Tarkennusta 3vs3-jatkoaikasääntöön

Tiedote

Kiekkoliigassa otettiin käyttöön NHL-tyyliset 3vs3-jatkoajat kaudelle 1/2016. Tuolloin johtokunta linjasi pelaajien pitävän huolta siitä, että jatkoajat pelataan 3vs3-peliformaatilla. Riittämättömän ohjeistuksen vuoksi on syytä tarkentaa sääntöä, vaikkakin kausi on kesken.

Joukkueet eivät saa ottaa maalivahtia pois jatkoajalla, koska kentällä ei tule missään tapauksessa olla neljää pelaajaa. 

MUUTETTU

Joukkueiden tulee varsinaisen peliajan jälkeen luoda uusi huone 3vs3-peliformaatilla, jotta kaikenlaiset taktiikat ovat järkevästi toteutettavissa.
Joukkueiden kannattaa kuitenkin muistaa seuraava virallinen jatkoaikasääntö 3vs3-formaatilla pelatessa: Jos joukkue pelaa ilman maalivahtia ja vastustaja tekee voittomaalin tyhjään maaliin, hävinnyt joukkue menettää pisteen, jonka se normaalisti jatkoaikatappiosta saisi.

Johtokunta haluaa myös muistuttaa kyselystä, joka lähetettiin joukkueiden vastuuhenkilöille: vastausaikaa on keskiviikkoon 21.12. asti. Kyselyyn vastaamalla voit vaikuttaa oman joukkueesi osalta myös Kiekkoliigan sääntöihin.

Menestyksekästä loppukautta!

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 18.12.2016 20:15
Luettu: 2230 kertaa

Kommentit (54)

Statham, 18.12.2016 20:51
Rankkarit?
Oikea, 18.12.2016 21:25
oe
Jebsu, 18.12.2016 22:21
kieltäkää nyt vielä pullaaminen sit peliajallakin. Minkä helvetin takia ei saa ottaa veskaria pois pelin aikana? :D
timo, 18.12.2016 22:28
"Tuolloin johtokunta linjasi pelaajien pitävän huolta siitä, että jatkoajat pelataan 3vs3-peliformaatilla. Riittämättömän ohjeistuksen vuoksi on syytä tarkentaa sääntöä, vaikkakin kausi on kesken. Joukkueet eivät saa ottaa maalivahtia pois jatkoajalla, koska kentällä ei tule missään tapauksessa olla neljää pelaajaa." Pelit pelataan 4vs4-peliformaatilla, joten saman logiikan mukaan kentällä ei tule missään tapauksessa olla viittä pelaajaa. Minkälaisen rangaistuksen pelin lopussa tapahtuvasta pullaamisesta jatkossa saa?
Lupaschuk, 18.12.2016 22:44
jos pelihuone on 4vs4 niin sillo pitää jonku viidennen tulla pullaa se pois joten pelin alussa se yks hinkkaa laitaa joten 3v4 sillon kentäl. jos taas pullaa 4v4 huonees nii peli on 4v4 kokoajan
timo, 18.12.2016 22:50
"jos pelihuone on 4vs4 niin sillo pitää jonku viidennen tulla pullaa se pois joten pelin alussa se yks hinkkaa laitaa joten 3v4 sillon kentäl. jos taas pullaa 4v4 huonees nii peli on 4v4 kokoajan" Eli jatkoajalle aina pitää luoda uusi huone? Eihän 3vs3 peliä voi missään tapauksessa pelata 4vs4 huoneessa. Jokuhan voi hinkata esimerkiks laitaa
Lupaschuk, 18.12.2016 23:01
"Yhden pelaajan tulee välittömästi jatkoajan alkaessa luistella vaihtoon, jotta kiekon tippuessa jäähän kentällä on yhteensä kuusi (6) pelaajaa." Tuo uus huone olis ollu yks vaihtoehto, mutta vähä liian aikaavievä/monimutkanen monelle jengille olis ollut.
Girard, 18.12.2016 23:07
Juu sen takia teen jebsun puolesta maalitkin kun se on niin monimutkasta :-D
Jebsu, 18.12.2016 23:09
kyllähän sen pullin pystyy ottaa heti alkuun jos on 5 huoneessa ja 4 luistelee alotukseen ja otetaan veskari pois heti jolloin yks voi varmaan jäädä kentälle kun veska luistelee vaihtoon samalla?
Trn, 18.12.2016 23:23
Itse tulen pitämään huolen, että tämä koko pelin ideaa koskeva sääntö tullaan kumoamaan. Jebsu ja Bogdan on mukana rintamassa.
Ratakses, 19.12.2016 00:20
Säännön perusteina oli seuraavat pari seikkaa: 1) Ei ole teknisesti mahdollista ottaa maalivahtia pois 3vs3-peliformaatilla nelurihuoneissa laillisesti. Oletko koskaan nähnyt jääkiekko-ottelussa joukkueen maalivahdin luistelevan vaihtoaitioon ja ennen kuin mokke ehtii perille, kentällä onkin jo ylimääräinen kenttäpelaaja? Mikä merkityksellisempää, oletko Kiekossa nähnyt näin tapahtuvan? IRL-lätkässä tästä tuomittaisiin jäähy, Kiekossa se on taas tehty mahdottomaksi. Ei ole syytä tehdä tästä sen epärealistisempaa edes Kiekon mittapuulla. 2) Johtiksella kävi mielessä jatkoaikojen pakottaminen 3vs3-huoneisiin, joissa /pull onnistuisi laillisesti. Ennen kautta 1/16 jatkoajat tyrmättiin pelaajien ja johtiksen toimesta useimmiten sen vuoksi, koska peleihin käytettävä aika venyisi. Johtokunta näki parhaaksi näin kauden kesken tarkistetun säännön puitteissa säilyttää pelitapahtuman sujuvuuden ennemmin kuin langettaa pelaajille lisää vaivaa asiasta, joka on vieläkin suhteellisen vaikea muistaa muutenkin. Lisäksi pari viime kautta on menty ilman maalivahdin poisottoja, joten näimme parhaaksi jättää tästä keskustelun offseasonille. Lause "Jatkoaikasääntöön saattaa tulla muutoksia kauden vaihteessa" koskee juurikin tätä kakkoskohtaa. Jos joku osoittaa, että on jääkiekon ja Kiekon sääntöjen mukaisesti mahdollista pullata maalivahti 4vs4-huoneessa, kun pelataan 3vs3, otetaan tämä sääntö mieluusti uudelleenharkintaan.
ovimatto, 19.12.2016 00:34
se on sanottu jo näissä kommenteissa....
Ratakses, 19.12.2016 00:39
Daka tarkoittanee tätä kommenttia: "kyllähän sen pullin pystyy ottaa heti alkuun jos on 5 huoneessa ja 4 luistelee alotukseen ja otetaan veskari pois heti jolloin yks voi varmaan jäädä kentälle kun veska luistelee vaihtoon samalla?" Lainaan tähän vielä tuota aiempaa tekstiä: "Oletko koskaan nähnyt jääkiekko-ottelussa joukkueen maalivahdin luistelevan vaihtoaitioon ja ennen kuin mokke ehtii perille, kentällä onkin jo ylimääräinen kenttäpelaaja? Mikä merkityksellisempää, oletko Kiekossa nähnyt näin tapahtuvan?"
jlo, 19.12.2016 00:39
ollu aikamoinen nöyryytys kun tarvinu tarkentaa säääntöjä :D
Jebsu, 19.12.2016 00:41
Minäpä nyt kirjoitan sen tähän sinulle arvon Ratakses mahdollisimman ymmärrettävästi. Kiekkoliigan pelataan 4 vastaan 4. Kun ottelu päättyy tasatilanteeseen, tulee jatkoaika 3 vastaan 3. Jos ja kun neljännet pelaajat liukuvat kentälle ja MAHDOLLISESTI vaihdossa on yksi pelaaja, veskarin voi pullata ja yksi pelaaja samalla luistella vaihtoon jotta kentälle jää 3 pelaajaa. MAALIVAHTI myös kerkeää vaihtoon ennen kuin peli alkaa jos yksi pelaaja ei luistele vaihtoon. Tuossa on siis KAKSI erivaihtoa, jolla voi toteuttaa pullin ilman sääntöjen rikkomista Nightmare meni viimeisellä kaudellaan jatkoajat ilman maalivahtia, joten hyvä että siellä on faktat kunnossa. erittäin paska sääntöuudistus ilman minkäänlaisia faktoja varsinaiseen uutiseen.
Ratakses, 19.12.2016 00:53
"MAALIVAHTI myös kerkeää vaihtoon ennen kuin peli alkaa jos yksi pelaaja ei luistele vaihtoon." Jos tämä on totta, niin miksi ottelussa Avengersia vastaan ette tehnyt niin, vaan otitte sääntöjen vastaisesti ylimääräisen pelaajan kentälle, vaikka maalivahti oli vielä kentällä? "Nightmare meni viimeisellä kaudellaan jatkoajat ilman maalivahtia, joten hyvä että siellä on faktat kunnossa." Tätä en tiennyt. Löysin Nightmaren viimeiseltä kaudelta kaksi jatkoaikaottelua, ja kummassakin vain kolmella pelaajalla on +1 merkintä. Miksei neljännelle pelaajalle ole merkitty plussaa?
Girard, 19.12.2016 01:00
Mut miksi päädyitte nyt tähän ratkaisuun? Eikö järkevämpää olisi vaikka tehdä se niin saatanan vaikea 3v3 huone tai jutella vaikkapa joukon kanssa, olisiko mahdollista luoda Kiekkoliigalle ihan omat huoneet jossa olisi mahdollista valita pelin päätyttyä jatkoaika? Tietääkseni olette ainakin yrittäneet jotain yhteistyötä kiekko.tv kanssa?? Toi on jotenkin niin tyhmää että kielletään kokonaan koko homma, kun taas toisella formaatilla se on sallittua :D
Jebsu, 19.12.2016 01:01
Mitäs merkitystä sillä on miten siinä pelissä se meni? Pelissä meillä hinkkas pelaaja valehtelematta 0,5 sek vaihtoaition vieressä kentällä jotta saatiin otettua pull. Tossahan toin esiin että se on mahdollista tehä myös "oikein" eli kun neljä luistelee alussa kentälle, ottaa samalla pullin kun kaikki luistelevat alotusympyrään, neljäs lähtee vaihtoon, odottaa että veskari tulee penkille ja silloin hyppää neljäs kentälle. Kun neljäs luistelee joka tapauksessa alussa kentälle, on pulli mahdollista ottaa samalla kun neljäs lähtee heti alotuksesta vaihtoon. No minähän en mikään tuomari ole eikä vois vähempää kiinnostaa miten tuomari on ne sinne merkannut. Joka tapauksessa muistan yhden pelin mikä hävittiin jatkoajalla kun pelattiin tyhjällä maalilla. Anna ihmeessä myös kommentti tohon mun toiseen vaihtoehtoon ottaa pull "laillisesti". "Lainaan tähän vielä tuota aiempaa tekstiä: "Oletko koskaan nähnyt jääkiekko-ottelussa joukkueen maalivahdin luistelevan vaihtoaitioon ja ennen kuin mokke ehtii perille, kentällä onkin jo ylimääräinen kenttäpelaaja? Mikä merkityksellisempää, oletko Kiekossa nähnyt näin tapahtuvan?" " -> Mistä lähtien kiekosta on yritetty tehdä oikeata jääkiekkoa? Siirtäkää ihmeessä sit pelimuoto 5v5 mikäli yritätte näin tehä.
Ratakses, 19.12.2016 01:13
"No minähän en mikään tuomari ole eikä vois vähempää kiinnostaa miten tuomari on ne sinne merkannut. Joka tapauksessa muistan yhden pelin mikä hävittiin jatkoajalla kun pelattiin tyhjällä maalilla." Mun viimeinen mielenkiinto näihin väittelyihin menee siihen, kun toinen valehtelee. Sen kestän vielä, että mulle puhutaan alentavasti ja huonolla käytöksellä, mutta joku raja. Te voititte molemmat jatkoaikaottelut, joten sun muistikuvat on joko todella pahasti pielessä tai yrität totuutta vääristelemällä saada ajatuksesi läpi.
Ratakses, 19.12.2016 01:18
Bogdan: Kaikkia mainitsemiasi asioita on mietitty. Kuten tekstissä mainittiin, näimme parhaaksi tämän ratkaisun, koska esimerkiksi juurikin joukon apuun turvautuminen olisi aika iso projekti. Kauden vaihteessa on parempi miettiä isompia muutoksia.
veikka, 19.12.2016 01:31
Ei tää sääntömuutos oo nii radikaali että siitä kannattas alkaa vittuilee johtokunnalle, voi opetella pelaa sitä 3vs3 jatkoajalla ni ei tarvi sit valittaa näinki turhasta... perkele!
Jebsu, 19.12.2016 01:36
joo kyseessä ei oo nightmaren viiminen kausi koska meillä pelas super Jenbb sillon ja jatkoaikaa ei ilmeisesti 1/16 ollu divarissa ainakaan kun yritin kattoa, mun muisti petti ja se meni mun piikkiin. Et kuitenkaa hirveesti jaksa kommentoida kun siellä mun edellises kirjotuksessa on ihan faktaaki pullaamisesta. Teille tuntuu olevan tuo väärässä olemisen myöntäminen hieman hankalampaa siellä kiekkoliigan johtokunnassa kun muualla :) Tartut vaan niihin kohtiin missä meen oman muistin varassa, mutta kun lyön faktoja tekstiin niin niihin ei puututa millään tavalla. Eihän niihin toki kannatakaan ottaa kantaa kun te ette niitä faktoja ole huomannu tai ajatellu vaan tartutte kommentoijien muistivikoihin tai kirjotustyyliin.
kekki, 19.12.2016 01:41
etelä lopeta tuo mielipuolinen sairailu
Ratakses, 19.12.2016 03:00
Johtokunta on ennenkin muuttanut päätöksiään, vaikka keskusteluissa on edetty hyvässä hengessä. Mun mielestä on vähän väärin esimerkiksi syyttää toista faktojen puutteesta, kun itselläänkin ne ovat hukassa. Tässä tilanteessa mulla oli kuitenkin enemmän tiedot puutteellisia. Jos joukkue haluaa 4vs4-huoneessa ottaa maalivahdin pois jatkoajalla, se tosiaan onnistuu ottamalla maalivahti pois välittömästi erän alkaessa. Tämä tosin on aika riskialtis taktiikka, joten järkevämpää on vaihtaa huonetta 3vs3-pelimuotoon jatkoaikaa varten. Mainitsin tosiaan ensimmäisessä viestissäni, että jos osoitetaan /pullin olevan laillisesti mahdollista, sääntöä muutetaan. Pahoittelut omasta puolestani ja kiitokset palautteesta.
timo, 19.12.2016 11:15
"Jos joukkue pelaa ilman maalivahtia ja vastustaja tekee voittomaalin tyhjään maaliin, hävinnyt joukkue menettää pisteen, jonka se normaalisti jatkoaikatappiosta saisi." :DDDDDDDDDDDd
timo, 19.12.2016 11:24
Hyvä lisäys sääntöön. Tuotahan ei tosiaan alkuun mainittu kun aamulla katselin sääntöä muutettaneen. Vittu mikä aivopieru. Hyviä älynväläyksiä siellä jollain napsahtelee. Kaikista naurettavinta tässä koko vitun jutussa on se, että jos Pirut olisivat hävinneet pullaamansa jatkoajan, niin; A) Avengers/joku muu ei olisi itkenyt kyseisestä episodista B) Avengers/joku muu olisi naureskellut kuinka Pirut antoi ilmaisen pisteen ottamalla veskarin pois, onpas ne hölmöjä C) Koko tätä vitun typerää juttua ei olisi olemassakaan, jossa johtokunta haluaa näyttää omistavansa pallit typerillä linjauksillaan
timo, 19.12.2016 11:37
Spämmätään nyt täyteen kun asiaa riittää. Jos nyt ymmärsin jotain väärin, niin saa kyllä korjata. JOKA KERTA luodaan jatkoajalle uusi huone formaatille 3vs3, eikö? Ja oikeastaan ainoa mieleen tuleva syy miksi luodaan uusi huone on pullaus, eikö? Ja nyt te sitten kumoatte sen pullaamisen kannattavuuden/järkevyyden tuolla typerällä lisäyksellä, eikö? Eihän sitä pistettä kannata riskeerata jo muutenkin riskialttiissa taktiikassa, eikö? Ja eihän tuolle lisäyksellekään ole taas(kaan....) mitään järkiperustetta, eikö? Lopputulemana siis luodaan uusi huone, joka on "monimutkaista ja vie enemmän aikaa" ja mistä ei ole kenellekään mitään hyötyä. Tuon viimeisen lisäyksen takia, jonka syytä voi vain miettiä. Mitä vittua?
kap, 19.12.2016 12:09
Noniin, nyt on jollain välähtänyt. Mainio sääntöuudistus.
kekki, 19.12.2016 13:48
XD
Jebsu, 19.12.2016 14:15
eilen luulin, että ootte keksiny kiekkoliiga historian huonoimman säännön, kunnes tänään heräsin ja luin tämän uuden säännön. Erehdyin eilen.
Girard, 19.12.2016 14:20
Miksi te nyt oikeasti haluatte estää pullaamisen jatkoajalla?? Se tuo mielenkiintoa katsojillekin kun oikeasti jännitetään et kestääkö toisen jengin puolustus tai millon ratkaseva menetys tapahtuu. Eikä se ole epäreilua toista kohtaan, koska pullaamalla otetaan iso riski jättämällä maali tyhjäksi. Jos te nyt pelkäätte jonkin sortin perseilyä, ni sen te varmasti saatte kitkettyä pois ihan niin kuin muunkin perseilyn. Mä en vaan käsitä miksi pitää estää.
Örkki, 19.12.2016 14:25
Hyvä uudistus. Jebsut ja muut voisivat kertoa, että mitä ihmettä tässä säännössä on sellaista, joka aiheuttaa teissä noin kovaa vastustusta? Ylempään Jebsun viestiin vielä viitaten, voisi heittää niitä perusteluitakin välillä tuon räksyttämisen sijaan. Mietin hetken, mitä varten tämä uudistus oikeastaan on, ja ainoa mikä tuli mieleen on typerä molempien joukkueiden maalivahdin pois vetäminen, jolloin peli menisi oikeastaan leikkimiseksi. Ja valitettavasti voin edelleen kuvitella tällaistakin tapahtuvan liigassa. Siinä mielessä tämä NHL-sääntö on erittäin hyvä. Mitä vaikeaa tässä on? Tehdään jatkoajan sattuessa uusi huone, vaihdetaan peliformaatiksi 3v3 ja pelaajat takaisin huoneeseen. Luulisi kestävän noin 10-30 sekuntia, kun huoneen alkuperäinen luoja muuttaa vain nelurista kolmeveekolmeen.
Örkki, 19.12.2016 14:27
Bogdan: Eihän tässä pullaamista estetä. Nythän panokset sen sijaan kovenevat merkittävästi, kun pullaava joukkue saattaa menettää sen yhdenkin pisteen. Luulisi tuovan vielä enemmän mielenkiintoa katsojille!
Jebsu, 19.12.2016 14:37
Örkki: sehän ei oo tarpeeksi iso riski jo muutenkin pullata :) Viitaten tohon että meiltä ei tuu yhtään perustelua niin montako perustelua oot nähny tuossa alkuperäisessä uutisessa että miksi tämä sääntö on luotu? Sen jälkeen ku ollaan laitettu kommentti kenttään perusteluja ja faktoja (myös pari fiktiota) niin on johtokunnalta vasta alkanu tulla jotain selityksiä. Tässä liigassa aletaan yhtäkkiä keksimään jotain sääntöjä ilman mitään perusteluja ja faktoja. YHDEN pelin perusteella on luotu turha sääntö, missä pullaus tapahtui siten, että yks pelaaja oli kentällä vaihtoaitiota vasten n. 0,5sek jotta vaihtopelaaja pystyi painamaan pullin. Tämän 0,5sekunnin takia on tullut erittäin _tärkeä_ syy luoda uusi sääntö ilman mitään perusteluja. Nythän tuo sääntö on mennyt entistäkin naurettavammaksi. Johtokunta totesi, että pullaaminen on mahdollista kun jaksoivat viimeinkin mennä itse testaamaan sitä ennen tätä uutisen ja säännön tekemistä. Se ei riittänyt vaan halutaan edelleen olla itse oikeassa ja ei voida myöntää, että tämä sääntö kumotaan. Keksitään sittenkin lisäsääntö. Mahdollinen jatkoaikatappiopiste pois. Eikö se ole jo pullaavalle joukkueelle tarpeeksi iso riski, että mahdollisen kahden pisteen sijaan omissa soi ja tuleekin vain yksi piste? Kaikki tämä 0,5sekunnin laidassa hinkkaamisen takia.
Girard, 19.12.2016 14:37
Joo aivan, niin mä luulin tietävänikin että perseilystä oli kyse. Teille on siis ihan ok että tietyt joukkueet ottaa turpaan 10-0 eikä se ole perseilyä. Tässähän on kuitenkin kyse yhdestä maalista? Mua haittaa tässä se, että toisella formaatilla se on mahdollista kun toisella se yritetään estää? Miksi Anaheim saa hakea tasoitusta varsinaisella peliajalla pullaamalla, kun pirut ei saa hakea voittoa samalla taktiikalla jatkoajalla?????????
timo, 19.12.2016 14:47
"Hyvä uudistus. Jebsut ja muut voisivat kertoa, että mitä ihmettä tässä säännössä on sellaista, joka aiheuttaa teissä noin kovaa vastustusta? Ylempään Jebsun viestiin vielä viitaten, voisi heittää niitä perusteluitakin välillä tuon räksyttämisen sijaan." "Lopputulemana siis luodaan uusi huone, joka on "monimutkaista ja vie enemmän aikaa" ja mistä ei ole kenellekään mitään hyötyä. Tuon viimeisen lisäyksen takia, jonka syytä voi vain miettiä." Et sä sitten mun perusteluihin ainakaan vaivautunut vastaamaan, joten siinä mielessä ihan hyvää sivustahuutelua. Toki voidaan puhua myös muutenkin näistä mielivaltaisista, naurettavista säännöistä, jotka eivät perustu _yhtään_ mihinkään. Ei jääkiekkoon, ei terveeseen järkeen, ei vittu yhtään mihinkään, kunhan joku kiemura sinne keksitään. Mulla on kuitenkin ehdotus, kun tuo pull on niin perseestä. Jos Anaheim tai mikä tahansa muukin jengi pullaa pelin lopussa ja hakee tasoitusta, ja vastustaja tekee maalin tyhjiin, ottelu päättyy 5-0 luovutusvoittoon vastustajalle. Eiks oo aika kurko idea? Saa käyttää. Ja sen jälkeen voidaankin porukalla ihmetellä, mikä tuollaisessa järjettömässä paskassa aiheuttaa noin kovaa vastustusta.
jlo, 19.12.2016 15:00
:DD
Ratakses, 19.12.2016 15:13
Ilja: Avengersin puolelta ei ole kuulunut itkua, /pull-toiminto jatkoajalla on herättänyt muutenkin keskustelua. Onko 3vs3-huoneiden luonti siis huono idea? Täällä sitä toivottiin jo ja se tekee maalivahdin poisottamisesta selkeästi järkevämpää kuin siinä tapauksessa, että mokke pitäisi ottaa heti keskialoituksessa kiireellä pois. Oon kyllä samaa mieltä siitä, että se rikkoo vähän pelien sujuvuutta, kuten aiemmin kirjoitin. Lisäsääntöön perusteena on se, että se on virallinen sääntö jääkiekossa 3vs3-jatkoajoilla. Kiekkoliigassa tämä sääntö voi tuoda entistä enemmän mielenkiintoa jatkoaikoihin: kuvitellaan esimerkiksi tilanne, jossa joukkue tarvitsee vähintään kaksi pistettä pudotuspeleihin. Ottelu menee jatkoajalle, ja joukkue päättää pullata maalivahdin jatkoajan viimeisillä minuuteilla. Tällöin maalivahdin poisottamiselle on selkeä syy. Muuten kyseessä on riskitaktiikka, jossa luotetaan omaan kiekonhallintaan senkin uhalla, että piste menetetään. Myönnän, etten tiennyt /pullin tapahtuneen jatkoajoilla aiemmin ennen Pirut - Avengers -ottelua, joka ei mennyt ihan sääntöjen mukaan. Päättelin ettei se ole edes mahdollista, mutta siinä olin väärässä. (Kyselin myös muilta, mutta testaus tosiaan vasta osoitti tämän vääräksi.) Lisäsääntö pisteen menettämisestä ei ole siis johtiksen omaa tuotetta. Tässä keskustelussa johtiksen päätöksiä on kyseenalaistettu sillä, että me halutaan olla väkisin oikeassa eikä myönnetä virheitämme. Tiputetaan tämä asenne pois, koska se ei pidä paikkaansa. Tätä työtä tehdään pelaajille ja kuten mainittu, perusteluita tulee aina olla, jos jotain väittää. Mulla oli tietoaukko aiemmissa perusteluissa ja sen takia sääntöä muutettiinkin.
Ratakses, 19.12.2016 15:15
Lisätään tähän vielä tämä virallinen teksti, koska täällä on sanottu, ettei sääntö perustuisi yhtään mihinkään: Clubs who pull their goaltender for an extra attacker during the overtime period (other than on a delayed penalty) will be subject to the potential forfeiture of their one (1) point earned for the tie at the end of regulation in the event the opposing team scores into the empty net.
Jebsu, 19.12.2016 15:37
Me pelataan kiekko.tk:ta, ei multimiljoona liigaa. Jos sä otat esimerkkejä NHL:stä niin vaihda tämä liiga 5v5 peliksi, se ei tietääkseni ole 4vs4 liiga.
Darp, 19.12.2016 15:37
Väiskin aikana ei tämmöinen sääntöuudistus olisi mennyt läpi... Bring Back Väiski!
Ratakses, 19.12.2016 15:41
Mieluusti vaihtaisin 5vs5-peliksi! Se ei vain ole saanut pelaajilta kannatusta, joten sitä ei kannata muuttaa.
timo, 19.12.2016 15:55
"Clubs who pull their goaltender for an extra attacker during the overtime period (other than on a delayed penalty) will be subject to the potential forfeiture of their one (1) point earned for the tie at the end of regulation in the event the opposing team scores into the empty net." Nyt myönnän, että aika tiiviinäkin änärin seuraajana en tästä säännöstä ollut tietoinen. No tuleepahan tuohon päätökseen sitten edes jonkinlainen logiikka. Vaikka sääntö siltikin mun mielestä erittäin paska onkin, mutta se on eri keskustelu se.
Örkki, 19.12.2016 18:45
Sori, piti käydä hetken asioilla niin jäi kommentointi. Ilja: "Lopputulemana siis luodaan uusi huone, joka on "monimutkaista ja vie enemmän aikaa" ja mistä ei ole kenellekään mitään hyötyä. Tuon viimeisen lisäyksen takia, jonka syytä voi vain miettiä." Me ollaan tässä asiassa vaan eri mieltä, koska itse en näe kyseistä uuden huoneen luontia mitenkään erikoisena tai ongelmallisena. En oikeastaan edes ymmärrä, mikä huoneen vaihdossa on niin vaikeaa, kuten jo äsken sanoin. Kaikki pelaajat katoavat huoneiden välissä baariin, paskalle, syömään tai nukkumaan vai mitä? Hirveä kiire eikä ehdi? Vai hä? Tuntuu, että tehdään kärpäsestä härkästä, jos sallitte näin kuluneen ilmaisun. Jatkoajat on mielestäni hyvä pelata omissa 3v3-huoneissaan jo ihan yleisen johdonmukaisuuden ja selvyyden vuoksi. Tämä koko keskustelukin lähti siitä, että pullattiin mokke ainakin alkuun hieman kyseenalaisen keinoin. Nyt kun tämä huonesääntö on, niin vastaavaa ei pääse enää tapahtumaan, toivottavasti. Mitä tuohon pullisääntöön tulee, niin näkisin että johtokunta haluaa nostaa kynnystä lähtökohtaisesti ilman mokkea pelaamiseen. Moken pois ottaminen tulisi olla ensisijaisesti vain tappiolla olevan joukkueen ratkaisu (toki ymmärrän esim. runkosarjan lopussa pakkovoittotilanteessa pullimisen tasatilanteessa jne). Mikään pakkohan toki näin ei ole toimia. Tämä tuntuu olevan johtokunnan näkemys asiasta, ja itse olen jokseenkin samaa mieltä. Ilja: "Mulla on kuitenkin ehdotus, kun tuo pull on niin perseestä. Jos Anaheim tai mikä tahansa muukin jengi pullaa pelin lopussa ja hakee tasoitusta, ja vastustaja tekee maalin tyhjiin, ottelu päättyy 5-0 luovutusvoittoon vastustajalle." Kirjoittelin tähän jo parikin eri vaihtelevan pituista vastausta, mutta lopulta totesin vain, että eih. Ei jatkoon.
Oikea, 19.12.2016 19:02
Jebsu teillä meni ainakin 30 sekunttia ottaa se veska jatkoajalla vaihtoon. Ei se niin sulavaa ollut.
Örkki, 19.12.2016 19:35
No jos tämä 30 sekuntia on suunnilleen osimoilleen jokseenkin sinne päin, niin se kertookin jo selvää kieltä, miten hyvin pulliminen toimii 4v4-huoneessa jatkoajalla.
Jebsu, 19.12.2016 19:39
30 sekuntia? meillä oli 3 pelaajaa kentällä, saatiin kiekko ja pyöritettiin omissa. Huomattiin että pull ei onnistu ilman että neljäs menee kentälle. Neljäs (minä) menin kentälle ja samalla kun hyppäsin kentälle nojaamaan laitaan, meidän viides vaihdosta näpäytti veskarin pois, jolla samalla sekunilla hyppäsin takas vaihtoon. Tämä vei n. 0,5-1sekunnin. Tämän jälkeen kun veskari saapui vaihtoon, hyppäsin kentälle. Kokonaisuudessaan oli siin maksimissaan sekunnin kentällä. Hyvä että oot ollu kattomassa peliä ja tuot noita sun faktojas tiskiin.
Ratakses, 19.12.2016 19:49
Örkki: Maalivahdin voi ottaa pois täysin laillisesti 4vs4-huoneissa, mutta vain, jos se tehdään välittömästi jatkoajan alkaessa. Siitä on turha kiistellä täällä enää, mutta selkeämpää joukkueille on tehdä 3vs3-huone jatkoajalle. Jatkoaikasäännöstä tehtäneen kysely ennen ensi kautta, jotta saadaan tarkka näkemys siitä, miten pelaajat haluaa jatkoajan toteutettavan, jos ollenkaan. Jatketaan tämä kausi tällä ohjeistuksella ja pelataan hyvällä fiiliksellä!
timo, 19.12.2016 19:52
"Me ollaan tässä asiassa vaan eri mieltä, koska itse en näe kyseistä uuden huoneen luontia mitenkään erikoisena tai ongelmallisena. En oikeastaan edes ymmärrä, mikä huoneen vaihdossa on niin vaikeaa, kuten jo äsken sanoin. Kaikki pelaajat katoavat huoneiden välissä baariin, paskalle, syömään tai nukkumaan vai mitä? Hirveä kiire eikä ehdi? Vai hä? Tuntuu, että tehdään kärpäsestä härkästä, jos sallitte näin kuluneen ilmaisun." Emme me ole asiasta eri mieltä, vaan minä lainasin erään tähänkin ketjuun vastanneen johtokuntalaisen suht sanatarkkaa lausuntoa. Minä olen sen kannalla, että uuuden huoneen luonti on järkevää, vaikkakaan ei näillä säännöillä. Jos jokainen nyt ihan oikeasti viitsii ajatella asiaa hetken, niin faktahan on se, että johtokunta ainoastaan vaikeutti asioita saamatta vastineeksi minkäänlaista hyötyä yhtään kenellekkään. Tuon säännön kanssa kukaan ei tule pullaamaan. Aina siis luodaan uusi huone jatkoaikaa varten, mutta se on täysin turhaa, ts. sille ei ole mitään järkevää syytä. Sen takia olisi ihan sama, vaikka se jatkoaika jatkettaisiin samassa huoneessa, jos noilla säännöillä on tarkotus mennä päätyyn asti.
Örkki, 19.12.2016 19:57
Tuhannet anteeksipyynnöt ja pahoittelut, jos Oikean ilmoittama aikamääre oli viallinen. Totesin vain kantani tuohon oletettuun 30 sekuntiin. En siis tiedä, osoititko kommenttisi minulle vai Oikealle. Mutta joo asiahan on täysin pihvi uusilla 3v3-huoneilla. Hyväksytkö anteeksipyyntöni, arvon Jebsu?
ovimatto, 19.12.2016 20:57
se on iha hyvä et teette näit sääntömuutoksii omista päähänpistoksista, muutatte niitä vielä paskempaan suuntaan ja sitte aattelette kysellä mielipiteitä kyselyssä eikä loogisesti ennen tätä kaikkee
Jebsu, 19.12.2016 21:37
Oikeaki ilmeisesti ollu hereillä siellä kentällä tai sit sulla menee 30sekuntia paaaaaaaljon nopeemmin ku muilla :) Ei mullakaan jää_kiekko_miehenä ollu mitään käryä koko 3vs3 säännöstä atlantin toiselta puolelta ja välillä oonkin ihmetelly miksei kukaan oo tehny munakasta peliliikettä, mutta siellä ollaan vähän enemmän kartalla säännöistä näköjään.
Jebsu, 19.12.2016 23:00
https://kiekkoliiga.net/match/22089/season/39 <- ei mun faktat ollukaan hukassa! Toi hävittiin tyhjällä mualilla!
Väiski, 06.01.2017 13:26
Kiitos Darp luottamuksesta. <3

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.