Kirjoittamaton sääntö

Artikkeli
Elämän pelikentillä on monia kirjoittamattomia sääntöjä, ja tässä käsittelen niistä yhtä, joka koskettaa meitä jokaista, lähes elämämme jokaisena päivänä. Paitsi ehkä niitä umpimaalaisia, joiden jokainen ikkunakin osoittaa metsään, ehkä tämä ei heitä juuri kosketa, mutta meitä, tavallisia suomalaisia se koskettaa. Ja mistä minä oikein puhun? Kyse on tietenkin vessasta ja tarkemmin vessanpöntön kannesta!



Jokaiselle on selvää, että ennen kuin istut suuremmalle hädälle, jota kansankielellä paskalla käynniksikin kutsutaan, nostat ainakin ylimmän kannen ylös, jo vain oman mukavuutesi takia. Ja kun kyseessä on hieman pienempi hätä, eli kusihätä, olettaen että virtsaamassa on mies, nostetaan myös istumarengas ylös, mahdollisten roiskeiden varalta. Naisia tämä ei koske, koska istumarengas on nimensä mukaisesti juuri kehitetty istumista silmällä pitäen, lähinnä siis vain mukavuuden lisäämiseksi, renkaan ollessa lämpimämpi kuin kylmäposliini.  

Ja lopuksi, lopetettuamme asioinnin vessassa, laitamme kumpaisenkin kannen kiinni. Nämä ovat niitä kirjoittamattomia sääntöjä.



Vai onko asia sittenkään näin yksinkertainen? Miksi tämä kansi tulisi sulkea ja miksi ne tulisi nostaa? Kun kyseessä on suuri asia, on lähes refleksi sulkea kansi jo hajun kurissa pitämiseksi. Mutta kun asia on ollut tämä pienempi, meillä miehillä on tapana jättää kansi, sekä istumarengas pystyyn, sikäli kun on edes muistettu nostaa tätä viimeksi mainittu yläasentoon. Tämän istumarenkaan nostamisen jopa minun älylläni tajuan, mutta miksi pienemmän hädän jälkeen meidän tulisi sulkea kumpainenkin kansi, hajuvaarankin ollessa olematon? (Sikäli kun on muistettu huuhtoa pönttö! Sillä ajan myötä, myös virtsan haju voi käydä erittäin epämiellyttäväksi, omalla pistävällä aromillaan.)



Tee testi! Kävele mihin tahansa miesten yleiseen vessaan ja katso onko kannet suljettu? Ja tee nyt sama naisten vastaaviin. Ja mikä on tulos. Miesten vessassa yhtäkään kantta ei ole suljettu ja puolissa vessoista on myös istumarengas pystyssä, ja jos viimeksi mainittu ei ole yläasennossa, on se istumiskelvoton, johtuen mystisistä pisaroista sen pinnalla (tämä selittäköön kehotukseni nostaa istumarengas). Eli onko tämä sääntö voimassa vain naisten miellyttämiseksi. Mutta kävellessämme naisten vessaan, puolet pönttöjen kansista on kuin onkin suljettu, mutta toinen puolikas ei ole!!! (yhden aukinaisen pöntön selittyessä sillä istuvalla, kirkuvalla naisella).



Siis miksi noudattaa sääntöä, jota edes asiaa eteenpäin ajavat tahot, eivät noudata tätä kirjoittamaansa kirjoittamatonta sääntöä? Joten vapauttakaa vessat, ja antakaa kansien olla auki. Sulkekaamme ne vain hajun sitä vaatiessa!



Pyydän anteeksi tätä kantaa ottamatonta, kannanottoa! Kirjoitin tämän vain jotakin kirjoittaakseni, koska olen niin luvannut tehdä!
Tietoja
Kirjoittanut: PakkiH
Julkaistu: 17.05.2004 16:07
Luettu: 1511 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.