Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Foorumi

Foorumi » Kiekon SuperCup » Supercupin Joukkue-ennakot, Lohko Pohjola

Supercupin Joukkue-ennakot, Lohko Pohjola

varjo

Viestejä: 14
Lähetetty: 09.01.2005 17:12

Ensiksi Supercupin joukkue-esittelyissä otetaan käsittelyyn Lohko Pohjola. Tätä lohkoa pidetään yleisesti kovatasoisempana, mutta ennakkoarviot ovat ennenkin olleet väärässä.

Joukkue-ennakon on kirjoittanut allekirjoittaneen pyynnöstä D-Fence.
Lohkon joukkueet siis ovat:


Löysät Boys
Veljekset Mysiini
Zambolaatio
FC MalPo


Löysät Boys


Löysät tekivät sen mihin monet eivät uskoneet ja nousi 0-2 asemasta 3-2 voittoon Kiekkoliigan finaaleissa, kirkastaen edellisen kauden pronssimitalinsa kultaisiin.
Paluu arkeen voi kuitenkin olla edessä nopeasti, sillä kovatasoinen Supercup alkaa miltei heti perään. Joukkueen keskittymisen taso tähän turnaukseen voidaan kyseenalaistaa. Riittävätkö paukut menestymiseen vaadittavalle suoritustasolle näin pian? Löysät Boys on muutenkin vielä profiloitunut 3v3 joukkueeksi, eikä 4v4 pelimuotoa ole ajettu sisään nimeksikään. Huomio on luonnollisesti ollut kolmikolmosen puolella harjoituspeleissä, eikä keltamustilta voi vielä odottaa kovin paljoa tällä peliformaatilla. LB lähtee siis turnaukseen ja kovaan alkulohkoonsa haastajina, mutta kasassa oleva pelaajamateriaali antaa heille kuitenkin mahdollisuuden yllättää. Kärjen tehokaksikon muodostavat
edesmenneen Paatuneimpien Passaajien Herkula & Sekka, jotka ovat yksilötasolla vähän tilaa tarvitsevia yksilöitä. Varsinkin Sekan kaukolaukaukset voivat muodostua hankaliksi vastustajien puolustajille. Lindros tuo kentälle kahden suunnan osaamista ja Smurffi/Ozolinsh pari on hyvää tasoa millä mittarilla tahansa mitattuna. Nähtäväksi jää pystyykö Ozolinsh toteuttamaan hyökkäävän pakin rooliaan myös 4vs4 pelimuodossa (liigassa yht. 58 ottelua tehoin 31+32=63).

Tähdet:

Sekka (h)
Herkula (h)

Luottopelaajat:

Lindros (h)
slut (h)
Ozolinsh (h)
Smurffi (h)

FC MalPo


Malpon pelityylille täytyy nostaa hattua. He pyrkivät pelaamaan hyökkäysvoittoista, hyvään syöttöpeliin perustuvaa taitokiekkoa. Odotankin Mysiinit-Malpo ottelun olevan yksi tämän turnauksen herkkupaloista. Malpo on pelannut kuuluisaa paikatonta peliä, jossa mummo, Ozora, DjBobo ja wert182 tukevat toisiaan joka osa-alueella. DjBobo lienee yksi kiekon vaarallisimmista hyökkääjistä (puulaakin runkosarjassa tehot 79+34=113, 21 ottelua) ja hän hallitsee myös tuon tappavan kaukovedon. Mummolla taas on ehkä yhdet herkimmistä käsistä joita olen nähnyt. Parhaimmillaan he pystyvät huikeisiin suorituksiin, mutta divarikarsinnat ovat osoittaneet myös heidän tyylinsä haavoittuvaisuuden. Vastaiskuille altis pelityyli on ollut vaikeuksissa tiukasti omaa maaliaan varjelevien ja vastaiskut taitavien joukkueiden kanssa. Nähtäväksi jää miten Malpo onnistuu kovia lohkovastuksiaan vastaan, itse epäilen kahden parhaan joukkoon pääsemisen olevan työn ja tuskan takana.

Tähdet (pelipaikoista ei 100% varmuutta koska selkeää roolitusta ei käytetä):

Ozora (h/p)
mummo (p/h)
DjBobo (h)

Luottopelaajat:

wert182 (p/h)
Orr (h/p)

Rivipelaajat:

flooti (p)


Veljekset Mysiini


Nämä pojat eivät esittelyitä kaipaa. Kiekon rankingykkönen, Power Rankingsien suvereenia ykkössijaa hallussa pitänyt, liigaan ensi kaudeksi noussut tähtisikermä lähtee tähän turnaukseen ennakkosuosikkina. Äärimmäistä taitokiekkoa 2-2 miehityksellä pelaava joukkue ei voi lähteä muuta kuin siitä, ettei yhtään tappiota merkitä sarakkeeseen tässä turnauksessa. Edellisen kauden divari kuitenkin osoitti, ettei pelkästään nimillä ratsasteta helppoon voittoon. Runkosarjan kolmas sija oli pettymys, vaikka liigakarsinnoissa homma hoituikin suvereenisti. Gifu ja Omiisi ovat molemmat kiekon kolmen parhaan puolustajan joukossa, Tenkratin taidot tietävät kaikki ja kakun kruunaa kolmikko pasi/Piku/epro. Heikkoa lenkkiä ei ole, ei yksilö- eikä joukkuetasolla. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö heitä pystyttäisi hyvänä päivänä yllättämään. 4v4 voi tarjota ennakolta arvaamattomia tapahtumia ja uskon varsinkin Zambolaation omaavan ne aseet joilla Mysiinit voisivat kaatua. Myöskin täydellinen puolustuspeli missä tahansa pelissä voi viedä vastustajan pitkälle ja cup muotoisessa turnauksessa mitä vain voi tapahtua…

Tähdet:

Omiisi (p)
Gifu (p)
Tenkrat (h)

Luottopelaajat:

epro (h)
pasi (h)
Piku (h)
Zambolaatio


Jos joku niin Zambolaatio voi olla se joukkue joka kaataa suuren ja mahtavan Mysiiniporukan. Gempa ja Jasonite muodostavat rautaisen tehokaksikon hyökkäyksessä. Varvio ja Pyörälä täydentävät toisiaan puolustuksessa. Molemmat ovat hyvin peliä rakentavia ja hyökkäykseen osallistuvia puolustajia ja oman kokemukseni mukaan Z pyrkii tuomaan kiekkoa ylöspäin koko nelikon voimalla, liikkuen kohti vastustajan päätyä kuin muodostelmassa. Tämän muodostelman sisällä sitten harrastetaan näppärää syöttöpeliä ja kun Gempa sekä Jaso voivat luoda paikkoja miltei tyhjästä on pelisysteemi ollut harjoitusotteluissakin murhaavan tehokas. Huomionarvoista on se, että molemmat hyökkääjät hallitsevat kaukovetojen salat. Nelikkoa täydentää Göran, joka voi periaatteessa pelata paikkaa kuin paikkaa. Minun kirjoissani Zambot ovat kakkossuosikkeja tämän turnauksen voittajiksi.

Tähdet:

Jasonite (h)
Gempa (h)

Luottopelaajat:

Varvio (p)
Pyörälä (p)
Göran (h/p)

Rivipelaajat:

Narvustin (??)

Seuraavassa osassa käsitellään Arton toimesta Lohko Kalevalaa.