Kiekko.tk -pelaajat, jotka ovat esiintyneet jääkiekon MM-kisoissa

Artikkeli

Kiekko.tk on ollut pelin historian alkuajoista asti raudanlujien kiekkofanien suosikkipelejä. Vaikka pelin suosio onkin hiipunut viime vuosina huippuaikojen loistostaan, niin onpa Kiekko toiminut omanlaisena kasvualustana tunnetuille suomalaisille jääkiekkoilijoille. Näistä osa on esiintynyt jopa Suomen joukkueessa jääkiekon MM-kisoissa.

Tässä artikkelissa käymme läpi tunnettuja ja vähemmän tunnettuja suomalaisia jääkiekkoilijoita, jotka ovat pelanneet tätä meidän kaikkien yhteistä peliä.

Jääkiekon MM-finaali ratkaistiin Kiekko.tk:n opeilla?

Huippukautta NHL-jäillä pelaava Mikael Granlund lienee se tunnetuin Kiekko.tk:ta pelannut suomalaiskiekkoilija. Tämä tapahtui tosin jo ennen miehen suurtekoja SM-liigassa, MM-jäillä ja NHL:ssä, kun Oulusta kotoisin oleva hyökkääjä pelasi vielä Oulun Kärppien organisaatiossa.

Kärppä- ja Kiekko.tk aikojen jälkeen Granlund johdatti Suomen jääkiekon maailmanmestaruuteen kevään 2011 MM-kisoissa. Monille kiekkofaneille jäi parhaiten mieleen näistä kisoista oululaistaiturin näyttävä ilmaveivimaali välieräottelussa Venäjää vastaan. Todelliset kiekkoniilot saattavat kuitenkin muistaa erityisen hyvin MM-finaaliottelun, jossa Granlundin syöttämä Janne Pesosen 4-1 maali katkaisi Suomen finaalivastustajan Ruotsin selkärangan lopullisesti. Kiekkoliigan virallisella #kiekkoliiga -kanavalla käytiinkin vilkasta keskustelua maalista, sillä syöttihän Granlund kyseisen osuman Kiekosta varsin tutulla päätylaitapassilla. Coincidence? I think not.

Granlundin näyte kiekkotaidoistaan alkaa alla näkyvästä videosta n. 5:38 kohdalla.

Kiekkoverta myös nuorten MM-kisoissa

Suomi juhli jääkiekon nuorten maailmanmestaruutta kotikisoissaan 2016. Harvempi kiekkopelaaja kuitenkaan tietää, että yksi mestaruusjoukkueen avainpelaajista oli varsin tunnettu puolustaja Kiekko.tk:sta. Pidettäköön tämän MM-sankarin Kiekko.tk -henkilöllisyys salassa, mutta MM-joukkueessa puolustaja tunnettiin nimellä Vili Saarijärvi.

Saarijärvi oli nuorten MM-kisoissa Suomen avainpuolustaja yhdessä Olli Juolevin kanssa, joten mistään aivan rivipelaajasta ei ollut toden totta kyse. Saarijärvi nousi esiin nuorten MM-finaalin kolmannessa erässä, kun kylmäpäinen hämylämäri ylivoimapelin viivapelaajana avasi laukaisuväylän kohti Venäjän maalia. Saarijärven laukauksen maaliin ohjasi Mikko Rantanen, jonka maali siirsi Suomen finaalin päätöserässä hetkelliseen 3-2 johtoon. 

Tämä taitava kiekollinen puolustaja pelaa tänä päivänä Detroit Red Wingsin NHL-organisaation riveissä.

Useampikin liigapelaaja sirklannut Kiekko.tk:ssa

Tunnettujen MM-kisapelaajien ohella Kiekko.tk -edustusta on nähty runsain mitoin myös kotimaisen jääkiekkoliigan otteluissa.

Yksi tunnetuimmista liigakentillä maaleja tykittäneistä Kiekko.tk -kasvateista on tänä päivänä Tanskan liigassa pelaava Petri Lammassaari. SM-liigassa Lukkoa, Bluesia ja Kalpaa edustanut Lammassaari nähtiin myös Kiekossa hyökkääjän paikalla Kiekko.tk:n alkuaikoina vuosina 2005-2006. Tällöin Lammassaari pelasi ensimmäistä kauttaan Lukon SM-liigajoukkueen mukana, joten mies ehtikin hakemaan mukavasti maalinteko-oppeja nettilätkän puolelta.

Toinen tunnettu liigakiekkoilija Tommi Paakkolanvaara on pelannut Suomen liigakentillä lähes 600 ottelua. Vähintään yhtä paljon tälle kokeneelle keskushyökkääjälle kertyi otteluita Kiekko.tk:ssa, sillä mies tunnettiin varsin aktiivisena nettikiekon pelaajana. Paakkolanvaaran meriittilistalta löytyvät mm. 3 A-maajoukkueottelua sekä 4 SM-kultaa Oulun Kärppien riveissä.

Kaikista parhaiten ainakin Kiekkoliigassa pelanneet muistanevat NHL-jäilläkin esiintyneen Michael Keräsen, joka pelasi vuosina 2007-2009 yhteensä 82 Kiekkoliigan alaista ottelua. Kuluneen kauden Keränen pelasi kasvattiseurassaan Tampereen Ilveksessä. Kiekkoliiga-väriä on nähty siis myös aina NHL-jäillä asti!

Eniten otteluita Kiekkoliigan alaisuudessa pelannut jääkiekkoilija on tiettävästi Mikkelin Jukureissa pelaava Teemu Henritius. Kiekko-Vantaassa jääkiekkoilijan uransa aloittanut keskushyökkääjä on esiintynyt kirjoitushetkellä lähes 200:ssa Kiekkoliiga-ottelussa, ja lisää voi olla näköpiirissä tulevaisuudessa.

Mitä Kiekko.tk on opettanut jääkiekkoilijoille?

Vaikka Kiekko.tk:n vertaaminen IRL-jääkiekkoon voi tuntua ainakin kyynisimmistä varsin kaukaa haetulta yhtälöltä, niin yhtäläisyyksiäkin näiden kahden pelin välillä on nähtävissä. Aiemmin mainitut päätylaitapassit ja ilmaveivit ovat toki tuttuja jokaiselle kiekottajalle, mutta tärkeimmät kiekko-opit saadaan todennäköisesti näiden – kieltämättä tyylikkäiden – kikkojen ulkopuolelta.

Kiekko.tk opettaa pelaajilleen samoja arvoja, kuin oikeassa jääkiekkojoukkueessa pelaaminen. Joukkuepelin ja yhteishengen tärkeys ovat olleet aina avaintekijöitä joukkueissa, jotka tavoittelevat menestystä Kiekossa ja Kiekkoliigassa. Näin etenkin Kiekon alkuaikoina 2004-2010, jolloin kilpailu Kiekkoliigan paikoista oli ennennäkemättömän kovaa. Kilpailu oli itse asiassa niin kovaa, että laadukkaita joukkueita jouduttiin jättämään armottomasti Kiekkoliigan karsintojen ulkopuolelle kausi toisensa jälkeen. Näin vain vahvimmat pelaajat ja joukkueet jäivät jäljelle. Tämä jos mikä opetti monille pelaajille kilpailuhenkisyyden ja joukkuekemian tärkeyttä jopa nettikiekossa.

Kiekkoliiga lienee opettanut pelaajilleen myös asiallista käyttäytymistä kanssapelaajia kohtaan sekä sovittujen aikataulujen ja Kiekkoliigan sääntöjen noudattamista. Ottelut on pelattava tiettyjen aikarajojen puitteissa, ja huonokäytöksiset pelaajat sekä joukkueet ovat joutuneet etsimään uutta pelipaikkaa heikompi tasoisista kiekkosarjoista.

Kiekko.tk ja jääkiekko – mikä oivallinen pari?

Kun olemme viimein kiistattomasti todenneet Kiekko.tk:n ja Suomen jääkiekkomenestyksen ilmiselvän yhteyden toisiinsa, niin onkin hyvä pysähtyä pohtimaan, kuinka paljon Kiekko.tk on tyydyttänyt suomalaisten – ja miksipäs ei myös ulkomaalaisten – kiekkofanien pelihaluja. Olihan Kiekko.tk ennen NHL-pelisarjan online-version suosion kasvua ainoa yhteisölliseen nettikiekkoon erikoistunut peli. Jääkiekon ystävien innostus peliä kohtaan on näkynyt erityisen hyvin pelaajien valitsemissa nimimerkeissä, sillä ovathan esimerkiksi NHL-pelaajien sukunimistä väännellyt nimimerkit olleet kestosuosikkeja pelaajien keskuudessa.

Vaikka aivan Kiekon parhaiden pelaajien joukosta ei jääkiekkoammattilaisia – ainakaan allekirjoittaneen lähteiden mukaan löydykään – niin Kiekossa esiintyneitä suhteellisen nimekkäitä jääkiekkopelaajia löytyy kuitenkin varsin mukavasti. Tämä onkin ylpeydenaihe niin Kiekolle, kuin Kiekkoliigalle.

Loppukevennyksenä muistutettakoon Kajaanin Hokin puolustajasta Samuli Tanhuasta, joka kertoi Kajaanin Hokin joulukalenterissa, ettei mies koskaan päässyt Eliteksi Kiekko.tk:ssa. Kuka pystyy yhtymään tämän miehen suorastaan riipivään tuskaan?

Tietoja
Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu: 14.03.2017 19:29
Luettu: 7649 kertaa

Kommentit (6)

Spears, 15.03.2017 18:52
Erittäin mielenkiintoinen teksti! Vielä enemmän ihmettelin, että keneltä tämmöinen tuli :D
vanil, 04.04.2017 13:58
Muutama tälläkin hetkellä kovaa uraa tekevä entinen kiekko.tk:n pelaaja olisi täällä vielä tiedossa. Jääkööt he ja heidän nimimerkkinsä kuitenkin suurelta yleisöltä salaisuudeksi :)
Greippi, 04.04.2017 15:38
Vanil: Lähteet jakoon saunaillassa.
vanil, 04.04.2017 15:49
Sovitaan näin Greippi!
Virkiä, 06.04.2017 16:07
Pelicansin Juhani Tyrväinen myös oli pidetty pelikaveri myös kikessä.
Fice, 10.05.2017 09:52
Korpisalon Joonaksella myös lyhyt kikeura alkuajoilta, terkkuja isoveli Dicelle.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.