Mainos
Tervetuloa

Kiekkoliiga on Kiekko.tk -nettipelin pohjalle rakentuva nettijääkiekkoliiga. Liiga on pyörinyt johtokunnan johdolla jo yli kymmenen vuotta, eikä loppua ole näkyvissä. Pienimuotoinen liiga on kasvanut satojen pelaajien tiiviiksi kiekkoyhteisöksi, johon on yhä tyrkyllä uusia pelaajia sekä joukkueita.

Kiekkoliigan alaisia sarjoja on nykypäivänä kaksi. Voit nostaa joukkueesi pohjalta aina huipulle asti ilmoittamalla joukkueesi ennen kautta järjestettäviin Divarikarsintoihin!

IRC-kanava: #kiekkoliiga / #johtokunta @ IRCnet

Kausipaketti 3/14 - 9.8.2014 6:24
Kausi 3/14 kolkuttelee jo ovella, joten lukekaa kausipaketti huolella!

Liiga
Tällä kaudella on 13 joukkuetta: Anaheim Mighty Ducks, Brutal Killers, Drunken Leprechauns, HC Tyrmäys, Huittisten Huima, Metallurg Magnitogorsk, Neal Chaucer, Old & Notorious, PePo, Pirut, Siniviiva HT, Turtles ja Voodoo People.

1. Jakso 11.8. - 31.8. (3 viikkoa, 6-11 ottelua pelattuna)
2. Jakso 1.9. - 14.9. (2 viikkoa, 12-17) & kaikkia vastaan kerran
3. Jakso 15.9. - 5.10. (3 viikkoa, 18-23) & pelaajasiirtojen DL
4. Jakso 6.10. - 19.10. (2 viikkoa, 24)
Pudotuspelit/karsinnat 20.10. - 9.11. (3 viikkoa)

Pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi kahdeksan parasta pudotuspeleihin ja neljä viimeisintä taistelee paikastaan liigakarsinnoissa.

Divari
Tällä kaudella on 14 joukkuetta: Delirium Tremens, Exodus, FantasyHockey, Ferrari, goatse poijat, HC Lightning, Helsingin Jokerit, Löylynheittäjät, Narrilauma, Olympic Fitness, Rovers, Team Sahara, The Oldtimers ja Viimeiset Hitaat.

1. Jakso 11.8. - 31.8. (3 viikkoa, 7-12 ottelua pelattuna)
2. Jakso 1.9. - 14.9. (2 viikkoa, 13-18) & kaikkia vastaan kerran
3. Jakso 15.9. - 5.10. (3 viikkoa, 20-25) & pelaajasiirtojen DL
4. Jakso 6.10. - 19.10. (2 viikkoa, 26)
Pudotuspelit/karsinnat 20.10. - 9.11. (3 viikkoa)

Pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi kahdeksan parasta pudotuspeleihin/liigakarsintoihin ja neljä viimeisintä taistelee paikastaan divarikarsinnoissa.

Yleisesti
- Viimeiselle päivälle jätettyjen otteluiden enimmäismäärää ei ole määritetty.
- Deadline on aina jakson viimeisenä päivänä klo 22:00. Joukkueet saavat yhteisymmärryksessä pelata klo 22.00 jälkeen.
- Mikäli joukkue ei saa pelattua vähimmäismäärän verran otteluita, se saa miinuspisteen per pelaamaton, jos joukkue todetaan syylliseksi. Useammasta pelaamattomasta ottelusta joukkue voidaan diskata sarjasta. Muistakaa ilmoitukset pelaamattomista otteluista viimeistään seuraavana päivänä kello 21.00. Anokaa lupaa johtokunnalta, mikäli haluatte jonain jaksona pelata enemmän otteluita kuin sallitun enimmäismäärän.
- Tällä kaudella ei järjestetä Liiga-/Divaricupia.
- Muistakaa maksaa 2pm kausimaksu sekä ilmoittaa kokoonpanot ennen kauden alkua. Kausimaksu koskee myös divarikarsinnoista tulleita joukkueita.


Sääntöuudistukset:
- Viime kaudella tuli sääntö 2. nickailusta. Suosittelemme lukemaan sen Säännöistä kohdasta 3.2.
- Johtokunta julkaisee jatkossa pelikieltotapauksissa äänijakauman ja pelikiellon perusteet, mikäli kyseinen pelaaja haluaa tietää tämän. Lisäksi johtokunta ottaa käsittelyyn tästä lähtien kolmannen osapuolen reportit vain silloin, jos reportissa sorrettu pelaaja näin haluaa.

Hyvää kautta 3/14

Kommentoi
Kokoonpanoja voi alkaa ilmoittamaan foorumille. Kausimaksu (2pm) maksetaan kiekossa tunnukselle kla-pysti ennen kokoonpanon ilmoittamista. Ilmoitusten deadline on sunnuntai 10.8. kello 20:00.

Linkit ilmoittautumistopikkeihin: Liiga, Divari.

Kommentoi
Divarikarsinnat 3/14 - 3.8.2014 22:29
Divarikarsintohin haki 5 joukkuetta; Viimeiset Hitaat, HC Lightning, Narrilauma, The Oldtimers ja Exodus. Hakijoiden tasosta, ja sarjatason koosta johtuen hakeneet joukkueet nostetaan suoraan Divariin kaudelle 3/14, ilman divarikarsintoja.

Näin ollen Divariin tulee 14 joukkuetta ensi kaudelle ja Liigassa on 13 joukkuetta.

Kommentoi
All-stars 2/2014 - 31.7.2014 20:48
All-stars 2/14 <--- Täältä löytyy sarjataulukko ja raportit peleistä!

Kiekkoliiga järjestää all-stars tapahtuman 3.8. Joukkueet on valittu viime viikon aikana ja nyt katseet käännetään kohti sunnuntaita. Tapahtuma alkaa klo 18 ja kestää pari-kolme tuntia. Tapahtuman pääpointtina on hauskanpito ja yleisön viihdyttäminen.

ETSIMME TAPAHTUMAAN TUOMAREITA, JOTKA KIRJOITTAVAT OTTELUISTA MYÖS RAPORTIT. PALKINTONA LUVASSA PELIMERKKEJÄ! Ottakaa yhteyttä Daasamaniin tai #johtokunta

Joukkueita valittiin yhteensä 6 kappaletta, 3 Liigasta ja 3 Divarista. Pelaajat joukkueisiin arvottiin kokonaan. Joukkueet arvottiin kahteen lohkoon.

Joukkueet (arvottu):

Liiga1:
miktok - Reto
Rodr - Fice

Liiga2:
pelle - peipi
Naappi - Ilja

Liiga3:
Zudorimo - Archuleta
Kap - hari

Divari1:
kaa - Spliff
kekki - tintti

Divari2:
sambu2 - Patrick
QTTi - Juus0

Divari3:
poro12 - Darp
Rudius - adihasla

Lohkot (arvottu):

Lohko A:
Divari 3
Divari 1
Liiga 1

Lohko B:
Liiga 2
Liiga 3
Divari 2

Otteluohjelma:

klo 18:
A. Divari 3 vs Divari 1    3-0
B. Liiga 2 vs Liiga 3      0-2

klo 18.45:
A. Liiga 1 vs Divari 1     4-1
B. Divari 2 vs Liiga 2     1-3

klo 19.30:
A. Divari 3 vs Liiga 1     0-1
B. Liiga 3 vs Divari 2    8-3

klo 20.15
Sijat 5-6: Divari 1 vs Divari 2  2-3 ja.
Sijat 3-4: Divari 3 vs Liiga 2   3-1
Sijat 1-2: Liiga 1 vs Liiga 3    3-1

Tervetuloa katsomaan tapahtumaa ja kannustamaan omaa lempijoukkuetta!

Kommentoi
Päätösteksti 2/2014 - 25.7.2014 16:45
Kauden 2/14 päätösteksti:

Kiekkoliigan 34. kausi päättyi kesäkuun alussa playoffeihin. Kesä tuli, jonka myötä myös hiljaiselo alkoi osittain johtokunnankin toimesta. Kiekko Cup järjestettiin kesän aikana ja jäljellä onkin enää finaali ja pronssiottelu. Muistellaanpa mitä tapahtui viime kaudella ennen kuin jatketaan seuraavaan kauteen.

Liigan runkosarja käynnistettiin 13 joukkueella kuten kaudella 1/14. Koko kausi oli tiukkaa taistelua runkosarjan ykköspaikasta PePon, Turtlesin ja Starsin välillä. Lopulta PePo sai runkosarjavoiton yhden pisteen turvin, vaikka olikin lähellä mennä Turtlesille PePon miinuspisteiden takia. Myös sijoista 4. - 8. oli tiukkaa taistelua, sillä Metallurg Magnitogorsk, Voodoo People, Drunken Leprechauns, Neal Chaucer ja Anaheim Mighty Ducks olivat 4 pisteen sisällä kaikki. Pirut jäi playoffien ulkopuolelle jääden samoihin pistelukemiin kuin Neal Chaucer ja Anaheim Mighty Ducks, mutta huonommalla maalierolla.

Pudotuspelit pelattiin normaalilla tavalla 4 otteluparilla. Playoffit eivät yllättäneet ensimmäisellä kierroksella ollenkaan, sillä jokaisen sarjan vei runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue, paitsi Metallurg Magnitogorsk (4.) - Voodoo People (5.) -ottelusarjassa, jossa VP vei otteluvoitoin 3-0. Muut ottelut päättyivät PePo (1.) - Anaheim Mighty Ducks (8.) 3-0, Turtles (2.) - Neal Chaucer (7.) 3-1 ja Stars (3.) - Drunken Leprechauns (6.) 3 - 0.

Myöskään välierät eivät tuoneet yllätyksiä. PePo vei Voodoo Peoplen ottelusarjassa 3-1 ja Turtles vei Starsin ottelusarjassa 3-2. Selvää dominointia ei kuitenkaan nähty, koska Voodoo People sai kairattua yhden voiton ja 3 ensimmäistä peliä olivat tasaisia ja tiukkia. PePo kuitenkin näytti kaapin paikan ratkaisevassa ottelussa vieden sen murskalukemin 8-0. Turtles ja Stars oli myös hyvin tasainen. Stars karkasi jo 2-0 johtoon ottelusarjassa, mutta ei saanut katkaisua sitä, vaan Turtles tuli takaa ja ratkaisevassa 5. ottelussa he murskasivat Starsin luvuin 6-1.

Finaalisarja oli tiukka kaikin puolin, mutta 2 edellistä mestaruutta voittanut PePo osoitti jälleen, minkä takia he ovat Kiekkoliigan paras joukkue. He veivät ottelusarjan Turtlesia vastaan suoraan 3-0 ja ansaitsivat täten kolmannen kultansa putkeen. Pronssiottelu pelattiin Starsin ja Voodoo Peoplen välillä, jonka Stars vei 1-0.

1. Divari järjestettiin pitkästä aikaa yhden lohkon voimin. Joukkueita oli mukana 14 joten kaikille tuli otteluita 26 ottelun verran. Runkosarjan osalta Brutal Killers hallitsi niin kuin odotettiin. Takana tulivat kokenut Old & Notorious, joka jäi vain 3 pisteen päähän Brutal Killersistä. Tämän jälkeen tuli Siniviiva HT ja seuraaviin joukkueisiin olikin jo matkaa 8 pistettä. Yllätyksiä ei nähty, mutta ikäviä asioita kylläkin. IHT Guerrillas kaatui kesken kauden ja Teräskiekolta jäi puolet runkosarjasta pelaamatta.

Divarin pudotuspelit mentiin läpi normaalilla tavalla eli runkosarjan ensimmäinen kohtaa kahdeksannen jne. Puolivälierät eivät tuoneet suuria yllätyksiä. Valitettavasti Brutal Killers - Delirium Tremens -ottelusarja jäi kokonaan pelaamatta epäaktiivisuuden takia. Johtokunta päätti päästää Brutal Killersin seuraavalle kierrokselle todeten Delirium Tremensin syylliseksi tapahtumaan. Muissa ottelusarjoissa Old & Notorious vei Roversin 3-0, Siniviiva HT vei FantasyHockeyn 3-0 ja Ferrari hävisi Helsingin Jokereille 1-3

Välieriin päässeet joukkueet eli Brutal Killers, Helsingin Jokerit, Old & Notorious ja Siniviiva HT ansaitsivat liigakarsintapaikat. Välierät menivät myös odotetusti Brutal Killersin voittaessa Helsingin Jokerit 3-1 ja tiukassa sekä vähämaalisessa sarjassa Old & Notoriouksen ja Siniviiva HTn välillä päättyi O&N:lle 3-2.

Finaalissa kohtasivat Brutal Killers ja Old & Notorious. Ottelusarjan voittaja nousisi suoraa Liigaan joten panokset olivat korkeat Divarin mestaruuden ohella. Finaalisarja olikin tiukka ja vähämaalinen. Ottelusarja päättyi 3-2 Brutal Killersille ja ainoastaan viimeisessä ottelussa nähtiin yli 3 maalia. Pronssiottelussa kohtasivat Siniviiva HT ja Helsingin Jokerit jonka Jokerit veivät yhdessä ottelussa 2-3.

Liigakarsinnat pelattiin Liigan kolmen heikoimman jatkajan (TSA, HCT, HuHu) sekä Divarin pudotuspelien 3:n parhaan (O&N, HJ, SHT) voimin, sillä Club Of Härmän lopettamisen johdosta Brutal Killers ansaitsi suoran nousun Liigaan ja jäljellä oli enää 3 paikkaa. Divarin parhaat saivat valita otteluparinsa, jolloin pareiksi muodostuivat O&N - TSA, HJ - HCT sekä SHT - HuHu. Kaiken kaikkiaan Liigaan nousivat kauden päätteeksi Divarin mestari Brutal Killers sekä karsintojen kautta Old & Notorious ja Siniviiva HT. HC Tyrmäys onnistui säilyttämään paikkansa, Team Sahara ja Huittisten Huima putosivat Divariin sekä Helsingin Jokerit jäi sinne.

Divarin karsinnat pidetään aikavälillä 4.8 - 10.8, jonka aikana selviää, ketkä joukkueet pelaavat ensi kaudella Divaria.

Kaudella ei pelattu enää liiga- sekä divaricuppia. 3vs3-liiga pyöri myös ohella, joka kaatui epäaktiivisuuden takia. Kauden jälkeen käynnistyi myös Kiekko Cup IX, joka on kahta ottelua vaille paketissa.

Kiekkoliigan ulkopuolelle jäi IHT Guerrillas. Näiden lisäksi kaudella 3/2014 eivät jatka: Club Of Härmä, Borussia Dortmund sekä Teräskiekko. Olympic Fitness saa jatkaa Divarissa eikä sen tarvitse osallistua Divarikarsintoihin.

Voisi sanoa, että kausi 2/2014 päättyy vasta 3.8., sillä silloin pidetään all-stars tapahtuma, josta tulee lisätietoa viikon sisällä. Kiekkoliiga otti haltuunsa myös Teemun ylläpitämän 1vs1-rankingin. Tämän myötä johtokuntaan otettiin ylläpitämään tätä 1vs1-rankingia Falco ja Fafi on jätetty johtokunnan ulkopuolelle. Palkintogaalassa palkittiin tuttuun tapaan kauden parhaat, jotka valittiin pelaajien äänestyksessä.

Johtokunta kiittää pelaajia viime kaudesta ja toivottaa kaikille hyvää syksyn odotusta ja kauden 3/14 odotusta. ps. tulevalle kaudelle ennakontekijähalukkaat yhteyttä johtokuntaan (myös muita kirjoituksia otetaan vastaan ja niillä saa tienattua pelimerkkejä).

Kommentoi
Uutisarkisto
Divarikarsinnat 3/14 - 19.7.2014 17:33
Kiekko Cup IX pudotuspelivaihe - 17.6.2014 0:17
Kiekko Cup IX deadline muutos - 22.6.2014 21:06
Liigakarsinnat 2/2014 - 2.6.2014 19:34
Kiekko Cup IX alkaa - 2.6.2014 1:56
Kiekko Cup IX - 6.5.2014 3:27
Pudotuspelit 2/14 - 13.5.2014 13:57
Kerro ja ratkaise Kiekkoliigan ongelmat - 16.5.2014 15:26
1vs1-ranking - 25.4.2014 20:33
Kausipaketti 2/14 - 2.3.2014 22:17
Kiekkoliiga 10 vuotta! - 27.3.2014 2:18
Kausipaketti 1/14 - 18.11.2013 1:44
Kausi-ilmoittautumiset 2/2014 - 25.2.2014 19:40
3vs3-liiga 2/2014 - 25.2.2014 17:37
Kauden 1/14 päätös - 25.2.2014 17:07
All Star - 23.2.2014 19:32
Äänestä kauden parhaita - 12.2.2014 20:35
3vs3-playoffs - 20.1.2014 19:29
Divarikarsinnat kaudelle 2/2014! - 10.2.2014 23:00
3vs3-liigan karsinnat - 7.2.2014 13:15
Pudotuspelit/karsinnat 1/14 - 2.2.2014 1:48
Tule mukaan kaudelle 2/2014 - 25.1.2014 22:28
Divarin pudotuspelit 1/2014 - 14.1.2014 22:42
Liiga- ja Divaricup - 26.11.2013 21:53
3vs3-liigan karsintahaku 2/2014 - 17.1.2014 17:59
Kiekko toimimaan uusimmalla Javalla - 15.1.2014 12:35
Suuren kyselyn valmistelu - 21.12.2013 18:32
Kiekkoliigan pikkujoulut - 17.12.2013 0:44
Liiga- ja Divaricup - 14.8.2013 2:03
3vs3-liiga 1/2014 - 16.11.2013 1:07