Divarin kausiennakko 3/16

Artikkeli

Kun Kiekkoliigan johtokunta sai viime kauden päätyttyä tietoja molempien sarjatasojen joukkueiden jatkamispäätöksistä, Divarin säilyminen toisena sarjaportaana oli selkeän uhan alla. Ilahduttavasti Divariin kuitenkin haki riittävä määrä laadukkaita joukkueita, joten perinteikästä ponnahduslautaa Kiekon arvostetuimpaan sarjaan ei tarvinnut haudata. Kausi 3/16 onkin poikkeuksellisen mielenkiintoinen, sillä ainoastaan neljä joukkuetta yhdestätoista pelasi myös viime kaudella Divarissa. Luvassa on monien pelaajien Kiekkoliiga-debyyttejä ja toisten paluita divarikaukaloihin vuosien jälkeen. Tässä tekstissä käydään jokaisen joukkueen ennakkoasetelmat kauteen lähdettäessä tärkeimmiltä osiltaan, ja kuten totuttua, joukkueet käydään läpi ammattimaisesti arvioitujen runkosarjasijoitusten mukaisesti.


1. Blackhawks

Vastikään perustettua Blackhawksia voidaan ilman epäröintiä kutsua keräilyjoukkueeksi, joita on nähty ennenkin Kiekkoliigan alaisuudessa. Parisen kuukautta vanhasta joukkueesta löytyy taitoa ja kokemusta vaikka muille jakaa ja se lähteekin ennakkosuosikkina taistelemaan noususta Liigaan. Aiempina vuosina Blackhawksin kaltaisten joukkueiden elinkaari on ollut suhteellisen lyhyt, mutta migin johtama joukkue voi hyvinkin tehdä poikkeuksen tähän sääntöön pelaamalla useamman kauden Kiekkoliigan alaisuudessa. On kuitenkin hyvä lisätä - jotta tästä johdatustekstistä ei tulisi kielteinen vaikutelma – että Blackhawks on yksi niistä joukkueista, joiden hakemisen myötä Divarin uusi kausi oli mahdollista aloittaa.

Blackhawksin tiiviistä kokoonpanosta löytyy 13 mitalia ja lähes 1000 ottelua Kiekkoliigan alaisuudesta. Lukemat eivät kuitenkaan jakaudu tasaisesti joukkueen pelaajien kesken, sillä esimerkiksi Sergio tekee debyyttinsä Kiekkoliigassa tällä kaudella mittavan Eliittiliigauran jälkeen. Poikkeuksellisen fyysisen pelitavan omaava ylempi puolustaja onkin mielenkiintoinen seurattava Divarissa, sillä bombo-nimimerkillä tunnettuutta keränneen pelaajan tulee nyt lunastaa odotuksia myös Kiekon virallisessa liigassa. Kiinnostavaa on myös nähdä, miten yhteispeli pakkipari hipazun kanssa toimii molempien ollessa vielä suhteellisen kokemattomia Kiekkoliiga-ympyröissä. Hyökkäyspäässä tuhoa kylvävät eren (Reto) ja migin lisäksi hieman vähemmän meritoituneet Ella ja Ardian, joilta voidaan odottaa hyviä tuloksia kokeneiden pelaajien rinnalla.

Nuoren joukkueen pelisysteemiä ja sen toteuttamista voidaan arvioida paremmin kauden kuluessa, mutta Blackhawksin materiaalilla useimmista otteluista on odotettavissa täydet kolme pistettä muutenkin. Joukkueessa on monipuolisia pelaajia, jotka pystyvät ottamaan vastuuta erilaisissa rooleissa – esimerkiksi migin on nähty pelaavan hyökkääjän roolissa kuin ylemmän puolustajankin tontilla, eikä ylemmän puolustajan Sergion hyökkäysavut ole jääneet huomaamatta. Divarissa tehokas hyökkäys on usein tärkein osa-alue, mutta ensi kauden mahdollista liigapaikkaa ajatellen katsojien kannattaa seurata sitä, miten Blackhawksin joukkuepuolustus suoriutuu jo Divarissa. Odotettavissa on katsojaystävällisiä maalikarkeloita ja on enemmän kuin todennäköistä, että innokas Blackhawks löytyy runkosarjan jälkeen piikkipaikalta.

Mitä seurata?

Sergio – Eliittiliigan paras ylempi puolustaja tekee debyyttinsä Kiekkoliigan alaisuudessa. Miten yhteispeli sujuu uudessa joukkueessa pitkän Eliittiliiga-ajanjakson jälkeen? Hankkiiko pitkään Cosmonautsissa ollut pelaaja heti menestystä, mikä jäi toisessa liigassa saamatta?

2. Norfolk Admirals

Täksi kaudeksi jälleen rivinsä kuntoon koonneen Norfolk Admiralsin vyöltä löytyy kultainen mitali Pro Leaguesta kaudelta 2/2015. Joukkue on sekoitus Kiekkoliiga- ja Pro League –kokemusta, mikä tekee siitä Roversin tapaan mielenkiintoisen joukkueen. Kahdeksan pelaajan kokoonpanolla kauteen lähtevältä joukkueelta voidaan odottaa vakuuttavia esityksiä vahvan materiaalin ja off-seasonin aktiivisuuden myötä.

Norfolkin hyökkäys- ja puolustuskalustot ovat hyvin paljon vahvempia kuin ensisilmäyksellä saattaa vaikuttaa. Hyökkäyssiniviivan yläpuolella usein taiturimaisesti operoiva peak omaa vankan kokemuksen Team Saharan paidasta ja autoplayssa usein tehoileva maalintekijä onkin valittu aiemmin Divarin parhaimmaksi hyökkääjäksi. Joukkueensa hyökkäystä kokemuksellaan johtavan peakin hyökkääjäkollegoina toimivat Eliittiliigan piste- ja maalipörssin voittanut nitrik ja Neymaar, joista ensimmäisenä mainittu kävi off-seasonilla pelaamassa muun muassa Oklahoma City Thunderin riveissä. Divarissa nähdään myös veljesparin kohtaaminen, kun Euroopan joukkuetta tämän vuoden World Cup V:ssä edustavat Bellerin ja nitrik ottavat yhteen Roversin ja Norfolkin välisessä ottelussa. Neymaar sen sijaan on nähty Duck-nimimerkillä mättämässä maaleja esimerkiksi Giantsin riveissä – hyökkääjältä odotetaan maaleja myös Divarissa b-pisteen tuntumasta.

Vahvan hyökkäyksen lisäksi Norfolkin puolustusmateriaalilla voisi hyvin menestyä Liigassakin. Esimerkiksi Eliittiliigassa keräilyjoukkue teamkamuissa puolustustaitojaan väläytellyt shed ottanee vastuuta hyvinkin paljon joukkueensa alempana puolustajana, mutta Neymaarin kanssa usein yhdessä pelannut Peto, joka on esittänyt hyviä otteita Pro Leaguessa, on myös hyvä valinta puolustavan puolustajan tontille. Rauhallisten puolustajien lisäksi puolustusrosterissa vaikuttavat Mensa Club Finlandista tuttu Chloe sekä Kovuus. Nähtäväksi jää, miten puolustusroolit jakautuvat pelaajien kesken, mutta se on varmaa, että vahvalla kokoonpanolla operoiva Admirals löytyy runkosarjan jälkeen kärkipaikoilta.

Mitä seurata?

peak – Todellinen maalintekijä, joka pystyy rankaisemaan melkeinpä mistä päin kenttää tahansa. Johtaa joukkueen vahvaa hyökkäystä – kyseisen pelaajan voi löytää runkosarjan päätteeksi pistepörssin ensimmäisiltä sijoilta.

3. Rovers

Aktiivisen off-seasonin jälkeen Kiekkoliigaan palaava Rovers on tervetullut paluujoukkue kauniin liigamme toiselle sarjatasolle. Yhdeksän kautta Kiekkoliigan alaisuudessa vuosina 2012-2015 pelannut joukkue ehti nousta kaudelle 1/2015 jo Liigaankin useamman kauden alempien sarjatasojen läpikäymisen jälkeen, mutta pettymys debyyttikaudella ajoi joukkueen lopulta jättämään sarjapaikkansa. Joukkueesta löytyy useita nousevia tähtiä, joiden on nähty esittävän taituruuttaan muissa liigoissa, ja nyt on aika vallata myös Kiekkoliigan kiekkoareenat. Nälkäinen joukkue lähtee varmasti motivoituneena ja innokkaana hyvin sujuneen kesätauon jälkeen hakemaan hyvää sijoitusta runkosarjassa, minkä se tuleekin hankkimaan.

Roversin kokoonpano on muuttunut lähes täydellisesti viime Kiekkoliiga-visiitistä. Joukkueenjohtaja fronda on koonnut yhteen aktiivisen ja kiinnostavan ryhmän, jolta voidaan odottaa paljon hyviä suorituksia tällä divarikaudella. Joukkueen ykköshyökkäys koostuu pääosin Pro Leaguen parhaimmista hyökkääjistä, mikä kertoo kyseisen sarjan tärkeydestä tälle pelille. Viime kaudella Pro Leaguen pyttyä nostelleen Kamloop Blazersin tehohyökkääjä TheDoctor nakutti vakuuttavat tehot 29 + 19 = 48 kymmenessä pudotuspeliottelussa ollen ylivoimaisesti tehokkain pelimies kyseisissä mittelöissä. Pronssimitalit kaukalossa voittaneen mutta kabinetissa menettäneen Sotilaspoliisikillan Anakin iski runkosarjassa 69 pistettä ollen kokonaispistepörssin kuudes. Lisäksi pientä taukoa liigailusta pitäneet Darren ja fujas kuuluvat joukkueensa hyökkäyskalustoon, jonka tulee onnistua Divarissa samaan tapaan kuin viime kauden Pro Leaguessakin.

Joukkueen puolustusvastuiden voidaan odottaa jakautuvan Roversin kokeneimman pelaajan frondan, Bellerinin ja vastahankitun Kaukon harteille. Lisäksi leveyttä puolustusrivistöön tuovat muutaman kauden Kiekkoliigassa pelannut KIKKAKaKe ja Granit. Usean Pro League –kauden pelannut Bellerin on monille varmasti tutumpi napsu-nimimerkillä ja potentiaali Kiekkoliigan parhaimmistoon nousemiseen kuluvien kausien aikana ei varmastikaan ole jäänyt huomaamatta useilta pelaajilta. Vielä Kiekkoliiga-peleissä kokematon mutta sitäkin innokkaampi ryhmittymä tulee yllättämään varmasti monet joukkueet sijoittumalla runkosarjassa kolmanneksi – kesätauolla harjoitetun yhteispelin ja yksilötaitojen myötä.

Mitä seurata?

TheDoctor – Ennakonkirjoittajan silmissä ehkäpä mielenkiintoisin pelaaja kauden 3/16 Divarissa. Esitti huikeita peliesityksiä Pro Leaguessa, ja nyt on aika jatkaa tehoilua kovatasoisemmassa Divarissa. Kiekkoliiga-debyyttinsä tekevä hyökkääjä on erinomainen esimerkki alasarjoista kuuluisuuteen nousevasta pelaajasta.

4. Mensa Club Finland

Viime kauden Divarissa kuudennelle runkosarjasijalle jäänyt Mensa Club Finland lähtee parantamaan suoritustaan muutaman muutoksen siivittämänä. Divarin puolivälierissä suoraan kolmessa ottelussa Huittisten Huimalle pudonneen joukkueen vahvuudesta putosivat pois muun muassa Norfolkiin siirtynyt puolustaja Chloe ja tehohyökkääjä Dumpe. Joukkue kuitenkin onnistui hankkimaan esimerkiksi Vesan, jolta on totuttu näkemään hyviä suorituksia hyökkäyspäässä. Yhtenäisestä kokoonpanosta löytyy potentiaalia runkosarjasijoituksen parantamiseen viime kauteen nähden.

Perinteisen Kiekkoliiga-joukkueen hyökkäys perustuu neljän pelaajan edesottamuksiin. Voodoo Peoplessa mainetta niittänyt Daasaman aktivoitunee jälleen syksyksi pelaamaan vaaleansinisten pelipaidassa, kun jo vuonna 2006 Kiekkoliigassa-debyyttinsä esittänyt Klee jatkaa joukkueensa kokoonpanossa, mutta oletettavasti suhteellisen pienellä pelimäärällä. Lisäksi jo mainitulta Vesalta odotetaan samanlaisia suorituksia kuin Pro Leaguesta viime kausilta, mikä varmasti onnistuukin taitavalta maalintekijältä. Viime kaudella kymmeneen otteluun 30 pistettä iskenyt huhuu tulee myös varmastikin saamaan peliaikaa tiiviissä kokoonpanossa. Joukkueen puolustuksessa ehdottomasti kokenein ja eniten saavuttanut pelaaja Nico tulee olemaan tärkeä lenkki Mensan kokoonpanossa – muilta osin joukkueen puolustus koostuu joukkueenjohtaja Samilan, Ronin ja Septicin peliesityksistä.

Joukkueen sisäisen pistepörssin viime kaudella voittaneen Dumpen menetys ei voi olla näkymättä ainakin jossain määrin joukkueen esityksissä. Dumpea korvaamaan hankitulta Vesalta voidaan kuitenkin odottaa noiden saappaiden täyttämistä, mikä vaatii noin 50 pisteen kautta. Tämä vaatii kuitenkin hyvää yhteispeliä esimerkiksi Daasamanin kanssa, joka muodosti vaarallisen hyökkäysparin Dumpen kanssa edelliskaudella. Uudistuneessa Divarissa joukkueen pelaajien kokemus tulee viemään älyköt kotiedun turvin pudotuspeleihin, joissa Mensa voi hyvinkin menestyä paremmin edelliskauteen nähden.

Mitä seurata?

Vesa – Viime kaudella Exoduksen riveissä Pro Leaguessa 51 pistettä 18 otteluun nakutellut hyökkääjä oli joukkueensa paras pelaaja. Nähdäänkö samanlaisia otteita myös Divarissa, jonne maalintekijä palaa yhden kauden syrjähypyn jälkeen? Vesan tärkein tehtävä on täyttää Dumpen jättämä aukko Mensan hyökkäyksessä – miten tämä onnistuu?

5. Brazil

Kaudella 2/16 Eliittiliigan runkosarjan neljänneltä sijalta pudotuspeleihin lähtenyt Brazil eteni vakuuttavasti pudotuspeleissä aina finaaleihin asti, joissa SC Bern kuitenkin veti pitemmän korren. Joukkueen kokoonpano ei ole kokenut hirvittäviä muutoksia Eliittiliiga-kauteen nähden, vaikka jotkin pelaajat eivät jatkakaan joukkueessa Kiekkoliigan alaisuudessa. Pari vuotta Eliittiliigassa pelannut joukkue on yksi niistä joukkueista, jotka hyvin todennäköisesti taistelevat ensimmäisellä kaudellaan myös hyvistä pudotuspelisijoista.

Brazilin hyökkäyksessä nähdään hyvin todennäköisesti kahden pelaajan näytöstä, kun hyökkääjäpari michu – Statham pyrkii jatkamaan samoja otteita Divarissa kuin Eliittiliigassa viime kaudella. Mielipiteitä ulosannillaan herättävä michu iski viime kaudella 23 otteluun 69 pistettä, kun aisapari Statham kirjautti itselleen 16 pistettä vähemmän. Pari löytyikin kokonaispistepörssin sijoilta 6. ja 11. Lisäksi joukkue on hankkinut taitavan maalintekijän Vallun riveihinsä, mutta vielä ei ole varmaa, päästetäänkö maalitykki irti myös divarikaukaloissa. Puolustuspäässä ylempi puolustaja Anarcho tukee erinomaisesti hyökkääjiä ja pelaa alaspäin vahvasti Lehdon ja bnkon kanssa, jotka nähdään alemman puolustajan roolissa.

Brasililaiset pystyvät esittämään erinomaista joukkuepeliä, vaikka ryhmän erityiset vahvuudet löytyvät hyökkäyspään maalintekotaidoissa. Kärkihyökkääjä michu pystyy tekemään taidokkaita ratkaisuja vastustajan maalin tuntumassa, mutta myös puolustamaan joukkueensa kanssa tiiviisti omassa päässä. Jos Vallu liitetään joukkueen divarirosteriin, löytyy Brazilista todella paljon tulivoimaa, sillä jokainen hyökkääjä on omimmillaan juurikin b-pistevedoissa. Nähtäväksi kuitenkin jää, miten joukkueen puolustus onnistuu tilkitsemään silloin tällöin näkyvää haparointia, kun kovatasoiset divarijoukkueet painavat taitavilla pelaajistoillaan päälle. Kiekkoliiga-debyyttinsä tekevä Brazil onnistuu kuitenkin varsin vahvalla hyökkäyksellään iskemään itsensä runkosarjan viidennelle sijalle.

Mitä seurata?

michu – Kova maalintekijä herättää ja myös hakee huomiota kiekkoareenoilla ja –katsomoissa. Jääkö näytöt pelkästään kaukaloon, vai nähdäänkö ylilyöntejä? Viime kausina Brazililla ei ole ollut pahempia ongelmia käyttäytymisensä suhteen Eliittiliigassa, mutta muuttuuko tilanne kovien paineiden alla Kiekon virallisessa liigassa?

6. Kauniit ja Rohkeat

Kauniit ja Rohkeat lähtee kuluvaan divarikauteen laajalla kokoonpanolla. Toissakauden jälkeen suuren mylläyksen jälkeen suurilta osin uusiksi kootun joukkueen pelaajistosta löytyy yhteensä 14 pelaajaa, minkä lisäksi off-seasonin aktiivisuus antaa näyttää, että peliaikoja tullaan jakamaan monien pelaajien osalta. Viime kauden divariesitykset jättivät parantamisen varaa, kun KjR löytyi runkosarjan seitsemänneltä sijalta pudoten ensimmäisellä kierroksella pudotuspeleissä. Nyt joukkue lähtee hakemaan parempaa menestystä hieman uudistuneella kokoonpanolla.

Joukkueen hyökkäyskalustosta lähteneen Lzzyn, joka iski 34 pistettä viime kaudella, tilalle on hankittu esimerkiksi massiivisen Nightmare-uran tehnyt Darp. Lisäksi Raversissa puolustavammassa roolissa pelannut adihasla on tehnyt pelipaikkamuutoksen hyökkääjäksi, mitä on mielenkiintoista seurata tällä kaudella. Muuten saippusarjatähtien hyökkäys koostuu tutuista pelaajista, kun päävastuuhenkilö zälä, pöynäke, kaa ja kokoonpanoon palannut N.Gin jakavat hyökkäysvastuita. Joukkueen puolustuksesta löytyy useita tasaisen vahvoja puolustuspään luutijoita, joten joukkueenjohdolla tulee olemaan vaikea päätös valita optimaalisin kokoonpano esimerkiksi playoffeja ajatellen. Ennakkoon arvioiden alempi puolustaja huig voisi olla hyvä vaihtoehto joukkueen ykköspuolustajaksi, mutta myös esimerkiksi kip voi nämä saappaat täyttää. Ylempinä puolustajina nähtäneen ghost ja jhny.

Kuten kausiennakoissa on aiemminkin todettu, aktiivisuutta tuova laaja kokoonpano voi olla myös haitaksi runkosarjan ja pudotuspelien aikana. Paljon harjoitusotteluita off-seasonilla pelannut KjR on vahva ehdokas pudotuspelimenestyjäksi, jos joukkue onnistuu löytämään oikeat pelaajat kentälle ratkaisuhetkillä. Joukkueesta löytyy kuitenkin paljon tulivoimaa hyökkäyspäähän ja hyvän joukkuepelaamisen myötä parempi tulos puolustuspäässä kuin edelliskaudella voi viedä Rohkeat pitkälle tällä kaudella. Runkosarjassa pinkkipaitojen materiaali ja yleistila vie joukkueen lopulta kuudennelle sijalle parantaen viime kauden tulosta yhden sijoituksen verran.

Mitä seurata?

Laajan kokoonpanon vaikutus – Neljäntoista suhteellisen aktiivisen pelaajan kokoonpano voi herättää kysymyksiä. Vaihtelevatko joukkueen esitykset eri peleissä, jos kokoonpano muuttuu silminnähtävästi? Onko aktiivinen kokoonpano lopulta enemmän haitaksi kuin hyödyksi? Seuraa KjR:n peluutusta ja pelipaikkojen määräytymistä kullekin pelaajalle.

7. Siniviiva HT

Jo 18. Kiekkoliigakautensa aloittava Siniviiva-ryhmä ei onnistunut viemään edelliskauden liigavisiittiään kunnialla loppuun saakka. Hissiliikettä Liigan ja Divarin vuosien aikana esittänyt Siniviiva HT hankki tälle kaudelle joitakin vahvistuksia Pro Leaguesta esimerkiksi Kanerin ja ypen lähtemisen myötä. Suhteellisen hiljaisen kesätauon viettänyt SHT on vieläkin hieman rakennustyön alla, ja takaiskumenetysten myötä on vaikea odottaa yhtä hyvää divarikautta kuin kausi 1/16 oli. Siniviiva on kuitenkin nykyisellä kokoonpanollakin vahva ehdokas pudotuspeleihin.

Siniviiva HT:n puolustuskokoonpanoon on nimetty kolme nimeä. Muutama kausi sitten joukkueensa sillasta pelastanut wnb on tehnyt vankkaa työtä Siniviivan nimen säilymiseksi ja on tälläkin kaudella sinipaitojen luottopuolustaja. Hyvin passiivista puolustajan työtä tekevä pelaaja on rauhallinen ja vankka alempi puolustaja, jolta harvemmin näkee virheitä omassa päädyssä. Mitaleita Neal Chaucerissa ja Voodoo Peoplessa hankkinut zibbi jatkaa joukkueen ylempänä puolustajana ja vähäisen Kiekkoliiga-kokemuksen omaava Bein hankittiin takaisin Siniviivan riveihin tuomaan tarvittua leveyttä puolustukseen. Hyökkäyksessä Kamloop Blazersista hankittu pöhnäke, mittavan Kiekkoliiga-uran tehnyt Todd sekä uudemmat tuttavuudet Hjallis sekä handy yrittävät jatkaa Siniviivan viime kausina vahvana tunnettua hyökkäystä. Lisäksi joukkueeseen liitettiin juuri kirjoitushetkellä Mensa Club Finlandissa huikeita suorituksia esittänyt Dumpe, joka on todellinen vahvistus Siniviivan riveihin.

Uudistuneen Siniviiva HT:n menestyminen on pitkälti kiinni siitä, miten joukkueen pelaajat onnistuvat löytämään yhteisen sävelen ennen kuin on liian myöhäistä. Viime kausina joukkue porskutti eteenpäin vahvojen yksilösuoritusten avulla, mutta esimerkiksi Kanerin jätettyä joukkueen, tulee SHT:n onnistua myös hyvin joukkuepelissä tällä kaudella. Pelaajamateriaalin ainakin näennäisen heikentymisen myötä Siniviiva ei onnistu uhkaamaan Divarin kärkijoukkueita, mutta sijoittuu kuitenkin runkosarjassa seitsemännelle tilalle.

Mitä seurata?

wnb – Joukkueen sielu toimii kapellimestarina puolustuksesta käsin. Siniviiva tulee joko kaatumaan tai menestymään luottopuolustajan mukana, joka voi parhaimmillaan viedä joukkueensa todella pitkälle ratkaisuotteluissa.

8. Aurinkolaulu

Perustamisensa jälkeen Aurinkolaulu on niittänyt eniten mainetta 3vs3-otteluissa, mutta viime kausina runosielut ovat onnistuneet kiitettävästi myös 4vs4-pelimuodolla. Kolme peräkkäistä mitalipeliottelua tai –sarjaa Pro Leaguessa ja Eliittiliigassa pelanneena joukkue on löytänyt yhteisen pelitavan myös neluriformaatilla – kyseisistä taistoista kaksi on päättynyt myös mitaleihin, kun Pro Leaguesta joukkue pokkasi hopeiset ja Eliittiliigasta pronssiset mitalit. Nyt Aurinkolaulu lähtee hakemaan mitaliputkelleen jatkoa Kiekkoliigaan ja Divariin, jossa haaste onkin melkoisen paljon vaativampi.

Aurinkolaulun pelaajamateriaalista löytyy useita Kiekon pelaajille tuttuja nimiä, varsinkin hyökkäysosastolta. Kiekkolegenda Tenkrat on kultaisten vuosiensa jälkeen vaihdellut joukkuetta aktiivisesti aloittaen tällä kaudella Divarin Aurinkolaulun riveissä, jossa Hall of Fameenkin valittu hyökkääjä pelasi myös viime kaudella Eliittiliigassa. Joukkueen kipparit Teemu ja Falco omaavat tarkan laukauksen, jota tarvitaan myös tällä kaudella, jotta pudotuspelipaikka olisi mahdollista saavuttaa. Lisäksi World Cupissa Euroopan joukkueessa otteleva Jezik sekä varsinkin Pro Leaguesta tunnettu Kulakov saavat näyttää taitojaan Divarissa Mummin jäädessä oletettavasti varapelaajan rooliin.

Aurinkolaulusta puhuttaessa usein ensimmäisenä mieleen juolahtaa tiivis ja ärsyttävän hyvä puolustus, johon koko joukkue osallistuu tunnollisesti. On kuitenkin vaikea arvioida kuluvan kauden AL-puolustusta Fettiksen protestoidessa Kiekkoliigaa vastaan möxäämällä itsensä ulos pelaavasta kokoonpanosta – joukkueen yhden tärkeimmän lenkin puuttuminen tulee varmasti näkymään Aurinkolaulun puolustusotteissa. Jääkin nähtäväksi saako latvialaistähti Frosty, konkaripelaaja Djangooh sekä uudempi tuttavuus Zinovjev organisoitua puolustuksen niin, ettei joukkueen tarvitse lähteä jokaisessa ottelussa todelliseen maalintekokilpailuun. Kelvollisella kokoonpanolla kauteen lähtenyt joukkue voidaan löytää runkosarjan päätteeksi viimeiseltä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalta sijalta.

Mitä seurata?

Puolustustyöskentely – Yleensä todella vahva Aurinkolaulun puolustus voi olla helisemässä Divarissa. Pystyvätkö uudet hankinnat tarpeeksi hyviin suorituksiin, jotta pudotuspelipaikka olisi mahdollista hankkia?


9. Los Angeles Kings

Ainoastaan viidellä pelaajalla divarikauteen lähtenyt Los Angeles Kings oli viimeinen joukkue, joka hyväksyttiin Divarin kaudelle 3/16. Viime vuonna kaksi Kiekkoliigakautta pelannut joukkue nousi ensimmäisellä kaudellaan heti Liigaan, mutta luovutti sarjapaikkansa heikohkosti sujuneen sesongin jälkeen. Nyt tiivis joukkue lähti hakemaan uutta nousua parrasvaloihin, mutta yhtä hyvä menestys jäänee saavuttamatta tällä kaudella.

Los Angelesin viidestä pelaajasta kolme on tuttuja myös vuoden takaa. Hyökkääjinä pelaavat Kuz ja Peca toimivat vuoden 2015 alussa joukkueensa hyökkäyskalustossa, jolloin esimerkiksi Kuz kirjasi itselleen Divarista 50 ja Liigasta 36 pistettä. Kolmanneksi lenkiksi hyökkäykseen LAK hankki papakekin, joka mittavan Kiekkoliiga-uransa aikana on käynyt kentällä 276 pelissä kirjauttaen kiitettävät tehot, 321 + 315 = 636. Joukkueen puolustuskalusto on hyökkäystäkin pienempi, sillä mich ja raven pyrkivät kahteen pekkaan estämään vastustajien yrityksiä. On kuitenkin pidettävä mielessä, että Kings varmasti yrittää liittää pieneen kokoonpanoonsa vahvistuksia vielä kauden kuluessa.

Suhteellisen kokeneesta kaartista löytyy tarpeeksi taitoa ja osaamista parempaankin kuin yhdeksänteen sijaan, mutta nopeasti jaloilleen kyhätty joukkue tulee olemaan vaikean tehtävän edessä, sillä muut aktiivisesti pelanneet divarijoukkueet ovat etulyöntiasemassa parempien vireystilojensa avustuksella. Aktiivisella ja tahdonvoimaa uhkuvalla pelillä Los Angeles Kings voi kuitenkin raapia tarpeeksi pisteitä kasaan myös Divarin kärkijoukkueiltakin, ja jos tässä onnistutaan, pudotuspeliviivan kohdalla käytävä taistelu voi kehkeytyä todella kiinnostavaksi.

Mitä seurata?

Yhteispelin toimiminen – Kingsin pelaajat tuntevat varmasti hyvin toisensa, mutta miten hieman epäaktiivisemman ajanjakson jälkeen yhteispeli toimii, kun tosi on kyseessä? Pystyykö joukkue haastamaan Divarin parhaita joukkueita tiiviillä yhteistyöllä, vai nouseeko joku kokoonpanon pelaajista ratkaisijaksi ja vie LAK:in pudotuspeleihin runkosarjan päätteeksi


10. Team Sahara

Anaheim Mighty Ducksin kanssa tämänhetkisen Kiekkoliigan perinteikkäin joukkue ei ole enää takavuosien hurmoksessaan. Muutaman kerran Liigassakin vieraillut joukkue ei ole kyennyt vakinaistamaan ylimmän sarjatason paikkaa, eivätkä suoritukset Divarissakaan ole olleet mairittelevia. Hiljaiseloa kesän pitäneen joukkueen tulee kyetä jo todella odottamattomiin suorituksiin, jotta paikka pudotuspeleissä irtoaisi, mikä kuulostaa hieman surulliselta, kun puhutaan näinkin perinteikkäästä joukkueesta kuin Team Sahara.

Sahara lähti kuluvaan kauteen tutunoloisella kokoonpanolla. Joukkueen hyökkäyksessä Sahara-ikoni Pude ja kiitettävät pisteet viime kaudella kirjauttanut ssamu ovat varmastikin tärkeimmät hyökkäyspään avut joukkueen kokoonpanossa. Lisäksi Sahara hankki hyökkäyspäähän astetta kokemattomamman Soskun, jonka suorituksia kannattaa seurata tällä kaudella. Puolustuksessa tärkeimmät nimet chake, tögö sekä tällä kaudella Sahara-paidassa jälleen pelaava Tenga pyrkivät parempaan suoritukseen kuin edelliskaudella, jolloin kiekko löytyi Saharan maalista jopa 93 kertaa – kolmanneksi eniten koko sarjasta.

Railakkaasta hyökkäyspelistään tunnettu joukkue tuskin tulee muuttamaan pelisysteemiään tällekään kaudelle. Hauskanpitäminen uhkarohkealla hyökkäyksellä puolustuksen kustannuksella on varmasti viihdyttävää niin katsojille kuin pelaajillekin, mutta kurinalaisuuden puuttuminen voi johtaa siihen, että joukkue taistelee tasaisen Divarin jämäpaikoista. Pudotuspelit jäänee haaveeksi, mutta pistepörssissä Saharan pelaajat voivat löytyä hyviltäkin sijoituksilta.

Mitä seurata?

Hyökkäyspeli – Todella viihdyttävää peliä esittävä Sahara on hyvä esimerkki siitä, kuinka hyökätä koko joukkueena. Samalla puolustustyö jää useimmiten taka-alalle, mutta jos löydät itsesi katsomoon Team Saharan pelatessa, nauti vauhdikkaasta ja hyökkäysvoittoisesta pelistä.


11. Nordic Frost

Sympaattisena haastajajoukkueena Divarissa vuonna 2015 aloitellut Nordic Frost sai monien vihat niskoihinsa käyttämällä sääntökirjan porsaanreikää divaripaikkansa säilyttämiseen kaudella 1/16. Tälle kaudelle joukkue lähti selkeästi vaatimattomimmalla pelaajamateriaalilla muihin joukkueisiin verrattuna, eikä joukkueelta tarvitsekaan odottaa valtavia urotekoja. Kesätauon pimennoksissa ollut joukkue voi kuitenkin tehdä kiusaa muille joukkueille pelaamalla kurinalaisesti – ehkäpä pienen onnenkin siivittämänä.

Uudistunut Nordic Frost on jälleen uuden johdon alaisuudessa, kun Colossuksen ja Schmidtin jälkeen Osfan on ottanut ohjat käsiinsä. Joukkueen kokoonpanon pelaajilla on huomattavan vähän kokemusta Kiekkoliigasta ja vain harvalla sitä löytyy muualta kuin Nordic Frostin riveistä. Joukkueen hyökkäyksessä operoivat Osfan, Kamensky, lappu, Humpyjoun sekä juge, jolta löytyy Kiekkoliigan alaisia otteluita juusojen ja Queenin riveistä. Frostin puolustuksessa osumia ottavat vastaan aiemmilta kausilta tuttujen SEXYKURRIn sekä jo hiljaisempaa kiekkoeloa pitävän Colossuksen lisäksi Yami ja Jali.

Kilpaurheilussa täytyy aina olla yksi, joka sijoittuu viimeiseksi. Tällä kaudella – jos kaatumisia ei tapahdu – tämä joukkue tulee valitettavasti olemaan Nordic Frost, joka voi kuitenkin pelata pää pystyssä ennalta selkeästi vahvempia joukkueita vastaan, sillä mitään hävittävää joukkueella ei ole. Hyvällä asenteella ja pelaamalla jokaisen ottelun korkealla intensiteetillä NF voi ottaa jokaisen ottelun lopputuloksen myönteisellä asenteella vastaan tietäen yrittäneensä parhaansa.


Kauden 3/16 Liigan tavoin myös Divarissa riittää roppakaupalla mielenkiintoa useiden uusien pelaajien myötä. On jännittävää nähdä, miten viime kausina ponnahduslautaliiga Pro Leaguessa meritoituneet pelaajat tulevat pärjäämään Kiekkoliigassa, ja miten erilaiseen peliin Eliittiliigassa tottuneet joukkueet sijoittuvat tällä kaudella Divarissa. Mikä joukkue on sinun suosikkisi?

Tietoja
Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu: 22.08.2016 20:07
Luettu: 1639 kertaa

Kommentit (2)

Statham, 22.08.2016 20:57
Kiitos vaivannäöstä, varmasti oli haastavaa kerätä tietoa näin monesta "uudesta" joukkueesta :)
Colossus, 22.08.2016 21:25
Kappas, oon päässyt kokoonpanoon.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.