Mainos
Tervetuloa

Kiekkoliiga on Kiekko.tk -nettipelin pohjalle rakentuva nettijääkiekkoliiga. Liiga on pyörinyt johtokunnan johdolla jo yli kymmenen vuotta, eikä loppua ole näkyvissä. Pienimuotoinen liiga on kasvanut satojen pelaajien tiiviiksi kiekkoyhteisöksi, johon on yhä tyrkyllä uusia pelaajia sekä joukkueita.

Kiekkoliigan alaisia sarjoja on nykypäivänä kaksi. Voit nostaa joukkueesi pohjalta aina huipulle asti ilmoittamalla joukkueesi ennen kautta järjestettäviin Divarikarsintoihin!

IRC-kanava: #kiekkoliiga / #johtokunta @ IRCnet

Kiekkoliiga 10 vuotta! - 27.3.2014 2:18
Vuosien 2003-2004 vaihteessa Kiekko-niminen peli aloitti toimintansa varsin vaatimattomana nettipelinä. Jo ennen kuin sivustolla pystyi edes rekisteröimään omaa nimimerkkiä, päätti henkilö Poro24-nimimerkin takaa perustaa keskustelupalstan ja IRC-kanavan pelin ympärille 27.3.2004 nimellä Kiekkoliiga. Tänään Kiekkoliigan perustamisesta tulee kuluneeksi tasan 10 vuotta!

Sivusto, sekä koko organisaatio, on nähnyt ja kokenut paljon näiden vuosien aikana. Pienimmillään liiga on ollut sen alussa koskettaen vain kahdeksaa joukkuetta ja muutamaa kymmentä pelaajaa yhdellä sarjatasolla. Vuosia myöhemmin, itse pelin kulta-aikojenkin jälkeen, Kiekkoliiga on pitänyt sisällään parhaimmillaan 68 joukkuetta viiteen eri sarjaportaaseen jaoteltuna.

Kymmenen vuotta on ajallisesti iso osa ihmisen elämää. Suuri osa Kiekkoliigan ensimmäisistä pelaajista aloitti teini-ikäisinä - tänään he ovat jo vanhoja äijänretaleita ammatteineen perheineen. Siitä huolimatta pelin ääreltä löytyy yhä niitä, jotka ovat pelanneet koko Kiekkoliigan olemassaolon ajan. Heillä ja monilla muillakin on nyt mahdollisuus jakaa oma tarinansa Kiekkoliigaan liittyen Kiekon foorumilla tai kommentoimalla tähän uutiseen.

Pyöreiden täyttämisen kunniaksi Kiekkoliiga järjestää erilaisia pelejä halukkaille mahdollisuuksien mukaan syntymäpäivän aikana. Aktiviteetit eivät kuitenkaan lopu pelkästään tähän päivään vaan yllätyksiä satelee koko juhlavuoden ajan muun muassa pienimuotoisten turnausten ja Paitsio-juttujen muodossa.

Kiekkoliigan johtokunta haluaa kiittää kaikkia tämän 10 vuoden taipaleen mahdollistaneita henkilöitä ja toivottaa kaikille hyvää vuosipäivää!

Kommentoi
Kausipaketti 2/14 - 2.3.2014 22:17
Kaudelle 2/14 tuli pari uutta käytäntöä. Kannattaa lukea koko kausipaketti huolellisesti läpi ja tarpeen vaatiessa palata tähän kauden edetessä.

Liiga
Tällä kaudella on 13 joukkuetta: Anaheim Mighty Ducks, Club Of Härmä, Drunken Leprechauns, HC Tyrmäys, Huittisten Huima, Metallurg Magnitogorsk, Neal Chaucer, PePo, Pirut, Stars, Team Sahara, Turtles ja Voodoo People.

1. Jakso 3.3. - 23.3. (3 viikkoa, 6-11 ottelua pelattuna)
2. Jakso 24.3. - 6.4. (2 viikkoa, 12-17) & kaikkia vastaan kerran
3. Jakso 7.4. - 27.4. (3 viikkoa, 18-23) & pelaajasiirtojen DL
4. Jakso 28.4. - 11.5. (2 viikkoa, 24)
Pudotuspelit/karsinnat 12.5. - 1.6. (3 viikkoa)

Pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi kahdeksan parasta pudotuspeleihin ja neljä viimeisintä taistelee paikastaan liigakarsinnoissa.

Divari
Tällä kaudella on 14 joukkuetta: Borussia Dortmund, Brutal Killers, Delirium Tremens, FantasyHockey, Ferrari, goatse poijat, Helsingin Jokerit, IHT Guerrillas, Löylynheittäjät, Old & Notorious, Olympic Fitness, Rovers, Siniviiva HT ja Teräskiekko.

1. Jakso 3.3. - 23.3. (3 viikkoa, 7-12 ottelua pelattuna)
2. Jakso 24.3. - 6.4. (2 viikkoa, 13-18) & kaikkia vastaan kerran
3. Jakso 7.4. - 27.4. (3 viikkoa, 20-25) & pelaajasiirtojen DL
4. Jakso 28.4. - 11.5. (2 viikkoa, 26)
Pudotuspelit/karsinnat 12.5. - 1.6. (3 viikkoa)

Pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi kahdeksan parasta pudotuspeleihin/liigakarsintoihin ja neljä viimeisintä taistelee paikastaan divarikarsinnoissa.

Yleisesti
- Viimeiselle päivälle jätettyjen otteluiden enimmäismäärää ei ole määritetty.
- Deadline on aina jakson viimeisenä päivänä klo 22:00. Joukkueet saavat yhteisymmärryksessä pelata myöhemminkin.
- Mikäli joukkue ei saa pelattua vähimmäismäärän verran otteluita, se saa miinuspisteen per pelaamaton, jos joukkue todetaan syylliseksi. Muistakaa ilmoitukset pelaamattomista otteluista viimeistään seuraavana päivänä kello 21.00. Anokaa lupaa johtokunnalta, mikäli haluatte jonain jaksona pelata enemmän otteluita kuin sallitun enimmäismäärän.
- Tällä kaudella ei järjestetä Liiga-/Divaricupia, mutta kesällä pidetään massiivinen Kiekko Cup!
- Kauden jälkeen on liigaotteluiden osalta kesätauko. Kausi 3/14 alkaa elokuussa.

Sääntöuudistukset:
- Jatkossa saa pelata kauden aikana toisella nimimerkillä harjoitusotteluita toisissa liigajoukkueessa, mikäli kyseinen pelaaja ilmoittaa harjoitusotteluhalukkuudestaan etukäteen johtokunnalle. Ilmoituksen jälkeen pelaaja menettää siirto-oikeutensa tältä kaudelta. Huom! Vastuuhenkilöt eivät voi muutenkaan siirtyä kauden aikana toisiin joukkueisiin, joten he voivat pelata vapaasti harjoitusotteluita muissa joukkueissa ilman ilmoitusvelvollisuutta.
- Johtokunta julkaisee jatkossa pelikieltotapauksissa äänijakauman ja pelikiellon perusteet, mikäli kyseinen pelaaja haluaa tietää tämän. Lisäksi johtokunta ottaa käsittelyyn tästä lähtien kolmannen osapuolen reportit vain silloin, jos reportissa sorrettu pelaaja näin haluaa.

Hyvää kautta 2/14 ja iloista kevään odotusta!

Kommentoi
Kokoonpanoja voi alkaa ilmoittamaan foorumille. Kausimaksu (2pm) maksetaan kiekossa tunnukselle kla-pysti (ei 3vs3-liigassa) ennen kokoonpanon ilmoittamista. Ilmoitusten deadline on sunnuntai 2.3. kello 20:00. Infopaketti tulevasta kaudesta julkaistaan lähipäivinä.

Linkit ilmoittautumistopikkeihin: Liiga, Divari.

Myös 3vs3-liigaa pelaavat Kiekkoliigan ulkopuoliset joukkueet on ilmoitettava kokoonpanonsa tänne: 3vs3.

Kommentoi
3vs3-liiga 2/2014 - 25.2.2014 17:37
3vs3-liiga 2/2014

3vs3-liigan toinen kausi alkaa 3.3. ja se kestää 4vs4-kauden tapaan 13 viikkoa. Liigaa pelataan 10 joukkueen runkosarjassa. Runkosarja pelataan kaksinkertaisena eli otteluja tulee yhteensä 18 kappaletta. Pudotuspeleihin pääsee 8 joukkuetta siten, että runkosarjan ensimmäinen kohtaa runkosarjan kahdeksannen, toinen kohtaa seitsemännen ja niin edelleen.

Seuraavan kierroksen pelejä saa pelata halutessaan runkosarjassa myös ennakkoon.

HUOM! Sekä 3vs3-liigaa että 4vs4-liigaa pelaavilla joukkueilla on kuitenkin sama kokoonpano molemmissa liigoissa. Pelkkää 3vs3-liigaa pelaavan joukkueen kokoonpanossa oleva pelaaja ei voi pelata samalla 4vs4-liigaa eri joukkueessa, eikä 4vs4-liigaa pelaava pelaaja voi pelata 3vs3-liigaa samaan aikaan toisen joukkueen alla.

Muuta tärkeää tietoa:
- Muuten 4vs4-liigan säännöt, paitsi peliaika on 3 x 5min
- Osa säännöistä mukautuu 3vs3-liigalle sopiviksi, esim. Ottelut-kohdan 8. ja 9.
- Ns. kakkosnicksääntö ei ole voimassa 3vs3-liigassa, eli voit pelata 2.nickillä muissa Kiekkoliigan alaisissa joukkueissa. Jos pelaat 4vs4-liigassa myös, et voi tietenkään mennä toiseen joukkueeseen, joka pelaa  4vs4-liigaa.
- Samat pelaajasiirtosäännöt pätevät myös 3vs3-liigaan, eli vapaa siirto on sallittu mikäli pelaaja on pelannut korkeintaan 8 ottelua ja pelaajaa ei ole värvätty kesken kauden. Vaikka pelaaja pääsisikin 4vs4-kokoonpanoon, ei 3vs3-pelejä saa pelata mikäli pelaaja ei ole enää pelikelpoinen 3vs3-liigassa. Jos on menettänyt 4vs4-liigassa siirtonsa ja on 3vs3-liigassa siirtokelpoinen, hän voi siirtyä edustamaan vain sellaista joukkuetta, joka pelaa pelkästään 3vs3-liigaa.
- Pelikiellot, joissa on ottelumäärä, koskevat myös 3vs3-liigaa. Jos pelaaja on saanut 3 ottelun pelikiellon, hänen pitää odottaa 3vs3-liigassa 3 ottelua, jotta pelikielto on ohi. Jos pelaaja pelaa samaan aikaan 4vs4-liigaa, pitää hänen odottaa samalla myös 4vs4-liigassa 3 ottelua, jotta hän voi pelata 4vs4-liigapelejä
- Uutena asiana tulee 3vs3-liigaan maalierosääntö, eli mikäli ottelussa maaliero on 10 maalia, esimerkiksi 10-0, ottelu päättyy siihen. Jos kuitenkin selviää, että häviävä osapuoli päästää tahallaan maaleja, niin että peli loppuisi mahdollisimman nopeaa, joukkuetta voidaan rangaista.

Kokoonpanot ilmoitetaan tähän topiciin: http://kiekkoliiga.net/foorumi/index.php/topic,6338.0.html
Linkissä on tarkemmat ohjeet. Kokoonpanot täytyy ilmoittaa sunnuntaihin 2.2. klo 18.00 mennessä.

Aikataulut:
1. kierros: 3.3. - 30.3. (4 viikkoa, jokaista joukkuetta vastaan kerran pelattuna)
2. kierros: 31.3. - 4.5. (5 viikkoa, jokaista joukkuetta vastaan kahdesti pelattuna)
Puolivälierät: 5.5. - 11.5.
Välierät 12.5. - 18.5.
Lohkofinaalit 19.5. - 25.5.
Mitalipelit 26.5. - 1.6.

Joukkueet:

Juventus, Old & Notorious, Unskilled, Mökkitie, Takapihan Kollit, Reebok, PePo, Napapiirin Sankarit, Trio ja Voodoo People

Pelkästään 3vs3-liigaa koskevat kysymykset voi ohjata suoraan Daasamanille ja Onnettomalle. Tule ihmeessä myös IRC-kanavalle #3vs3-liiga @ IRCnet!

Kommentoi
Kauden 1/14 päätös - 25.2.2014 17:07
Kiekkoliigan 33. kausi on hiljattain päättynyt tähdistöottelun, palkintogaalan ja divarikarsintojen merkeissä. Mitä tapahtui niitä ennen? Kahlataan kausi 1/2014 askel askeleelta läpi alkaen 18.11.2013 jatkuen aina 23. helmikuuta asti!

Liigan runkosarja käynnistettiin 13 joukkueella . Ensimmäinen jakso antoi jo olettaa Nightmaren voittavan tuttuun tapaan runkosarjan, mutta toisen ja kolmannen jakson kohdalla Turtlesin voittoputki oli jo venynyt 11 ottelun mittaiseksi. Myös PePon ja Starsin ryhdistäytyminen loppua kohti loi runkosarjataistelulle uudet mitat. Kuitenkin pelaamattomien sanktiot jättivät Starsin kärkitaistelun ulkopuolelle ja viimeisten otteluiden myötä Turtles voitti runkosarjan. Muita mainitsemisen arvoisia kamppailuja nähtiin Club Of Härmän, HC Tyrmäyksen ja Anaheim Mighty Ducksin välillä Liigakarsintoihin joutumisesta, jossa lopulta COH varmisti yhdeksännen sijan 1 & 3 pisteen erolla muihin.

Pudotuspelit alkoivat lukuisista kausista poiketen 3 otteluparilla, kun Stars jätettiin pelaamattomien seurauksena pois pudotuspeleistä Turtlesin mennessä suoraan välieriin. Puolivälierät eivät yllättäneet yleisöä; NM - DL 3-1, PePo - MM 3-0. Poikkeus sääntöön nähtiin Neal Chaucer - Hollow sarjassa, jota pelattiin täydet 5 peliä kahden mennessä jatkoajalle. Sarjan vei NC lukemin 3-2.

Välierissä
ottelupari Turtles - NC pelattiin jo hieman yllättäen heti maanantaina. Vähemmän yllätykseksi sarjan vei helposti nimiinsä Turtles puhtaasti 3-0. Ennakkoon ajateltuna yksi kovimmista mahdollisista välieristä NM - PePo kääntyi kuitenkin jo kolmannen ottelun kohdalla selkeästi PePolle, joka eteni finaaliin 1-3 voitoin.

Finaalisarja Turtlesin ja PePon kesken alkoi tiukasti jälkimmäisen voitolla 0-1. Turtles antoi hyvin kampoihin, mutta PePo onnistui voittamaan kaksi seuraavaakin ottelua varmistaen toisen peräkkäisen mestaruutensa. Pronssiottelussa Nightmare pääsi kasvattamaan mitalisaldoaan NC:n kustannuksella.

1. Divari järjestettiin edellisen kauden tapaan A- & B-lohkoon sisältäen 12 joukkuetta kumpaisessakin, yhteensä siis 24 joukkuetta. Runkosarjaottelut pelattiin ainoastaan oman lohkon sisällä, kahdesti jokaista vastaan. Runkosarjan osalta menestys jakautui oletetusti ennakkoon kovimpien kesken. Suurin yllätys nähtiin B-lohkossa, jossa 11. rankattu Toronto taisteli viimeiseen otteluun asti lohkovoitosta.

Divarin pudotuspelit mentiin läpi lohkojen välisesti periaatteella paras vastaan huonoin jatkoon menijä. Neljästä kierroksesta ensimmäisellä nähtiin ainoastaan yksi jymypaukku, kun A-lohkon kakkonen Ferrari nöyrtyi kokeneen Delirium Tremensin edessä 1-3.

Puolivälierissä lohkovoittajat Voodoo People ja Team Sahara pitivät pintansa helposti Oldeja sekä Deliriumia vastaan, muissa ottelupareissa A-lohko oli parempi Pirujen voittaessa superyllättäjä Toronton ja Huittisten Huiman voittaessa Siniviiva HT:n niukasti 3-2. Divarin välierissä lohkovoittajat joutuivat nöyrtymään hieman yllättäen Piruille ja Huittisten Huimalle, jotka välierävoitollaan ansaitsivat myös Liigapaikan ilman karsintoja. Lopulta Divarin mestariksi kruunattiin Pirut, hopealle HuHu ja pronssille Voodoo.

Liigan karsinnat pelattiin Liigan kahden heikoimman jatkajan (AMD & HCT) sekä Divarin pudotuspelien 4:n muun parhaan (TSA, VP, O&N sekä DT) voimin, sillä lopettavien joukkueiden seurauksena Liigapaikkoja jäi vielä jäljelle 3. Divarin parhaat saivat valita otteluparinsa, jolloin pareiksi muodostuivat TSA-DT, VP-HCT sekä O&N-AMD. Kaiken kaikkiaan Liigaan nousivat kauden päätteeksi Divarifinalistit Pirut ja Huittisten Huima sekä karsintojen kautta Team Sahara ja Voodoo People. Anaheim Mighty Ducks onnistui säilyttämään paikkansa ja Divariin tippui HC Tyrmäys.

Divarin karsintoihin joutuivat runkosarjan 6 heikointa joukkuetta, eli FantasyHockey, Kuolevat Ritarit, Rovers, Borussia Dortmund, Mad Max ja goatse poijat. Kiekkoliigan ulkopuolelta Divariin haki yhteensä 10 joukkuetta, joista 4 (Brutal Killers, Olympic Fitness, MunQ Mania & Detroit Pistons) valittiin mukaan Divarikarsintoihin. 10 joukkueen karsinnoista Divaripaikkansa säilyttivät BD, FaHo, Rovers ja gp. Ulkopuolisista joukkueista kaudella 2/14 nähdään parin vuoden takaa Olympic Fitness sekä kolminkertainen Liigan hopeamitalisti Brutal Killers.

Kaudella pelattiin kaiken muun ohella myös sarjatasocupit, joiden voittajiksi kruunattiin Jalattomat Puukädet sekä Old & Notorious

Kiekkoliigan ulkopuolelle jäivät Kuolevat Ritarit, Mad Max, MunQ Mania sekä Detroit Pistons. Näiden lisäksi kaudella 2/2014 eivät jatka: Hollow, Manhattan, Jalattomat Puukädet, Toronto, Queen, Classic, Columbus, alienit ja Antarktis.

Kauden päätteeksi Kiekkoliigan joukkue voitti kahdessa tähdistöottelussa Eliittiliigan sekä Johtokunnan, jonka sisällä myös tapahtui paljon kaikkea kauden aikana. Pitkän linjan kiekkoilijat Bogdan & Daasaman värvättiin johtokuntaan ja yksi kaikkien aikojen johtislaisista, Teemu, siirtyi taka-alalle. Päävastuussa hääräilevät Epical ja Fice. Palkintogaalassa palkittiin tuttuun tapaan kauden parhaat, jotka valittiin pelaajien äänestyksessä.

Kaudesta jäi erityisesti mieleen pelikieltojen positiivinen vähyys sekä Paitsiokirjoitusten runsaus. Kiitokset kaikille menneestä kaudesta! ps. tulevalle kaudelle ennakontekijähalukkaat yhteyttä johtokuntaan.

Kommentoi
Uutisarkisto
All Star - 23.2.2014 19:32
Äänestä kauden parhaita - 12.2.2014 20:35
Divarikarsinnat kaudelle 2/2014! - 10.2.2014 23:00
3vs3-liigan karsinnat - 7.2.2014 13:15
Pudotuspelit/karsinnat 1/14 - 2.2.2014 1:48
Tule mukaan kaudelle 2/2014 - 25.1.2014 22:28
3vs3-playoffs - 20.1.2014 19:29
3vs3-liigan karsintahaku 2/2014 - 17.1.2014 17:59
Kiekko toimimaan uusimmalla Javalla - 15.1.2014 12:35
Divarin pudotuspelit 1/2014 - 14.1.2014 22:42
Suuren kyselyn valmistelu - 21.12.2013 18:32
Kiekkoliigan pikkujoulut - 17.12.2013 0:44
Liiga- ja Divaricup - 26.11.2013 21:53
Kausipaketti 1/14 - 18.11.2013 1:44
3vs3-liiga 1/2014 - 16.11.2013 1:07
Kausikooste 3/13 - 16.11.2013 0:54
Kausi-ilmoittautumiset - 13.11.2013 23:08
Finaalit 3/2013 - 3.11.2013 17:21
Liigakarsinnat 3/13 - 28.10.2013 22:33
3vs3-liiga - 23.10.2013 18:56
Divarikarsinnat kaudelle 1/14! - 7.10.2013 23:45
Divarin pudotuspelit 3/13 - 23.9.2013 22:24
Avoin vetoomus pelaajille - 27.8.2013 2:07
Liiga- ja Divaricup - 14.8.2013 2:03
Kausi 3/13 - 5.8.2013 1:46
Kausi-ilmoittautumiset - 29.7.2013 0:49
Uudistuksia? - 16.7.2013 23:19
Kiekko Cup VIII alkaa - 2.6.2013 20:37
Äänestä kauden kirkkaimpia - 27.5.2013 23:17
Kiekko Cup VIII - 22.5.2013 1:16