustus antoi vielä Jasonitelle mahdollisuuden koristaa tilastojaan ja täydentää täydellinen iltansa hattutempulla. Finaalipelin myötä Jasonite nousikin turnauksen tilastojohtoon niin pisteissä kuin maaleissakin ja valittiinkin yksimiehisen raadin toimesta yksimielisesti turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Ei Malpokaan lopulta turnausta huonosti pelannut, mutta selkeästi pelitaktiikka sortui nopeaa ja taitavaa Zambolaatiota vastaan.

Ottelun jälkeen reportterimme jututti juhlimaan lähteviä Zambolaation pelaajia:
K= Haastattelijan kysymys
V= Zambopelaajan vastaus

K(_varjo_): Jasonite, mestaruus ratkesi pitkälti maaleihisi. Minkä näet olleen Finaalipelin käännekohdan.

V: Jasonite: meikä on nii armottoman vikkelä ettei malpon puolustus kerenny.

Tiedusteluun alkulohkon tappiosta Malpolle Jasonite vastasikin leikillisesti:

V: Jasonite: Annettiin niille voitto että mysiinit jäävät kato pois

K: Selkeästi Gempa-Jasonite oli turnauksen tehokaksikko ja tässäkin mittelössä loistitte, mikä on salaisuutenne?

Kenties häveliäästikin vaatimaton Jasonite siirsi vastausvuoron partnerilleen kiekossa:

V: Gempa: Tietystihän emme ala salaisuuttamme tässä kokonaisuudessaan paljastamaan, mutta suuri sydän on avainasemassa.

K:Varvio, Zambopuolustusta mainostettiin etukäteen varsin heikoksi, mutta piditte silti nollat ratkaisupeleissä, sekä myös liigamestari Löysät nollilla?

V:Varvio:Jooh meidän hyökkäystä on yleensä aina vaan kehuttu ja puolustus jätetty sivuseikaksi, todettakoon että pidimme 4 nollapeliä 5:stä pelistä.

Myös Varvion pakkipari Göran muisti mainita nollapelirekordista, mikä kieltämättä onkin näissä ympyröissä varsinainen saavutus.

K: Oliko kyse vastustajien huonoudesta vai oletteko erityisesti treenanneet 4v4-pelimuodossa puolustamista?

V: Varvio: Cupissa keskityimme puolustamiseen enemmän kuin harjotuspeleissä, joista ilmeisesti puolustustilastoja on katseltu.

Seuraava kysymys suunnattiinkin sitten koko joukkueelle, jolla jo tuntui menokenkä vipattavan siihen malliin, että haastattelija yritti saada haastattelun nopeasti hoidettua.

K: Seuraavaksi edessä ylimääräiset Liigakarsinnat, aiotteko valmistautua niihin erityisesti vai meneekö vielä pari päivää viihteen puolella?

V: Varvio : Luultavasti vielä pari päivää menee huilaillen ja pelin hiomisessa, jonka jälkeen pelit samaan syssyyn.
V:Gempa: Ei tässä erityisempia valmisteluita kaivata, palaset ovat alkaneet loksahtaa paikalleen, vaikka viimeaikaiset treenipelit muuta väittävätkin, suuret pelaajat syttyvät suurissa otteluissa. Kyllähän tämä oli sellainen voitto että viihteellä menee viikko jos toinenkin.

Haastattelijan ja Cupin pääorganisaattorin roolissa onnittelen Zambolaatiota mestaruudesta ja kiitän muitakin osallistuneita joukkueita osallistumisestaan.
Kysyntää turnaukselle selkeästikin on, joten saattaa olla, että Kiekkokauden I/2005 jälkeen SuperCup nousee taas tuhkista Feenix-linnun tavoin.

Lopussa pieni katsaus otteluitten tuloksiin ja pistepörssiin, täydelliset tiedot löytyvät luonnollisesti Ja-Liigan sivuilta http://www.ja-liiga.tk

Otteluohjelma:

Alkusarja
FHR - Takapenkin Tytöt 1 - 4 Tilastot ja raportti

Jatkoaika - Narrilauma 3 - 2 Tilastot

FHR - Narrilauma 2 - 4 Tilastot

Jatkoaika - Takapenkin Tytöt 1 - 1 Tilastot ja raportti

FHR - Jatkoaika 0 - 3 Tilastot

Narrilauma - Takapenkin Tytöt 1 - 2 Tilastot

FC MalPo - Zambolaatio 3 - 2 Tilastot

Löysät Boys - Veljekset Mysiini 1 - 2 Tilastot

FC MalPo - Veljekset Mysiini 1 - 2 Tilastot

Löysät Boys - Zambolaatio 0 - 6 Tilastot

FC MalPo - Löysät Boys 4 - 0 Tilastot ja raportti

Veljekset Mysiini - Zambolaatio 0 - 2 Tilastot

Välisarja
Takapenkin Tytöt - FC MalPo 0 - 1 Tilastot

Jatkoaika - Zambolaatio 0 - 1 Tilastot

Loppuottelu
FC MalPo - Zambolaatio 0 - 4 Tilastot



Pistepörssi Top-5:

Nimi Joukkue Ottelut Maalit
Syötöt Pisteet +/- ka
1 Jasonite
Zambolaatio 5 9 3 12 10 2.4
2 Gempa
Zambolaatio 5 6 4 10 11 2
3 Djbobo
FC MalPo 5 6 0 6 3 1.2
4 Renberg
Narrilauma 3 2 4 6 0 2
5 _varjo_
Jatkoaika 4 3 2 5 5 1.25

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.