Foorumi

Suomi - Hollanti 7-1
Anonymous

24.09.2005 18:18
Hollanti jäätyi, Suomi rankaisi

Lauantainen ottelu aloitettiin mielenkiintoisissa olosuhteissa, niin Hollannilla kuin Suomellakin oli parhaimmistoa kehissä. Edellisestä Suomen ja Hollannin kohtaamisesta oli lähes tasan puoli vuotta aikaa ja Hollannilla oli varmasti tuosta ottelusta vieläkin tavaraa hampaankolossa, Suomi kun sen niukasti voitti 1-0. Nyt oli vuoro voittaa, sen näki selvästi Hollannin pelaajista, niin itsevarmat olivat puheet ennen ottelun alkua.

Ensimmäisen erän alku oli puolin ja toisin hieman nihkeähköä kiekon pelausta, olihan kyseessä kiekko.tk:n historian suurimpia otteluita katsojamäärältään. Halli oli tumpattu tupa täyteen sakkia (~500 henkilöä) ja jännitystä oli pelaajilla varmasti ranteissa.
http://nwps.ws/~poro24/kiekkoliiga/yleisoa.gif
Suomi hallitsi ensimmäisen erän ensimmäistä puolikasta ja 36 sekuntia oli pelattu kun Ajaxin oma poika Madonna46 Kepun syötöstä iski kiekon M.Bartekin selän kautta Hollannin verkkoon, 1-0. Tuuria tai ei, avausmaali kuitenkin. Loppuerä menikin Hollannin keräillessä voimia ja Suomi oli hetkittäin helisemässä Hollannin myllytyksen alla. Maaleja ei nähty, läheltä piti tilanteita kylläkin Hollannin Martjinin toimesta. Kiekko pyöri Suomen maaliviivalla, lähemmäs maalia tuskin sitä enää olisi saanut ilman summerin maalisointuja. 1-0 Suomelle erätauolle mentäessä, tilanne olisi voinut olla toisinkin päin, hallintaprosentit Hollannille 55:45.

Toiseen erään lähdettiin melko tasaisin merkein, myllyä nähtiin vuorotellen kummassakin päässä. Viitisen minuuttia oli jauhettu ilman maaleja kun Gwarth latasi pyssynsä siniviivan jälkeen ja heilautti vasempaa ylänurkkaa, 2-0 Suomelle. Vajaa minuutti tämän jälkeen Keskinen käytti Hollannin puolustajia pujottelukeppeinään ja heilutti verkkoa jo kolmannen kerran Suomelle. Myös Hollannilla oli omat paikkansa tässä erässä, mm. läpiajoja, mutta Hollannin pojat näyttivät paineiden alla jäätyvän näissä tilanteissa. Tauolle numeroin 3-0 ja Suomen hallitessa peliä.

Viimeinen erä oli täysin Suomen hallintaa, kiekko pyöri erittäin mallikkaasti herrojen Pasi-Omiisi-Bergeron-Djbobo akselilla ja tulosta alkoi syntyä nättien kuvioiden tuloksena. Djbobo tylytti parin minuutin jälkeen tilanteeksi jo 4-0. Hollannin ainoa maali syntyi Martjinin vapauttavasta syötöstä, josta RayMania ja KoHa kahdella nollaa vastaan karkuun, 4-1.
http://nwps.ws/~poro24/kiekkoliiga/2vs0.gif
Loppuerä oli miltei Suomen leikkimistä ja nättien kuvioiden hakemista. Bergeron mälläsi nätin kuvion päätteeksi luvut 5-1. Hollanti oli jo käytännössä luovuttanut ja viimeistään se näkyi viimeisellä 17 sekunnilla jolloin Suomi Djbobon ja Bergeronin toimesta tylyttivät vielä kaksi maalia lisää. Loppulukemiksi siis 7-1 Suomen juhliessa toista voittoaan Hollannin miehistöstä.


Managerin mietteitä ottelun jälkeen:

Alussa Suomen peli hieman ontui, numerot oisivat voineet olla toisinkin päin ensimmäisen erän jälkeen. Voisiko tämän erän kenties laittaa jännityksen piikkiin, vai oliko lagilla jotain osuutta ailahtelevaan peliin?

- "Lagista en osaa muuta sanoa, kun että jonkin verran mainintaa lagista ja lagittomuudesta tuli. Ykköskenttä muutenkin oli (ehkä?) hajanaisin näistä kentistä, kun muista kentistä löytyi näitä vanhempia tuttavia."

- "Yleisesti toimi peli kuten odotinki ja varsinki lopussa näky jo vapautuneempaa hienoa kuviointia. Numerot olivat melko jurot, mutta eihän tuota matsia pelatakaan numeroiden vaan pelin takia ja tulos sinänsä jääköön historian kirjoihin pölyttymään. Toivottavasti jäi edes osalle katsojistakin ja pelaajista hyvät fiilikset pelistä ja toivokaamme, että suurimmat katkeroitumiset pelaajavalinnoissa olisivat ohimenevää sorttia."

- "Ja edelleenki toki seison valintojeni takana, enkä tiedä miksen niin tekisi", kertoili Suomen joukkueen managerina toiminut Wrss.


Suomi - Hollanti 7-1 (1-0, 2-0, 4-1)
Tilastot (lisätään arkistoon myöhemmin): http://kiekkoliiga.net/forum/viewtopic.php?t=969
Kaikki maalit: http://kiekko.tk/videos.cws

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.