Mainos
Tervetuloa

Kiekkoliiga on Kiekko.tk -nettipelin pohjalle rakentuva nettijääkiekkoliiga. Liiga on pyörinyt johtokunnan johdolla jo yli kymmenen vuotta, eikä loppua ole näkyvissä. Pienimuotoinen liiga on kasvanut satojen pelaajien tiiviiksi kiekkoyhteisöksi, johon on yhä tyrkyllä uusia pelaajia sekä joukkueita.

Kiekkoliigan alaisia sarjoja on nykypäivänä kaksi. Voit nostaa joukkueesi pohjalta aina huipulle asti ilmoittamalla joukkueesi ennen kautta järjestettäviin Divarikarsintoihin!

IRC-kanava: #kiekkoliiga / #johtokunta @ IRCnet

Kokoonpanoja voi alkaa ilmoittamaan foorumille. Kausimaksu (2pm) maksetaan kiekossa tunnukselle kla-pysti ennen kokoonpanon ilmoittamista. Ilmoitusten deadline on sunnuntai 10.8. kello 20:00. Infopaketti tulevasta kaudesta julkaistaan lähipäivinä.

Linkit ilmoittautumistopikkeihin: Liiga, Divari.

Kommentoi
Päätösteksti 2/2014 - 25.7.2014 16:45
Kauden 2/14 päätösteksti:

Kiekkoliigan 34. kausi päättyi kesäkuun alussa playoffeihin. Kesä tuli, jonka myötä myös hiljaiselo alkoi osittain johtokunnankin toimesta. Kiekko Cup järjestettiin kesän aikana ja jäljellä onkin enää finaali ja pronssiottelu. Muistellaanpa mitä tapahtui viime kaudella ennen kuin jatketaan seuraavaan kauteen.

Liigan runkosarja käynnistettiin 13 joukkueella kuten kaudella 1/14. Koko kausi oli tiukkaa taistelua runkosarjan ykköspaikasta PePon, Turtlesin ja Starsin välillä. Lopulta PePo sai runkosarjavoiton yhden pisteen turvin, vaikka olikin lähellä mennä Turtlesille PePon miinuspisteiden takia. Myös sijoista 4. - 8. oli tiukkaa taistelua, sillä Metallurg Magnitogorsk, Voodoo People, Drunken Leprechauns, Neal Chaucer ja Anaheim Mighty Ducks olivat 4 pisteen sisällä kaikki. Pirut jäi playoffien ulkopuolelle jääden samoihin pistelukemiin kuin Neal Chaucer ja Anaheim Mighty Ducks, mutta huonommalla maalierolla.

Pudotuspelit pelattiin normaalilla tavalla 4 otteluparilla. Playoffit eivät yllättäneet ensimmäisellä kierroksella ollenkaan, sillä jokaisen sarjan vei runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue, paitsi Metallurg Magnitogorsk (4.) - Voodoo People (5.) -ottelusarjassa, jossa VP vei otteluvoitoin 3-0. Muut ottelut päättyivät PePo (1.) - Anaheim Mighty Ducks (8.) 3-0, Turtles (2.) - Neal Chaucer (7.) 3-1 ja Stars (3.) - Drunken Leprechauns (6.) 3 - 0.

Myöskään välierät eivät tuoneet yllätyksiä. PePo vei Voodoo Peoplen ottelusarjassa 3-1 ja Turtles vei Starsin ottelusarjassa 3-2. Selvää dominointia ei kuitenkaan nähty, koska Voodoo People sai kairattua yhden voiton ja 3 ensimmäistä peliä olivat tasaisia ja tiukkia. PePo kuitenkin näytti kaapin paikan ratkaisevassa ottelussa vieden sen murskalukemin 8-0. Turtles ja Stars oli myös hyvin tasainen. Stars karkasi jo 2-0 johtoon ottelusarjassa, mutta ei saanut katkaisua sitä, vaan Turtles tuli takaa ja ratkaisevassa 5. ottelussa he murskasivat Starsin luvuin 6-1.

Finaalisarja oli tiukka kaikin puolin, mutta 2 edellistä mestaruutta voittanut PePo osoitti jälleen, minkä takia he ovat Kiekkoliigan paras joukkue. He veivät ottelusarjan Turtlesia vastaan suoraan 3-0 ja ansaitsivat täten kolmannen kultansa putkeen. Pronssiottelu pelattiin Starsin ja Voodoo Peoplen välillä, jonka Stars vei 1-0.

1. Divari järjestettiin pitkästä aikaa yhden lohkon voimin. Joukkueita oli mukana 14 joten kaikille tuli otteluita 26 ottelun verran. Runkosarjan osalta Brutal Killers hallitsi niin kuin odotettiin. Takana tulivat kokenut Old & Notorious, joka jäi vain 3 pisteen päähän Brutal Killersistä. Tämän jälkeen tuli Siniviiva HT ja seuraaviin joukkueisiin olikin jo matkaa 8 pistettä. Yllätyksiä ei nähty, mutta ikäviä asioita kylläkin. IHT Guerrillas kaatui kesken kauden ja Teräskiekolta jäi puolet runkosarjasta pelaamatta.

Divarin pudotuspelit mentiin läpi normaalilla tavalla eli runkosarjan ensimmäinen kohtaa kahdeksannen jne. Puolivälierät eivät tuoneet suuria yllätyksiä. Valitettavasti Brutal Killers - Delirium Tremens -ottelusarja jäi kokonaan pelaamatta epäaktiivisuuden takia. Johtokunta päätti päästää Brutal Killersin seuraavalle kierrokselle todeten Delirium Tremensin syylliseksi tapahtumaan. Muissa ottelusarjoissa Old & Notorious vei Roversin 3-0, Siniviiva HT vei FantasyHockeyn 3-0 ja Ferrari hävisi Helsingin Jokereille 1-3

Välieriin päässeet joukkueet eli Brutal Killers, Helsingin Jokerit, Old & Notorious ja Siniviiva HT ansaitsivat liigakarsintapaikat. Välierät menivät myös odotetusti Brutal Killersin voittaessa Helsingin Jokerit 3-1 ja tiukassa sekä vähämaalisessa sarjassa Old & Notoriouksen ja Siniviiva HTn välillä päättyi O&N:lle 3-2.

Finaalissa kohtasivat Brutal Killers ja Old & Notorious. Ottelusarjan voittaja nousisi suoraa Liigaan joten panokset olivat korkeat Divarin mestaruuden ohella. Finaalisarja olikin tiukka ja vähämaalinen. Ottelusarja päättyi 3-2 Brutal Killersille ja ainoastaan viimeisessä ottelussa nähtiin yli 3 maalia. Pronssiottelussa kohtasivat Siniviiva HT ja Helsingin Jokerit jonka Jokerit veivät yhdessä ottelussa 2-3.

Liigakarsinnat pelattiin Liigan kolmen heikoimman jatkajan (TSA, HCT, HuHu) sekä Divarin pudotuspelien 3:n parhaan (O&N, HJ, SHT) voimin, sillä Club Of Härmän lopettamisen johdosta Brutal Killers ansaitsi suoran nousun Liigaan ja jäljellä oli enää 3 paikkaa. Divarin parhaat saivat valita otteluparinsa, jolloin pareiksi muodostuivat O&N - TSA, HJ - HCT sekä SHT - HuHu. Kaiken kaikkiaan Liigaan nousivat kauden päätteeksi Divarin mestari Brutal Killers sekä karsintojen kautta Old & Notorious ja Siniviiva HT. HC Tyrmäys onnistui säilyttämään paikkansa, Team Sahara ja Huittisten Huima putosivat Divariin sekä Helsingin Jokerit jäi sinne.

Divarin karsinnat pidetään aikavälillä 4.8 - 10.8, jonka aikana selviää, ketkä joukkueet pelaavat ensi kaudella Divaria.

Kaudella ei pelattu enää liiga- sekä divaricuppia. 3vs3-liiga pyöri myös ohella, joka kaatui epäaktiivisuuden takia. Kauden jälkeen käynnistyi myös Kiekko Cup IX, joka on kahta ottelua vaille paketissa.

Kiekkoliigan ulkopuolelle jäi IHT Guerrillas. Näiden lisäksi kaudella 3/2014 eivät jatka: Club Of Härmä, Borussia Dortmund sekä Teräskiekko. Olympic Fitness saa jatkaa Divarissa eikä sen tarvitse osallistua Divarikarsintoihin.

Voisi sanoa, että kausi 2/2014 päättyy vasta 3.8., sillä silloin pidetään all-stars tapahtuma, josta tulee lisätietoa viikon sisällä. Kiekkoliiga otti haltuunsa myös Teemun ylläpitämän 1vs1-rankingin. Tämän myötä johtokuntaan otettiin ylläpitämään tätä 1vs1-rankingia Falco ja Fafi on jätetty johtokunnan ulkopuolelle. Palkintogaalassa palkittiin tuttuun tapaan kauden parhaat, jotka valittiin pelaajien äänestyksessä.

Johtokunta kiittää pelaajia viime kaudesta ja toivottaa kaikille hyvää syksyn odotusta ja kauden 3/14 odotusta. ps. tulevalle kaudelle ennakontekijähalukkaat yhteyttä johtokuntaan (myös muita kirjoituksia otetaan vastaan ja niillä saa tienattua pelimerkkejä).

Kommentoi
Divarikarsinnat 3/14 - 19.7.2014 17:33
Kiekkoliigan Divarikarsinnat 3/2014

On tullut taas aika hakea Kiekkoliigaan uusia joukkueita taistelemaan paikkaa Divarissa. Kausi 2/14 on tullut päätökseen jo jokin aika sitten ja jäljellä on enää Kiekko Cup IX:n ratkaisuotteluita. Kesä alkaa olla ehtoon puolelle ja syksy tekee tuloaan. Myös Kiekkoliigan kesätauko on päättymässä. Senpä takia käännämme huomiomme seuraavaksi Divarikarsintoihin johon sadat joukkueet ovat vuosien saatossa hakeneet. Onko nyt sinun joukkueesi vuoro?

Tarjoamme uusille ja vanhoille joukkueille Kiekkoliigassa mukavia pelihetkiä, hyvää seuraa ja paljon kokemuksia. Viime kaudella johtokunnassa aloimme vähän jo tulla vastaan pelaajia ja pyrimme siihen tulevalla kaudella entistä paremmin.

Tulkaa mukaan Kiekko.tk:n suurimpaan ja perinteisimpään liigaan ja ilmoittautukaa TÄSSÄ LINKISSÄ viimeistään sunnuntaina 3.8. klo 20.00 mennessä! Lue hakuohjeet huolellisesti ja täytä hakemuksenne.

Aikataulu:
Hakuaika 20.7. - 3.8.
Karsinnat 4.8 - 10.8.
Ensi kausi 11.8. - 9.11.

Mikäli haluat kuulla enemmän karsinnoista tai liigasta, tule kanavalle #johtokunta. Kanavalta löydät ystävälliset johtokuntalaiset valmiina palvelemaan sinua. Onnea kaikille hakijoille ja hyvää loppukesää!

Kommentoi
FINAALIN JA PRONSSIOTTELUN DL 27.7. klo 22:00!

Kiekko Cup IX:n lohkovaihe on päättynyt ja ollaan saatu selville jatkajat. Tästä eteenpäin jatkamme pudotuspeleihin ottelupareilla sillä tavalla, että samassa lohkossa olevat eivät voi kohdata ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Samalla myös lohkojen ensimmäiset eivät kohtaa 1. kierroksella.

Finaalissa ja pronssiottelussa pelataaan ainoastaan yksi ottelu!

Finaali

Mökkitie - Turtles

Pronssiottelu

Voodoo People - Neal Chaucer

Semifinaali

Voodoo People - Mökkite
Turtles - Neal Chaucer

Puolivälierän otteluparit:

Metallurg Magnitogorsk - Turtles
Mensa Club Finland - Voodoo People
HC Tyrmäys - Neal Chaucer
Mökkitie - Stars

Neljännesvälierän otteluparit:

Takaböögi - Mökkitie
HC Tyrmäys - Siniviiva HT
Voodoo People - GHETTO BIRDS
Neal Chaucer - Unskilled
Team Sahara - Metallurg Magnitogorsk
Mensa Club Finland - Caribbean
SC Bern - Turtles
PePo - Stars

Otteluparit 1. kierros:

Mensa Club Finland - Quebeq Nordiques
Siniviiva HT - HC Senators
Viimeiset Hitaat - Takaböögi
Neal Chaucer - Delirium Tremens
Hannover Scorpions - Caribbean
SC Bern - Napapiirin Sankarit
Metallurg Magnitogorsk - Plymouth Whalers
Unskilled - Stamford
PePo - Pampers
Stars - Bay Street Bullies
Mökkitie - Impact
HC Tyrmäys - Lätkä Team
Turtles - Pirut
Team Sahara - Kelmit
Anaheim Mighty Ducks - Voodoo People
ZSKA - GHETTO BIRDS

Joukossa on mukana 6 lohkojen viimeksi jäänyttä. Tämä johtuu siitä, että 3 lohkossa pelejä ei pelattu ollenkaan, jonka myötä nostimme cuppiin mukaan lohkojen viimeisiä muista lohkoista. Joukkueet on valittu saatujen pisteiden mukaan.

Pelaamattomat ja poisjättöjen syyt:

Lohko B: Yhtään peliä ei pelattu. Kaikki joukkueet diskataan
Lohko E: Tyhjäpuntit - HC Lightning ainut ottelu joka pelattiin. Kaikki joukkueet diskataan.
Lohko J: Pirut - Mensa jäi 2x pelaamatta. Mensalle molemmista otteluista 5-0 voitot.
Lohko L: MunQ Manialla jääny 1x pelaamatta hannoveria vs ja 2x pelaamatta Deliriumia vs. Tämän myötä MunQ Mania ulos cupista ja luovutusvoitot vastustajille
Lohko M: Kaikki pelit pelaamatta. Kaikki joukkueet diskataan
Lohko N: Jerusalemilta kaikki pelit pelaamatta. Jerusalem diskataan ja luovutusvoitot vastustajille.
Lohko P: Dreamsilta kaikki pelit pelaamatta. Dreams diskataan ja luovutusvoitot vastustajille.

Hamburg Freezers olisi päässyt muuten jatkoon viimeiseltä sijalta, mutta joukkue luovutti Metallurg Magnitogorskia vastaan ensimmäisen erän jälkeen, jonka myötä he eivät voi päästä seuraavalle kierrokselle.

Muistakaa, että pelaamattomista otteluista on annettava pelaamattomuuden syy jollekin johtokuntalaiselle notena tai tultava puhumaan irkissä #johtokunta viimeistään deadlinesta seuraavana päivänä kello 21:00.

Kommentoi
Juhannuksen tuomien menojen vuoksi, olemme päättäneet pidentää Kiekko Cupin pudotuspelivaiheen deadlinea (22.06) viikolla eteenpäin. Näin ollen pudotuspelivaiheen uusi tiukka deadline on 29.06, klo 22:00. Johtokunta pahoittelee huonosti huomioon otetusta deadline ajankohdasta.

Kommentoi
Uutisarkisto
Liigakarsinnat 2/2014 - 2.6.2014 19:34
Kiekko Cup IX alkaa - 2.6.2014 1:56
Kiekko Cup IX - 6.5.2014 3:27
Pudotuspelit 2/14 - 13.5.2014 13:57
Kerro ja ratkaise Kiekkoliigan ongelmat - 16.5.2014 15:26
1vs1-ranking - 25.4.2014 20:33
Kausipaketti 2/14 - 2.3.2014 22:17
Kiekkoliiga 10 vuotta! - 27.3.2014 2:18
Kausipaketti 1/14 - 18.11.2013 1:44
Kausi-ilmoittautumiset 2/2014 - 25.2.2014 19:40
3vs3-liiga 2/2014 - 25.2.2014 17:37
Kauden 1/14 päätös - 25.2.2014 17:07
All Star - 23.2.2014 19:32
Äänestä kauden parhaita - 12.2.2014 20:35
3vs3-playoffs - 20.1.2014 19:29
Divarikarsinnat kaudelle 2/2014! - 10.2.2014 23:00
3vs3-liigan karsinnat - 7.2.2014 13:15
Pudotuspelit/karsinnat 1/14 - 2.2.2014 1:48
Tule mukaan kaudelle 2/2014 - 25.1.2014 22:28
Divarin pudotuspelit 1/2014 - 14.1.2014 22:42
Liiga- ja Divaricup - 26.11.2013 21:53
3vs3-liigan karsintahaku 2/2014 - 17.1.2014 17:59
Kiekko toimimaan uusimmalla Javalla - 15.1.2014 12:35
Suuren kyselyn valmistelu - 21.12.2013 18:32
Kiekkoliigan pikkujoulut - 17.12.2013 0:44
Liiga- ja Divaricup - 14.8.2013 2:03
3vs3-liiga 1/2014 - 16.11.2013 1:07
Kausi-ilmoittautumiset - 13.11.2013 23:08
Kausikooste 3/13 - 16.11.2013 0:54
Finaalit 3/2013 - 3.11.2013 17:21