Kausiennakko 1/2019

ArtikkeliKiekkoliigan viittätoista ikävuotta lähestyvä moottori tupruttelee jo suhteellisen tummaa savua, mutta siitä huolimatta uusi kausi, joka kantaa numeronimeä 1/2019, on lähtenyt käyntiin!

Mustasta savusta huolimatta on myös hyvä muistaa, että noin vuoden päivät takaperin samainen moottori leikkasi jo kiinni. Siksipä voidaan pitää varsin myönteisenä, että Kiekkoliigan 47. kaudelle ilmoittautui mukaan jopa 10 joukkuetta.

Noin viikko sitten alkanut kausi on harvinaisen mielenkiintoinen. ”Last Bang” ja ”Latter Bang” -kausilla sarjassa nähtiin 16 ja 13 joukkuetta; nyt joukkuemäärä on supistunut kymmeneen, ja sarjassa nähdään huomattavasti muuttuneita joukkiota sekä kolme ryhmää, joita viime kaudella ei nähty.

Uusien tulijoiden lisäksi sarjassa nähdään tuttuja, mutta pelaajistoltaan selvästi muuttuneita joukkueita, kun edelliskauden lopettaneista joukkueista pelaajia on ripoteltu vahvistuksiksi eri joukkueisiin. Tämän myötä joukkueiden väliset tasoerot ovat kenties hieman pienentyneet, mikä tietää jännittävää kautta.

Tässä kausiennakossa käsitellään jokaista kymmentä Kiekkoliiga-joukkuetta totuttuun tapaan yksitellen ja arvioidaan, miten joukkueet sijoittuvat yhdeksänviikkoisessa runkosarjassa.

1. Los Bombarderos

Tasoerojen pienestä kaventumisesta huolimatta tämän kauden Liigasta erottuvat kolme ennakkosuosikkia. Kolmen koplasta runkosarjan voittajaksi voidaan ennustaa Los Bombarderosia, joka jo viime kaudella raivasi tiensä puolivälieriin asti. Puolivälierissä lopulta pronssimitaleille kivunnut Devils oli kuitenkin vahvempi.

Nyt alkaneelle kaudelle pommittajat kiinnittivät viime kauden pudotuspelien pistepörssin kärkinimen lassi01:n sekä samaisen pörssin puolustajien kolmosen teipin. Molemmat olivat tehokkaita myös runkosarjan aikana, eikä ole syytä, miksi asianlaita muuttuisi uudessa pelipaidassa.


Myös alempipuolustaja vekee (Etelä) liittyi LOSB:n kokoonpanoon.

Viime kaudella joukkueen päävastuuhenkilö sex oli pelillisesti joukkueensa selkeästi tärkein pelaaja runkosarjan 59 pisteellään, ja offseasonin hankinnat saattavat vain lisätä imagokyselyssä rapaa niskaansa saaneen hyökkääjän teholukemia. Tauolla joukkueeseen hankittiin myös Trademarkista tuttu zdeno, jonka lisäksi edelliskaudella pitkän hiljaisen jakson jälkeen paluunsa tehnyt jnas jatkaa LOSB-nutussa.

Hyökkäävää ja nopeatempoista kiekkoa pelaavan Bombarderosin suurin kysymysmerkki mestaruutta ajatellen lienee joukkuepuolustuksen taso. Joukkueen alemman puolustajan rooli on vankasti dd-TOP:n (Xren) harteilla, joka onkin meritoitunut puolustaja Kiekkoliigassa. Nähtäväksi jää, kuinka tiiviiksi pakaksi dd-TOP, joukkueen uusi ylempi puolustaja teippi sekä varsin iloisesti hyökkäävät sex sekä lassi01 saavat joukkueensa, kun tosipelit alkavat. Runkosarjan jälkeen Los Bombarderosin voi kuitenkin löytää taulukon piikkipaikalta.

Mitä seurata?

Puolustus – Viime kauden Kiekkoliigassa LOSB sijoittui puolustustilastoissa ilahduttavasti viidenneksi 2,54 päästetyn maalin keskiarvolla. Joukkueen hyökkäystilastot kuitenkin oikeuttivat vain alemman keskikastin sijoitukseen; miten samaiset tilastot muuttuvat nyt, kun joukkueeseen hankittiin ehdottomasti Kiekkoliigan kärkeen kuuluvia pelaajia? Bombarderos lähtee useimpiin otteluihin ennakkosuosikkina, joten puolustusinto voi runkosarjassa jäädä vähäisemmälle huomiolle.

2. Devils

Kolmesta ennakkosuosikkijoukkueesta seuraava on Devils – Liigan nelinkertainen mitalisti, joka vielä metsästää ensimmäistä mestaruuspokaalia kerhohuoneensa palkintokaappiin. Kauden 2/2018 alussa joukkue oli vielä pahasti rakennusvaiheessa, mutta lopulta joukkueen luotsi Bogdan sai kaivettua jälleen kerran jalkeille tähtisikermän, jonka polttoaine riitti aina pronssisiin mitaleihin asti.

Tällä kaudella joukkueen rakennus on valmistunut paremmissa ajoin kuin viime kaudella, ja vaikka pelaajaliikennettä nähtiin jälleen muualle, on Devils vain vahvistunut. Ylemmän puolustajan Holdenin lähteminen Raversin pelipaitaan oli selkeä menetys, mutta pronssivastustaja Oklahoma City Thunderista hankittu shed paikkaa kyseisen menetyksen mainiosti.

Oklahomasta mukaan tarttui myös hyökkääjä stem, joten viime kaudella hyökkäystilastojen ykkösjoukkueen maalintekokalusto on vain jatkanut vahvistumistaan. Tällä viikolla Reton, miktokin ja stemin lisäksi rinkiin liittyi mukaan myös edelliskauden mestari Trn. Joukkueen hyökkäyksen tason ja leveyden rinnalla kalpenee siis likipitäen jokainen Kiekkoliiga-joukkue, kun siihen lisätään vielä kenties koko Kiekkoliigan meritoitunein pelaaja Jebsu.


Liitetäänkö myös Trn kauden aikana Devilsin kokoonpanoon?

Mestaruuksia – tai edes runkosarjavoittoja – harvoin voitetaan ilman voittavaa puolustusta. Devilsin puolustustilastot olivat harvinaisen heikot mitalistijoukkueelle; edelliskaudella joukkue sijoittui vasta seitsemänneksi, kun joukkueiden puolustussuoriutumisia arvioitiin. Marginaalit olivat toki pienet, mutta toisaalta kymmenen joukkueen sarjassa ne eivät tule paljoakaan suurenemaan.

Runkosarjan toiseksi sijoittunut Devils tulee uusimaan paikkansa tällä kaudella, kunhan puolustuspari Bogdan – shed löytää nopeasti yhteispelin puolustuspäässä. Nähtäväksi myös jää, mikä on ylemmän puolustajan jewin rooli Devilsin puolustuskalustossa. Hyökkäystehoja ei tarvitse edes epäillä; Devils tulee keikkumaan hyökkäystilastojen kärjessä runkosarjan päätteeksi.

Mitä seurata?

Bogdan – Jälleen kerran kivenkovan joukkueen kasannut päävastuuhenkilö on erittäin suuressa osassa myös pelillisesti. Edelliskaudella Devilsin puolustus jäi niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin kärkijoukkueiden tahdista, minkä tulee muuttua, jotta menestystä voidaan kartuttaa viime kautta enemmän.

3. Ravers

Kolmen ennakkosuosikkijoukkueen viimeinen lenkki on vuoden tauolta palannut Ravers, joka Los Bombarderosin ja Devilsin tapaan lähtee kauteen tutun vahvalla pelaajistolla, jota on myös höystetty kaatuneiden joukkueiden taitavilla vahvistuksilla.

Joukkueen kokoonpanoa voidaan pitää vahvana kolmen joukkueen sulautumisena jälleen yhdeksi Raversiksi. Viime kaudella Devilsiä edustanut Holden on ottanut menestyneen joukkueen vetovastuun, Kalezki on palannut Ravers-pelipaitaan Gunz For Hire -visiitin jälkeen, ja samaisesta viime kauden hopeajoukkueesta remmiin liittyi myös alempi puolustaja deke. Lisäksi mestarijoukkue Manhattanin ylempi puolustaja Yan vahvistaa paluun tehnyttä joukkuetta.


Ravers on ottanut tukevan paikan harjoitusotteluiden ykköspaikalla.

Kun sekaan on myös heittää Ravers-legendoja, kuten Saku ja timo, voidaan joukkuetta helposti pitää sarjan kolmen vahvimman joukkueen joukossa. Ryhmän pelaajistosta löytyy tukuttain Kiekkoliiga-mitaleita, mutta myös motivaation voi kuvitella olla korkealla, kun Kalezki sekä deke havittelevat vielä ensimmäisiä kultamitalejaan Kiekkoliigassa.

Tasapainoisesta ja roimasti maalintekovoimaa sisältävästä joukkueesta voi kauden aikana kuoriutua vahvin mestarikandidaatti pudotuspelejä ajatellen. Joukkueesta löytyy toisilleen hyvin tuttuja pelaajia, mutta viime aikojen vierailut muissa joukkueissa voivat viivästyttää parhaimman pelikunnon saavuttamista, minkä vuoksi Ravers löytyy runkosarjan jälkeen kolmannelta sijalta.

Mitä seurata?

Yhteispelin kehittyminen – Joukkueen pelaajat tekevät osittain paluun yhteen, mutta myös uusia pelitovereita on löydetty. Kuinka nopeasti uudet tulijat ja vanhat tutut löytävät yhteisen juonen?

4. Godsent

Yksi tämän kauden mielenkiintoisimmista joukkueista on Godsent, joka viime kaudella kairasi ensimmäisen Kiekkoliiga-voittonsa vasta kauden 17. pelissä Old & Notoriousia vastaan. Lopulta kauden 24 ottelusta voittoja kertyi neljä kappaletta, ja syy heikkoon menestymiseen oli selvä; Liigan ylivoimaisesti surkein puolustus. Tästä viisastuneena joukkue tekikin hieman muutoksia kokoonpanoonsa.

Näillä muutoksilla Godsentin puolustuskalustoon tuotiin 18 Kiekkoliiga-mitalia, yli 1300 Kiekkoliiga-ottelua sekä noin 2500 tehopistettä Kiekkoliigan alaisista otteluista, kun Voodoo Peoplen legendat Fice sekä brandy siirtyivät pikimustaan pelipaitaan. Paljoakaan parempaa tapaa vastata muiden arvosteluihin puolustuksen heikkouksiin ei ole – viime kauden surkein puolustus pomppasi kertarykäyksellä vähintään sarjan keskikastiin.


Parantuvatko Godsentin puolustustilastot VP-vahvistusten myötä?

Kivenkovaan puolustukseen vaaditaan nimittäin muutakin, kuin kaksi kokenutta kehäraakkia. Joukkueen hyökkäyskaluston tulee myös nostaa puolustussuorittamistaan Kiekkoliigan vaatimalle tasolle, jossa hyökkääjät eivät vain hyökkää ja puolustajat puolusta.

Viime kaudella hyökkäyskaksikko reaper - Kucherov tehoili huimalla tavalla, kun otetaan huomioon, että Godsent kuului sarjan heikoimpiin joukkueisiin. Tällä kaudella ehkäpä entistä tasapainoisemmalta joukkueelta voidaan odottaa parempaa tulosta, varsinkin kun puolustusvahvistusten lisäksi myös hyökkäykseen saatiin lisää tulivoimaa Arcan muodossa. Viime kaudet Anaheim Mighty Ducksin riveissä kiekkoillut maalitykki päätti vaihtaa maisemaa vahvistuneeseen Godsentiin, ja jalkeilla onkin hyvin iskukykyinen ryhmä. Edellä mainittujen lisäksi Mbappe jatkaa samassa pelipaidassa tuoden merkittävää leveyttä puolustusrunkoon.

Mitä seurata?

Hyökkäyksen ja puolustuksen tasapaino – Vaikka Godsent onnistuikin haalimaan kovat vahvistukset puolustuspäähän, ei se pelkästään tiedä menestystä kovassa Kiekkoliigassa. Uudistunut kokoonpano täytyy saada pelaamaan kitkatta yhteen, jotta hyökkäystehot eivät laske, mutta puolustus tiivistyy huomattavasti viime kaudesta. Jos roolitukset ja yhteispeli saadaan kuntoon, taistelee Godsent loistavista asetelmista pudotuspeleihin.

5. Tyrmäys

Erittäin vahvan runkosarjan kaudella 2/2018 pelannut HC Tyrmäys lähtee useiden muiden joukkueiden tapaan pelaajistoltaan muuttuneena uuteen kauteen. Joukkueen kasaus ei itse asiassa ole edes täysin valmis, vaikka viikko on jo kautta ehtinyt kulua.

Merkittävimmät lähtijät selänne10 sekä HKlenkki jättivät poistuessaan aukot niin hyökkäys- kuin puolustuspäähän, joten HC Tyrmäys oli vaikean paikan edessä. Sarjatauolla joukkueen hyökkäyskalustoon hankittiin seqen ja Hjerpen avuksi mistwa (Tanguay), joka on totuttu näkemään myös ylemmän puolustajan roolissa. Pelaajamuutokset tekevätkin jo 23. peräkkäisen Kiekkoliiga-kautensa aloittavan joukkueen tilanteesta mielenkiintoisen.


HCT:n jo vahva kokoonpano on edelleen vahvistuksia vailla.

Tyrmäyksen pelaava kokoonpano nimittäin näyttää tällä hetkellä muodostuvan viidestä pelaajasta: Hjerpe – seqe – mistwa – snidi jbo. Viimeiseksi mainittu siirtyi oranssiin pelipaitaan Oklahoma City Thunderista, josta puolustaja lähti kesken kauden. Kauden aikana voikin seurata esimerkiksi sitä, miten joukkueen puolustuksen peliajat jakautuvat.

Jakautuipa peliajat miten tahansa tai tulipa joukkueeseen mukaan uusia vahvistuksia, on selvää, että Tyrmäys on myös tällä kaudella valmis haastamaan kärkijoukkueita. Pudotuspeleihin joukkue lähtee runkosarjan viidenneltä sijalta.

Mitä seurata?

Pelaava kokoonpano – Kauden alkuvaiheilla näyttää siltä, että hyökkäyskaksikko Hjerpe – seqe vastaa maalinteosta mistwan tukemana, mutta jbo:n hankkiminen kokoonpanoon HKlenkin lähdettyä Superliigaan saa kulmat kurtistumaan. Ottaako jbo paikkansa ykköspuolustajana vai nähdäänkö snidi suuressa roolissa Tyrmäyksen puolustuspäässä?

6. Viimeiset Hitaat

Kolme divarikautta Kiekkoliigan alaisuudessa muutamia vuosia sitten viettänyt Viimeiset Hitaat ilmoittautui mukaan Kiekkoliigan 47. kaudelle, ja koossa on vahva kokoonpano. Joukkueesta voidaan löytää paljon yhtäläisyyksiä Superliigan kaudella 1/2018 voittaneeseen The Presidentsiin. Tuolla kaudella Superliigassakin vilisi kovatasoisia ryhmiä, kun Kiekkoliiga joutui hetkellisesti sulkemaan ovensa.

Joukkuetta johtaa hyökkääjä playa, joka oli juurikin kyseisellä Superliiga-kaudella suuressa roolissa voittaen pudotuspelien pistepörssin. Ehdottomiin joukkueen kärkinimiin kuuluvat myös Oklahoma City Thunderissa viihtynyt Bisc sekä selänne10, jotka olivat myös mukana voittamassa mestaruutta Superliigassa. Näiden nimien lisäksi joukkueesta löytyy paljon mielenkiintoisia seurattavia pelaajia.


Tällä nelikolla Hitaitten pelaajisto vei Superliigan mestaruuden.

Hitaitten suurin vastuu puolustuspäässä jakautunee J.Bieberin (Smith), joka nähtiin viime kaudella Godsentin puolustuksessa, klasun (Araya), jonka edellinen Kiekkoliiga-visiitti oli samaisessa Hitaat-paidassa noin kolme vuotta sitten, sekä Bisc:n kesken. Erityinen mielenkiinto kohdistuu juurikin J.Bieberin esityksiin pelikentillä; Godsentin pelipaidassa puolustaja kirjasi 12 otteluun teholukemat 3 + 6 = 9 -56, joiden täytyy parantua Hitaitten taistelussa kohti pudotuspelejä.

Kysymysmerkkinä – kunnes toisin todistetaan – pysyvä puolustuskalusto saa paljon anteeksi todella vahvan hyökkäyksen myötä. Tutkapari playa – selänne10 täydentyy Huittisten Huimasta tutulla Miutrakilla sekä yli 200 ottelua Kiekkoliigassa pelanneella Recellä. Mikäli Hitaat saa ykköskokoonpanonsa jalkeille tarpeeksi aikaisin, saa lähtee joukkue tosipeleihin runkosarjan kuudennelta sijalta.

Mitä seurata?

J.Bieber – Lienee suuressa vastuussa Hitaitten puolustuspäässä, vaikka edelliskausi Godsentin paidassa menikin penkin alle. Riittääkö Hitaitten puolustus hyvään sijoitukseen runkosarjassa.

7. Hamburg Freezers

Noin kuusi vuotta sitten pikavisiitin Kiekkoliigan kolmosdivarissa tehnyt Hamburg Freezers tekee paluun Kiekkoliigaan suoraan korkeimmalle, joskin ainoalle sarjatasolle. Hoki-Liigassa menestystä niittänyt joukkue on yllätysvalmis ryhmä myös kuluvalla kaudella.

Hyvinkin ärsyttävänä vastustajana tunnettu Freezers ei tule varmastikaan olemaan helppo pala tämän kauden Kiekkoliigassa, vaikka joukkue lähteekin selvänä altavastaajana hakemaan pudotuspelipaikkaa. Joukkueen kokoonpano koostuu monista viime kaudella muissa Kiekkoliiga-joukkueissa pelanneista yksilöistä.


Freezersin edellisestä Kiekkoliiga-visiitistä on jo yli 6 vuotta.

Puolustusvahvuudessa edelliskaudella Kauniita ja Rohkeita edustanut huig sekä Los Bombarderosissa pudotuspeleissä säkenöinyt tuksu pyrkivät pitämään joukkuettaan pystyssä ennalta vahvempia joukkueita vastaan. Kauniista ja Rohkeista hankittiin myös adihasla ja viimeisenä lenkkinä puolustusringistä löytyy kokenut kalleh.

Tasavahvan joukkueen ehdoton vahvuus on juurikin tiivis joukkuepeli, jossa pyritään etenemään tiukassa koostumuksessa. Tästä on paljon etua Kiekkoliigassa, jossa yksikin heikompi lenkki joukkueessa voi kaataa menestymishaaveet. Joukkueen hyökkäyskin on siis hyvissä kantamissa, kun joukkueen päävastuuhenkilö Nissinen ja viime kaudella pudotuspelihuumaakin Kamloops Blazerissa maistamaan päässyt welu ovat merkittävässä roolissa Freezersin liigakaudella.

Kun kokoonpanosta löytyy myös tarvittavaa leveyttä Kettusen ja mannen muodossa, voidaan joukkue rankata runkosarjassa vahvasti seitsemännelle sijalle.

Mitä seurata?

welu – Tärkeä palanen HF-hyökkäyksessä. Luvassa on varmastikin yli 30 pisteen kausi, jos lyhyessä runkosarjassa hyökkääjä ehtii pelaamaan lähes jokaisessa ottelussa

8. Anaheim Mighty Ducks

Anaheim Mighty Ducksin kausi numero 29 Kiekkoliigan alaisuudessa lähtee liikkeelle harvinaisen sekavissa tunnelmissa. Offseasonilla nähtiin jopa kolme pelaajasiirtoa – siis saman verran noin suunnilleen kuin viimeisen vuosikymmenen aikana yhteensä.

Joukkueen hyökkäyskalusto heikkeni maalitykki Arcan verran, joka vaihtoi maisemaa Godsentiin. Puolustuspään tukipilari Kaarto sen sijaan päätti lähteä haistelemaan Superliigan menoa Kisastudion paitaan. Kahden menetyksen myötä Anaheim päätti hankkia vahvistukseksi Trademarkin luotsina nähdyn Lennartin, mutta edelliskauden tapaan joukkueen runko on edelleen hyvin niukka.


ANA:n pelaajiston tilastot ovat harvinaista luettavaa nykykiekossa.

Kaudella 1/2019 joukkueen pelaavan kokoonpanon muodostaa enimmäkseen viisikko Deco - sharb pelsu – Lennart – Ratakses, joista ensimmäiseksi mainittu on nostanut aktiivisuuttaan yllättävän huomattavasti viime aikoina.

Kahdella aiemmalla kaudella Ankkojen sisäisen pistepörssin voittanut Ratakses siirtynee siis suurella todennäköisyydellä ylemmän puolustajan paikalta alemman puolustajan tontille, mikä kaikessa huvittavuudessaan ei liene kovin hyvä uutinen jo valmiiksi sekavassa tilanteessa olevalle Anaheimille. Vahvistukseksi hankitun Lennartin pelipaikkaneuvottelut ovat vielä kesken, mutta ylemmän puolustajan paikalla kierrättäneen eri pelaajia kauden aikana.

Hyökkäyspäässä Deco sekä veljespari sharb – pelsu hoitavat maalinteon taakkaa, joka viime kausina on ollut varsin suuri taakka joukkueen hyökkääjille. Kenties kuluva kausi tuo poikkeuksen sääntöön, ja ankkapesue pystyy kääntämään vaikeudet edukseen. Kymmenen joukkueen runkosarjassa Anaheim onnistuu vakiinnuttamaan viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavan paikan.

Mitä seurata?

sharb – Maalinteon kanssa viime kaudet tuskaillut hyökkääjä saattanee viettää aikaa ylemmän puolustajan tontilla. Lähteekö peli kulkemaan entistä paremmin?

9. Old & Notorious

Yksi kiekon kautta aikojen tunnetuimmista joukkueista lähtee jälleen uuteen kauteen laajalla kokoonpanolla. Yhden välikauden jälkeen sambu2 on ottanut päävastuuhenkilön viitan uudestaan harteilleen, ja yrittää luotsata joukkueensa väkisin vähintään pudotuspeleihin.

Jos katsotaan Noppien edelliskautta, tulee pudotuspelihaave olemaan suurehkon kiven takana. Joukkueen hyökkäyspeli oli koko Liigan huonointa, ja totutusti vahvan osa-alueen puolustuksen osaltakin ainoastaan Godsent esitti heikompia otteita.


Oldit lähtee jälleen kauteen laajalla kokoonpanolla - kuinka moni pelaajista vierailee kentällä?

Joukkueen laaja kokoonpano on myös kokenut muutoksia. Viime kauden sisäisen pistepörssin voittaja Fafi jätti noppapaidan, samoin toiseksi sijoittunut Blackeye. Joukkueen hyökkäyskalusto näyttää silti paperilla hyvin varteenotettavalta; kokeneet sambu2, pitsu, N.Gin ja MoomBaZ sekä edellissesongin Superliigassa hienosti pisteitä mättänyt Kaakkuri tähdittävät Oldien hyökkäystä.

Puolustukseen hankittu Maukka sekä jo jonkin aikaa Notorious-nutussa pelanneet Horst ja cero lienevät suurimmat palaset joukkueen puolustusta, jonka täytyy tiivistyä viime kaudesta roimasti. Mikäli puolustuspeli saadaan kuntoon, on joukkueella kaikki eväät edetä pudotuspeleihin, mutta tasaisessa runkosarjan häntäpäässä tie vienee ennenaikaiselle talvilomalle runkosarjan sijalta yhdeksän.

Mitä seurata?

Yleinen pelitason kohentuminen – Mikäli Oldien viime kaudesta haluaa löytää jotakin myönteistä, ei suunta ole kuin ylöspäin. Joukkueen tila oli varsin sekava koko kauden ajan, ja se näkyi myös pelin tasossa ja sen myötä tilastoissa. Tällä kaudella joukkueen tulee ensiksi saada puolustuspelinsä totutulle tasolle ja sen myötä raapia tarvittavat pisteet pudotuspelipaikkaa varten.


10. Kauniit ja Rohkeat

Mitäpä olisi Kiekkoliiga-kausi ilman Kauniita ja Rohkeita. Nyky-Kiekkoliigan varhaisimmin Kiekkoliiga-taipaleensa aloittanut joukkue on ehtinyt olemaan mukana jo vuodesta 2008 – joskin kahden divarikauden jälkeen joukkue piti useamman kauden taukoa kiekkoliigailusta.

Viiden liigakautensa aikana KJR on onnistunut selvittämään tiensä pudotuspeleihin ainoastaan kerran, joten kyseessä on hyvin sisukas joukkue, jonka periksiantamattomuutta täytyy ihailla. On kuitenkin rehellisyyden nimissä todettava, että pudotuspelipaikka tälläkin kaudella taitanee olla liian kaukainen ajatus.


Tekeekö KJR yllätyksen etenemällä toisen kerran historiassaan Liigan pudotuspeleihin?

Joukkueen hyökkäyspäässä ehdottomasti tärkein pelaaja on TarG, jonka tulee kyetä parhaimpaansa, jotta KJR taistelee pisteistä sarjaotteluissa. Totuttuun tapaan Kauniiden ja Rohkeiden kokoonpano on laaja; viime kaudella kentällä kävi jopa 11 pelaajaa, ja tällä kertaa kokoonpanon muodostaa 16 yksilöä. TarG:n lisäksi hyökkäysvahvuutta pitää yllä kuitenkin suurimmalta osin joukkueen ikoni zälä, jolta täytyy myös odottaa hyvää kautta.

Pinkkipaitaisten puolustus koki viime kaudesta menetyksen, kun hiib vaihtoi pelimaisemat Syracuse Crunchiin. Tällä kaudella puolustusvastuun kantavat Kiekkoliigassa jo lähes 200 ottelua pelannut murrr, EC Kassel Huskiesista tuttu Hannu_, sekä .jorma., joten joukkueen vahvuudesta löytyy yllätysvoimaa jokaiseen otteluun.

Siltikin Kauniiden ja Rohkeiden tie kaudella 1/2019 päättyy todennäköisimmin runkosarjaan. On kuitenkin muistettava, että varsinkin Liigan häntäpäässä marginaalit ovat kovin pienet – yhtäkään joukkuetta ei voi sataprosenttisesti laskea ulos pudotuspeleistä, ennen kuin kaikki 18 ottelua on pelattu.

Mitä seurata?

TarG – Tarkan laukauksen omaava hyökkääjä on suuressa roolissa joukkueensa menestymisessä. Seuraa TarG:n sijoittumista hyökkäyspäässä ja eritoten tarkasti viuhuvaa laukausta.

Tietoja
Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu: 25.11.2018 22:17
Luettu: 1436 kertaa

Kommentit (2)

Falco, 25.11.2018 23:51
Tyylikäs ennakko jälleen kerran ratalta.
Trn, 25.11.2018 23:58
-b

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.