Kausi 2/2017 alkaa!

Artikkeli

 

Kiekkoliigan kausi XLIII pyörähtää käyntiin. Kolmatta kertaa liigamme historiassa joukkueet pelaavat vain yhdessä sarjassa, kun vuonna 2004 ja vuoden 2017 ensimmäisellä kaudella – siis viime kaudella – ainoa sarjataso oli Liiga. Kausi 2/2017 on muutenkin hyvin mielenkiintoinen uusine joukkueineen ja historiallisen intensiivisen otteluohjelman myötä.

Kiekkoliigaan myönnettiin tälle kaudelle seitsemän sarjapaikkaa. Uudet joukkueet sisältävät vanhoja tuttuja Kiekkoliiga-konkareita sekä mielenkiintoisia uusia naamoja, jotka ovat niittäneet menestystä muissa liigoissa. Runkosarjassa joukkueille kertyy jopa 30 ottelua, jollaista pelimäärää ei ole nähty koko Kiekkoliigan aikana. Esimerkiksi kotimaisessa Suomi-sarjassa sama määrä joukkueita pelaa 36 ottelua runkosarjassa, joten lähestymme oikean maailman jääkiekkosarjojen pelimääriä! Pelitahti tulee eittämättä olemaan kova, mikä tuo niin haasteita kuin jännitystäkin joukkueiden liigataipaleelle.

Huima pelitahti – mitä haasteita se luo?

Runkosarjan pituus kaudella 2/2017 on yhdeksän viikkoa. Liigan 16 joukkuetta pelaavat kahdesti toisiaan vastaan, joten neljän 2-3 viikon mittaisen jakson aikana joukkueiden tulee pelata vähintään 7-8 ottelua. Tämä tarkoittaa keskimääräisesti noin yhtä Kiekkoliiga-ottelua joka toinen päivä, mutta luonnollisesti monet joukkueet pelaavat useamman pelin saman päivän aikana.

Jotkut joukkueet Kiekkoliigan historian aikana ovat keskittäneet pelinsä lähes ainoastaan sunnuntai-iltoihin. Tulevalla kaudella tämä trendi ei voi jatkua yhtä vahvana, sillä esimerkiksi seitsemän ottelun jättäminen viimeiselle päivälle voi olla liian suuri taakka. Otetaan siis tiukka ote pelaamiseen muinakin päivinä, jotta välttyisimme turhilta pelaamattomien otteluiden selvittelyiltä ja miinuspisteiltä.

Otteluiden pelaamisessa ajallaan auttaa Kiekkoliigan oma Whatsapp-ryhmä, jossa joukkueet voivat helposti sopia otteluiden pelaamisaikoja. Samalla johtokunta voi Whatsapp-aktiivisuuden avulla tehdä omia johtopäätöksiään joukkueiden kokonaisaktiivisuudesta pelaamattomien otteluiden selvittelyissä. Kun joukkueet aloittavat heti ensimmäisistä päivistä kelvollisella aktiivisuudella, pelimääristä ei muotoudu stressiä.


Kahdeksan vuotta sitten Divarissa nähtiin jopa 24 joukkuetta, mutta tuolloin pelattiin vain yksinkertainen sarja.

Huima pelitahti – mitä myönteistä se tuo?

Monet joukkueet Kiekkoliigassa aloittavat liigaotteluiden pelaamisen heti kovalla sykkeellä – onhan uutta kautta odoteltu joissain tapauksissa useita viikkoja. Tuhti pelimäärä tuo joukkueille paljon pelattavaa verrattuna esimerkiksi joihinkin kausiin, kun joukkueet ovat pelanneet jopa alle 20 ottelua runkosarjassa.

Kolmenkymmenen ottelun runkosarja tuo myös aivan omanlaisen vivahteen liigapelaamiseen. Rankan runkosarjan jälkeen on totisesti eroteltu jyvät akanoista, eikä pudotuspelijoukkueissa ole mitään jossiteltavaa. Lisäksi 16 joukkueen kivenkovassa sarjassa säälipudotuspeleihinkin selviytymistä voidaan pitää hienona saavutuksena!

On myös jännittävää nähdä, uhitteleeko kukaan Tenkratin 143 pisteen runkosarjaennätystä. Tuon ennätyksen aikaan Kiekko oli toki täysin erilainen, sillä kyseinen hyökkääjä tehtaili huiman pistemäärän vain 11 ottelussa. Kolmessakymmenessä ottelussa tuota pistemäärää voidaan kuitenkin lähestyä; kaudella 1/2017 pistepörssin voittaja Reto iski tehoja 4,25 pisteen keskiarvolla, kun nyt alkavalla kaudella 144 pisteen ennätykseen vaaditaan pistekeskiarvoksi 3,83.


Tiedätkö, kenen nimissä on tämä modernin ajan Kiekon piste-ennätys Liigan runkosarjassa?

Kiekkoliigan kaudesta 2/2017 on siis tulossa kaikilta puoliltaan mielenkiintoinen! Kiekkoliiga-huoneet täyttävät Kiekon aulan huonelistan ja useat kymmenet katsojat jännittävät otteluiden lopputuloksia. Muistetaan myös, että Kiekon virallisena liigana haluamme osoittaa käytöksellämmekin asemamme kiekkoskenessä.

Hauskoja ja jännittäviä liigapelejä kaikille tasapuolisesti!

-Kiekkoliigan johtokunta

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 12.03.2017 23:36
Luettu: 1410 kertaa

Kommentit (5)

Darp, 13.03.2017 14:15
yllepa 2/12 MY LOVE YLLE
bartowski, 13.03.2017 16:54
Tosta maalimäärästä jo arvas ettei kyseessä voi olla ku yllepa.
Tempura, 14.03.2017 17:43
hyvä juttu mutta kiinnostaisi kyllä tietää, miten kuvien mittasuhteet voi saada noin pieleen :D
vanil, 10.04.2017 17:39
Eikös nämä ole Fioldur:in tehopisteet?
vanil, 10.04.2017 17:41
Tarkistamatta paras, ei sitten lähelläkään. Yllepahan se.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.