Kauden 3/2016 päätösteksti

Artikkeli


Kiekkoliigan 41. kausi saatiin päätökseen noin kolmen kuukauden rupeaman jälkeen. Kauden aikana elokuun lämpimät päivät ehtivät jo vaihtua marraskuisiin pimeisiin iltoihin, mutta kiekkokaukaloissa tunnelma vain kiihtyi sarjojen ratkaisupelien muodossa. Tässä päätöstekstissä käydään läpi niin Liigan kuin Divarinkin keskeisimmät tapahtumat kaudelta 3/2016.

Liiga


Kiekon virallisen liigan korkeimmalla sarjatasolla kauteen lähdettiin kymmenen joukkueen voimin. Joukkueista kahdeksan suoritti kautensa kunnialla loppuun, kun liiganousija Caribbean ja jo legendaariseksi muotoutunut joukkue PePo jättivät kautensa kesken. Pudotuspelien jälkeen sijoitukset näyttivät seuraavilta:

Kultaa: Ravers
Hopeaa: Oklahoma City Thunder
Pronssia: HC Tyrmäys
4. HC RoikkuLämy
5. Avengers
6. Huittisten Huima
7. Ärsytetty Karhu
8. Anaheim Mighty Ducks
(9. PePo)
(10. Caribbean)

Kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin Kiekkoliiga-kentille palannut Ravers kirkasti kauden 2/16 Divarin hopeiset mitalit kultaisiksi heti nousukaudellaan. Liigan kausiennakossa joukkue ennustettiin runkosarjassa toiselle sijalle heti PePo:n jälkeen, mutta pahimman kilpakumppanin jättäessä leikin sikseen runkosarjan piikkipaikka heltisi kahden pisteen erolla Avengersiin. Pudotuspeleissä Ravers tiivisti kokoonpanoaan ja nelikolla Holden - Saku - Rodr - Ilja joukkue koki pelaamissaan 12 pudotuspeliottelussa vain kolme tappiota. Pudotuspeleissä joukkue kohtasi ensimmäisellä kierroksella Anaheim Mighty Ducksin (3-0), välierissä jo lähellä finaalipaikkaa käyneen HC RoikkuLämyn (3-2) ja finaaliotteluissa Oklahoma City Thunderin, joka kaatui otteluvoitoin 3-1. Ravers pokkasi myös useita joukkue- ja pelaajakohtaisia palkintoja, jotka löytyvät tämän kirjoituksen alta Palkintogaala-kirjoituksesta. Lämpimät onnittelut mestareille!

Hopeamitaleille ylsi viimein finaalipaikan lunastanut Oklahoma City Thunder. Runkosarjassa vasta seitsemännelle sijalle sijoittunut joukkue aloitti varsinaisen pelaamisen vasta pudotuspeleissä, kun puolivälieräkierroksella vastaan asettunut Avengers kaatui hieman yllättäenkin suoraan kolmessa ottelussa. Välierissä käytiin kova kapina HC Tyrmäyksen ja Oklahoman välisessä sarjassa; viidenteen otteluun venynyt sarja sai ratkaisunsa vasta viimeisen erän viimeisellä peliminuutilla, kun jlo vapautti laukauksensa siniviivalta maalin perukoille. Pudotuspeleissä OKC:n suurimman vastuun kantoi nelikko stem - pati - Bisc - jlo, mutta onnittelut hopeisista mitaleista ovat paikallaan jokaiselle joukkueen jäsenelle!

Noin viiden vuoden ajan Kiekkoliigan alaisuudessa pelannut HC Tyrmäys järjesti ehkäpä suurimman yllätyksen vallatessaan pudotuspelien kolmannen sijan. Vahvoja esityksiä runkosarjassa näyttänyt joukkue sijoittui runkopelien jälkeen neljänneksi ja jatkoi samoja otteita myös puolivälierissä kaataessaan Ärsytetyn Karhun otteluvoitoin 3-1. Välierissä perinteinen joukkue laittoi todella hyvin kampoihin tulevalle hopeamitalistille Oklahomalle, mutta joutui pettymään ratkaisevassa ottelussa. Mitalinnälkäisenä HC Tyrmäys kuitenkin halusi päättää kautensa iloisiin tunnelmiin ja onnistuikin siinä, kun HC RoikkuLämy sai osakseen kirvelevän neljännen sijan pronssiottelussa. Ottelusta kehkeytyikin varsinainen trilleri, kun ratkaisua haettiin kolmannesta jatkoerästä. HC Tyrmäyksen sankariksi nousi lopulta joukkueen pitkäaikainen teholinko Hjerpe, joka ratkaisi joukkueelleen pronssimitalit. Suuret onnittelut vihdoin mitaleita saalistaneelle Tyrmäys-ryhmälle!

Divari


Kiekkoliigan alemmalla sarjatasolla Divarissa kausi lähti liikkeelle yhdentoista joukkueen voimin. Kuten Liigassa myös Divarissa nähtiin lopulta kaksi harmillista kaatumistapausta, kun perinteinen joukkue Mensa Club Finland ja sekaisessa tilassa kauteen lähtenyt Nordic Frost eivät kyenneet pelaamaan divarikauttaan loppuun. Divarin pudotuspelien jälkeen sijoitukset olivat seuraavat:

Kultaa: Blackhawks
Hopeaa: Team Sahara
Pronssia: Norfolk Admirals
4. Siniviiva HT

5. Kauniit ja Rohkeat
6. Los Angeles Kings
7. Rovers
8. Brazil
9. Aurinkolaulu
(10. Mensa Club Finland)
(11. Nordic Frost)

Selkeänä ennakkosuosikkina Divariin lähtenyt Blackhawks pokkasi odotetusti niin runkosarjan voiton kuin lopulta mestaruudenkin. Runkosarjassa ainoastaan yhden suoran tappion kärsinyt joukkue jatkoi hyviä peliesityksiä puolivälierissä ja välierissä, kun Brazil kaatui otteluvoitoin 3-0 ja Norfolk Admirals voitoin 3-1. Liigaan kuuluvan kokoonpanon moottori alkoi ensimmäisen kerran yskähdellä ratkaisevimmassa paikassa, kun joukkue jäi kahden ottelun takaa-ajoasemaan finaalisarjassa Team Saharaa vastaan. Sahara olikin jo maalin päässä mestaruudesta sarjan neljännessä ottelussa, mutta Blackhawks onnistui kääntämään ottelusta jatkoaikavoiton ja porskutti lopulta mestaruuteen asti. Joukkueen pelaajilta löytyy mitaleita jo vaikka muille jakaa, mutta lämpimät onnittelut silti yhteen kauteen lopettaneelle joukkueelle mestaruudesta.

Hissiliikettä Liigan ja Divarin välillä vuosien saatossa esittänyt Team Sahara oli tällä kaudella vahvassa vireessä alemmalla sarjatasolla. Kausi päättyi hopeisiin mitaleihin ja joukkue sijoittui myös runkosarjassa Blackhawksin jälkeen toiseksi. Suurin kunnia joukkueen menestymisestä menee Bellarabille, joka sijoittui niin runkosarjan kuin pudotuspelienkin pistepörssissä Blackhawks-kaksikon taakse kolmanneksi. Saharan pudotuspeleistä oli muotoutumassa pannukakku jo puolivälierissä, kun seitsemänneksi runkosarjassa sijoittunut Rovers kiri kahden jatkoaikavoiton siivittämänä karkumatkalle. Sahara kuitenkin onnistui tiivistämään rivinsä ja eteni välieriin Siniviiva HT:a vastaan, joka kaatui otteluvoitoin 3-1. Finaaleissa tie nousi kuitenkin pystyyn Blackhawksia vastaan hienon taistelun jälkeen, joten joukkue voi olla ylpeä hopeisesta pystistään ja hakea hyvää tulosta myös Liigassa nyt alkavalla kaudella!

Pronssisille mitaleille Divarissa ylsi Norfolk Admirals. Uutena joukkueena Norfolk toi paljon uutta väriä Divariin ja epätasaisen runkosarjan jälkeen nousu pronssisille mitaleille oli pienimuotoinen yllätys. Joukkue lähti pudotuspeleihin runkosarjan kuudennelta sijalta ja kaatoi puolivälierissä yllätyksellisesti suoraan kolmessa ottelussa Kauniit ja Rohkeat, joka oli vienyt nimiinsä joukkueiden väliset runkosarjaottelut. Välierissä mestarijoukkue Blackhawksia vastaan Admirals onnistui voittamaan sarjan ensimmäisen ottelun, mutta lopulta ylivoimaisella kokoonpanolla operoinut chicagolaisryhmä oli selkeästi kahdesta joukkueesta vahvempi. Pronssiottelu oli tarkoitus käydä Siniviiva HT:a vastaan, mutta ottelua ei saatu pelattua ja syylliseksi tuomittiin sinivalkoinen ryhmä. Täten Norfolk Admirals otti heti ensimmäisellä kaudellaan mitalin Divarissa - suuret onnittelut joukkueelle, varsinkin Spearsille.


Kauden suurin yllätys nähtiin kuitenkin täysin muualla kuin kiekkokaukaloissa. Palkintogaalassa Kultainen kynä jaettiin uudelle johtokuntalaiselle sharbille, eikä henkilölle, jolle se olisi oikeasti kuulunut. Kyseinen pelaaja ottaakin mieluusti vastaan tarkkaan mietittyjä perusteluja pelaajilta, jotka myötävaikuttivat kyseiseen tulokseen.

Kiekkoliigan johtokunta kiittää (tästä huolimatta) lämpimästi pelaajia hyvin sujuneesta kaudesta ja toivottaa kaikille jatkaville joukkueille jännittävää ja uudistunutta Kiekkoliiga-kautta 1/2017! Samalla haluamme toivottaa hyvää jatkoa kaikille lopettaneille joukkueille ja kiittää kyseisten joukkueiden panoksesta liigamme eteen.

Mukavaa talvenodotusta ja hienoja kiekkohetkiä kaikille!

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 28.11.2016 01:34
Luettu: 1276 kertaa

Kommentit (1)

Lupaschuk, 28.11.2016 01:47
sharb Kultainen kynä? Please.. Viime kauden jälkeen luulin, että tykkäsitte musta, mutta mä ajattelen mustaa niinku Anssi Kela.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.