Top & Flop -katsaus

Artikkeli

Kuvahaun tulos haulle topflop

Kiekkoliigan kautta 2/2017 on pelattu kohta kolme jaksoa, joten on hyvä aika tehdä perinteinen Top & Flop -katsaus tähän asti kuluneesta sarjasta! Artikkeliin on rankattu viisi parasta suoriutujaa ja viisi joukkuetta, joiden kausi ei ole tähän mennessä onnistunut Lupaschukin syväanalyysin mukaisesti. Niin onnistujat kuin epäonnistujatkin on listattu sijoille yhdestä viiteen. Voit kommentoida omat mielipiteesi tämän kauden suorituksista tekstin alapuolelle!


1. Ravers

Alkukaudella Ravers onnistui keräämään 3 pistettä kolmesta ottelusta. Seitsemän maalia tehtynä ja 19 päästettynä. Ainut voitto oli suhteellisen matalalle kausiennakossa arvioitu Anaheim Mighty Ducks. Tämän jälkeen jengissä rupesi pikkuhiljaa tapahtumaan; Rodrikin pääsi kapakasta kiekkoon ja seitsemän ottelun voittoputki alkoi heti. Joukkue aloitti pelaamisen kokoonpanolla snidi/Ilja Rodr - Holden/Saku/zuper linjalla, mutta jengin kokoonpano on jo tiivistetty neljään pelaajaan varsin tiukasti. Rodr (yp), ja loput hyökit ovat enää ne pelaavat pelurit. Tulosta on tullut erittäin hyvin ja zuper jahtaa jo toista pistepörssin voittoa Sakun hyökätessä vierellä. Holden on tehnyt erittäin _ilmiöimäistä_ työtä ylemmän pakin tontilla, koska nuo kaksi veijaria osaavat kyllä jättää puolustamisen väliin ja ei Rodrkaan ole mikään stay-at-home-puolustaja. Tällä hetkellä Ravers on sijalla 2 runkosarjassa, mutta he ovat todennäköisesti ensimmäisiä kauden loputtua. Ylivoimaisesti eniten maaleja (5.45 p/o) ja puolustuskin on ollut yksi Liigan parhaista. Hyökkäyksellä kohti mitalipelejä.

2. HC Tyrmäys

HC Tyrmäys ei yllättäen lähtenyt tähän kauteen niinkään heikosta asemasta ennakkoa katsellen kuin aikaisempiin kausiin. Tyrmäys on pitkään ollut jo se heittopussi tai helppo vastus runkosarjassa, mutta tällä kaudella Hjerpe-Tanguay-kaksikko ovat tehneet vallan hyvää duunia hyökkäysosastolla, toki ei pidä unohtaa sanforia. sanfor pelaa ehkä sitä täydellisintä runkosarjaansa, mitä hän on vaan ikinä pelannut. Taitaa henkilökohtainen piste-ennätyskin olla mennyt rikki tai menossa, te voitte tarkistaa! No jos näitä muitakin kehutaan niin kai sitä pitää sydistäkin kehua, koska joukkuepelihän tämä on. sydiksellä on toki niin paljon kokemusta jo kovista peleistä, että jätetään hänen kehut hyvään yhteistyöhön koko nelikon kesken; kaikki varmasti tietävät, kuinka varma puolustaja sydis on. Toki kyllähän hän osaa myös pelata CS:GO-peliä ja olla hemmetin mukava pelikaveri, mutta tästä saa nauttia vain minä kirjoittajana ja muut tyrmäysläiset! Tyrmäyksen maalintekotarkkuus on ollut toiseksi parasta tällä kaudella, sillä 30% kudeista on mennyt maaliin asti ja puolustuksen suunnalta vain keskimäärin 2.5 maalia ottelua kohden. Tyrmäys pyrkiikin kotiasemaan pleijareissa ja tällä kaudella jokainen ottaa varmasti heidät vastaan hieman eri asenteella kuin "jes".

3. stem (Oklahoma City Thunder)

jlo:n mukaan kiekon komein peluri stem on palannut taas tasolleen ja taistelee runkosarjan pistepörssin voitosta. stem on tehnyt 22 otteluun huimat 84 pistettä, 43 maalia ja 41 syöttöä. Joukkueen sisäinen pistepörssi saattaa hieman hämätä toki, koska shed on tehnyt myös hyvää jälkeä stemin takana, mutta viisi ottelua vähemmän pelanneena ero on ymmärrettävä. stem on jo kertaalleen voittanut liigan maalipörssin, mutta koska edelliskerrasta on jo 5 vuotta aikaa, niin varmasti stem tekee kaikkensa voittaakseen sen ja myös jlo auttaa häntä saunomisessa ja kädenväännöissä sen suhteen. Tiukka kamppailu tulossa pistepörssistä!

4. Romuluut

1-2-3 ROMU. Tätä kuultiin usein kauden alussa, mutta nyt on meno hieman hiipunut. Runkosarjan neljäntenä tällä hetkellä telttaansa pitävä ROMU pelasi liigan parhaimman alkukauden. 13 ottelua, 11-1-1, ja tasapelin jatkoaikakin päättyi voittoon. Eli vain kerran jäi ensimmäisestä kolmestatoista ottelusta ilman pisteitä. Debyyttijengille aika hieno saavutus, vaikka jengi onkin täynnä entisiä liigapelureita. Spliff-patiNash-wilz -nelikko on pyörinyt aikalailla koko kauden kentällä ja miksipä ei. Heidän pelityyli näyttää vastaavan Raversien tämän hetkistä pelityyliä, kun kolme hyökkääjää pelaa ja yksi pakittelee, ehkä se on se juttu tulevaisuudessa. Romujen kärkisijan tosiaan neloseksi laski viimeiset kuusi peliä, joista tuli vain kaksi voittoa ja toinen niistä jatkoajalla. Alkukauden ne komeat 1-2-3 ROMU huudot ovatkin hiipuneet kauden mittaan. Pudotuspelit lähestyvät nopeasti; miten koppa kestää ne tärkeimmät pelit? Romujen koko kokoonpano on täynnä osaamista ja heidän tilastotkin näyttävät ne. 51 maalia päästettynä 19 otteluun noin nuorella kokoonpanolla on aika hyvä saavutus ja +/- ero on 35 eli se maalimäärä on 89 hitaimmille!

5. Genesis

Jengi jonka kaikki jo luuli lopettavan, rehasi itsensä melko korkealle jo. Tällä hetkellä kuudentena keikkuva Genesis on ollut monille erittäin ärsyttävä vastustaja, koska heitä vastaan täytyi jonottaa kauemmin peliä kuin joltain Justin Bieberiltä nimmaria. Kahdeksan ensimmäistä peliään DL päivänä pelannut jengi on pelannut erittäin virkistävästi olosuhteet huomioon ottaen. Heittopussista pudotuspelikandidaatiksi on vaikea päästä tuoreella kokoonpanolla näinä päivinä. Alkukausi oli hieman nihkeä, mutta viimeiseen 11 otteluun Genesis on pelannut vain kaksi ottelua ilman pisteitä palkintona. Joukkue on myös pelannut laajalla kokoonpanolla koko kauden, mutta eniten sieltä loistaa kaksi nimeä. Peak on vakiinnuttanut asemansa liigan kärkihyökkääjienn parissa, koska kovin moni ei pysty uutta joukkuetta kannattelemaan ja tekemään 31 maalia siinä missä muu jengi 35 nopealla päässälaskulla. Toinen nimi on Hytönen, joka on toki pelannut hyvin, mutta saanut näinkin loistavan kokoonpanon aikaan. Joukkueen pelurit ovat hyviä ja pelituntumakin kova. En silti usko, että tällä kaudella mitaleille päästään.

1. The Presidents

Tiukasta pelitaktiikasta tunnettu Presidents on ollut tällä kaudella erittäin hyvä ja erittäin huono. Välillä on ollut neljän ottelun voittoputkia ja välillä kuuden ottelun tappioputkia. Pudotuspelien tyylistä peliä pelaava Presidents on ollut kyllä erittäin vaisu tällä kaudella, vaikka joukkueen 4 parasta pelaajaa ovat kaikki pelanneet hyvät määrät otteluita. Nämä pelaajat eivät ole toki kaikkia pelejä pelanneet yhdessä, mutta korvaajienkin pitäisi olla varsin hyvin pelaavia pelureita. Presidentsien sijoitus on tällä hetkellä 10. ja alkukauden pelien perusteella oikea tulos olisi enemminkin noin 5. En tiedä mikä on mennyt pieleen, kun ei oikein voi pelaajiakaan syyttää tehojenkaan puolesta. Kurinkin pitäisi olla kunnossa.

2. Manhattan

Tähtikokoonpano, kiekon paras maalintekijä ja puolustaja kokoonpanossa? Eihän tässä voi mikään mennä väärin enää? Reto lähti ja aktiivisuus on ollut todella kehnoa. Tällä hetkellä 9. sijalla oleva Manhattan on ollut pettymys kaikin puolin. Epäonnistuneet paikkausvärvit ja aktiivisuus huonoa. Mikään ei onnistu ja turpaan otetaan suurilla numeroilla. Jotakin kertoo myös se, että hätävärväyksiä joudutaan tekemään ensimmäisestä katsojasta, joka silmään osuu. Toivottavasti Oikean värvi toisi jengille jotain puhtia pelaamiseen, koska näillä otteilla ei pudotuspeleihin mennä.

3. Anaheim Mighty Ducks

Anaheim näyttää tällä pelillä pärjäävän vaan yhdessä tilastossa ja se on imagokysely, ei sillä, että se ketään muita jengejä haittaisi! Mutta kolmatta kautta mateleva ankkalauma kun pitää samaa kokoonpanoa, muttei pelijalka enää vipata tai kiekkoranne. Viidesti vain tällä kaudella täydet pisteet saaneen ankkalauman pudotuspelit näyttävät olevan kaukana, vaikka joukkueelta sitä olisi voinut odottaa. Sama rosteri, pelurit, mutta huono tulos. Ratakses ei voi olla ensimmäisenä sisäisessä pistepörssissä puolustajan tontilta valitettavasti. On teillä sen verran puolustava taktiikka. Hyökit tehkää ja puolustakaa myös!

4. SC Bern

Lehdistötiedotteessa juhlittiin kultaa vuoden alussa (viime kaudella) ja pärjättiinkin erittäin hyvin runkosarjassa, mutta nyt on heikkoa ollut! kuminalli on kyllä pitänyt henkilökohtaisen tasonsa yllä Jopin siinä puolustavana hyökkääjänä varmistellen, mutta puolustus on ollut sitten kehnoa. Olikohan erittäin heikot hermot omaava pakkipari emil-Kapanen huono valinta vai sotkiko joku Circlen tietokoneen, kun hän ei ole päässyt paljoa peleille taikka komentamaan? Pudotuspelit ovat Berniltä enemmän kuin kaukana ja tärkeimpänä olisi tällä hetkellä parantaa peliä ja pelikuria ensi kautta varten.

5. Zips Don't Lie

Superliigan mestarina Kiekkoliigaan tullut ZDL tai Zips Don't Lie ei ole säväyttänyt millään osa-alueella tällä kaudella. Rosteri on rakoillut ja hätävärvejäkin on tehty. Epäaktiivusuus painaa, mutta plussana pelien pelaamisen halukkuus on säilynyt. Alkukausi oli todella huono Zipseille kuuden ottelun tappioputkella, mutta viime aikoina on hieman valoa tullut tunneliinkin mm. OKC:n 2-1 voitolla. Melko pitkään samat jätkät ovat jollakin tavalla kiekossa olleet tekemisissä, joten nykyistä 13. sijaa voidaan pitää pettymyksenä. Vai näkyykö tässä Kiekkoliigan ja Superliigan ero?

Tietoja
Kirjoittanut: Lupaschuk
Julkaistu: 26.04.2017 21:06
Luettu: 1697 kertaa

Kommentit (5)

tättäpupu, 26.04.2017 21:16
tää oli hyvä kirjotus, pitkästä aikaa
emill, 27.04.2017 00:32
"Olikohan erittäin heikot hermot omaava pakkipari emil-Kapanen huono valinta" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
tättäpupu, 27.04.2017 11:49
Oli bernin onni että sait pelikieltoa ku oot niin huono, tai lensit myös teamista pihalle
Spliff, 27.04.2017 21:41
kiinnostaa kiekkoteevee
emill, 27.04.2017 23:30
:D spliff parast? ja tättäpupu enkai mä lentäny mihkää

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.