Foorumi

Kiekkoliiga laajentuu!
WyX

26.11.2006 22:42
Laajentuminen?

Uusi vuosi ja uudet kujeet, niinhän sitä sanotaan. Kiekkoliigan johtohahmot yhdessä Hoki-Liigan johtohahmojen ovat suunnitelleet tulevalle, 1/2007, kaudelle aivan uudenlaisen Kiekkoliigan. Tulevalla kaudella Kiekkoliigan alaisissa sarjoissa näemme pelaamassa Kiekkoliigan ja Hoki-Liigan joukkueita, sekä tietenkin muutaman aivan uuden. Vuoden 2007 ensimmäinen kausi tullaan käynnistämään neljänkymmenenkahdeksan ( 48 ) joukkueen voimin kolmella eri sarjatasolla. Tällä hetkellä joukkueita Kiekkoliigan alaisuudessa on kolmekymmentäkuusi ( 36 ) ja kasvua on siis tiedossa huikealla kahdellatoista ( 12 ) joukkueella joista suurinosa tulee Kiekkoliigan kanssa yhdistyneestä Hoki-Liigasta.

Miten?

Itse laajentuminen ei varmastikaan monelle yllätyksenä tullut, mutta monia askarruttanut kysymys, eli minkälaiset sarjatasot muodostuu selvisi vasta hiljattain johtokunnan viikon kestäneen palaverin jälkeen. Kaudella 1/2007 nähdään kolme eri sarjatasoa: Kiekkoliiga, 1.Divari ja 2.Divari, eli ei uudistuksia sen suhteen. Jokaiselle sarjatasolle tullaan sijoittamaan kuusitoista ( 16 ) joukkuetta erinäisin karsintojen/nousemisien kautta. Näistä karsinnoista ynnämuista ilmoitetaan myöhemmin lisää. Näinollen jokaisen eri sarjatason joukkuemäärä lisääntyy neljällä uudella joukkueella. Hoki-Liigasta tulevat joukkueet sijoitetaan kaikki 2.Divariin erinäisten karsintojen kautta, kuitenkin siten, että vähintään tietty määrä Hoki-Liigan joukkueita nähdään ensi kaudella Kiekkoliigan alaisena.

Miksi?

Koska pitkäkestoinen samanlaisuus on yleensä loppujenlopuksi tylsää ja puuduttavaa, niin isot herrat päättivät lyödä tyhjät päänsä yhteen, ja miettiä jotain uutta ja eksoottista. Heräsi kysymys: laajentuminen? Kyllä. Niinpä alettiin tuumasta toimeen ja erilaisia vaihtoehtoja laajentumisen variaatioista syntyi. Kyseisistä vaihtoehdoista tulikin myöhemmin se karvoja nostattava aihe erilaisine esityksineen, miinukseen ja plussineen. Muutama potentiaalinen vaihtoehto kuitenkin nousi ylitse muiden ja pistettiin pystyyn äänestys, johon jokainen Kiekkoliigan alainen joukkue saa antaa yhden äänen. Nopeasti huomattiin, että 2 vaihtoehtoa nousi ylitse muiden, eikä kumpikaan varsinaisesti ollut toista parempi. Vaihtoehdot joista käytiin välillä mittavia keskusteluja ovat seuraavat:

1. 16 joukkuetta kaikkiin kolmeen sarjaan, eli jokainen sarjataso laajenee neljällä joukkueella

2. Liiga ja 1.divari ennallaan, ja 2.divari 2*12 joukkueen lohkoissa.

Valinta oli vaikea, porukka jakautui täysin kahtia vaihtoehtojen suhteen ja jouduttiin tosissaan alkaa pohtimaan, että kumpi on se oikea ratkaisu. Monella on varmasti tällä hetkellä tunne "JIPPII!!" sydämessään kun osa taas tahtoisi lakaista päättäjät maton alle, mutta päätös oli tehtävä, seuraavassa jonkin verran hyviä syitä MIKSI juuri vaihtoehto numero 1.

Tällä hetkellä Kiekkoliigassa pelataan jopa yllättävän harvoin ja kiire pelata pelit muodostuu siitä, että pelejä lykätään viimeisille päiville asti, koska ei ole ollut aivan paras kokoonpano paikalla vastustajaan verrattuna. Uudella sarjasysteemillä pelien määrä lisääntyy 8 ottelulla per kausi, joka tarkoittaa siis 4 ottelua per jakso. Mikäli joukkue on yhtään aktiivinen, ei kyseinen määrä tule tuottamaan ongelmia. Tällä hetkellä normaali kiekkojoukkue pelaa keskimäärin n. 60-100 harjoitusottelua kuukaudessa, aktiivisimmat jopa hurjasti enemmän. Tällä ottelumäärällä ei 4:n lisäpelin pelaaminen ei ole ongelma.

Valintaan liittyy myös muita syitä. Oleellinen syy on myös se, että runkosarjalle tulee enemmän painoarvoa, koska playoffseihin pääsee suhteessa vähemmän joukkueita. Kuitenkin, yhden pelin painoarvo ei ole niin suuri 30 ottelun runkosarjassa kuin 22 ottelun runkosarjassa. Toivommekin tämän 30 ottelun runkosarjan tuovan hieman lisää aktiivisuutta joukkueeseen ja kannustamaan joukkueita isompiin rostereihin lisäämään vakautta. Näinollen yhden pelaajan puuttuminen/katoaminen ei tapa koko joukkuetta vaan joukkue pystyy jatkamaan sarjaa normaaliin tapaan.

Hieman Pelijengin Artoa lainaten: Lisäpelimäärät suosivat johdonmukaisesti rakennettuja ja hyvin johdettuja joukkueita, jollaisia Kiekkoliiga lopulta tulee tarvitsemaan tasokkaimpana kiekkosarjana pysyäkseen.

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.